Masa Itu Emas


Monday, October 22, 2012

Tiada khabar berita


Salam kepada semua pembaca blog Cik Anie (ader ker pembaca blog ini lagi?)

Cik anie x tahu knp Cik anie susah sgt utk mengupdate blog. Sudah tiba masanya Cik Anie pikirkan sesuatu. Sama ada masih terus menulis dgn cerita yg basi...atau menutup terus blog ini.

Mungkin??!!

Buat masa ni...Cik anie rasa cerita2 dr Cik anie hanya Cik Anie dan org sekeliling shj yg mengetahui...ibarat dlm lirik lagu yg menjadi OST cerita Julia skang ni...

"sudah cukup...cukup sudah....cukup sampai di sini saja"

Bagi Cik berfikir seketika...apa yg seharusnya Cik Anie lakukan...jika ingin terus melihat blog ini ber'nyawa'..


Saturday, June 16, 2012

I'm back!!!

Salam semua....

Akhirnya Cik Anie telah kembali untuk menulis dlm blog yang x brp nak glemer ni...Cik Anie akui...susah nak maintain penulisan kalau kita bukan seorang penulis. Apap pon, Cik Anie akan terus menciretkan beberapa perkara dlm blog ni utk tatapan Cik Anie dan korang yg membaca blog Cik anie ni.

Oh yer...bulan lepas (Mei) mcm2 yang telah terjadi. Cik Anie jd mak pengantin dan Cik Anie pon jd pengantin baru juga!! ngeee~~

Patutnya Cik Anie review pasal persediaan kenduri kawen adik ipar Cik Anie tu tp nanti dulu la yer...next entri.. 


Sekarang Cik Anie dah duduk umah baru!!! akhirnya...Cik Anie dah pindah. ni pon baru masuk tenet kat umah....dkt 2 minggu juga ler Cik Anie jd dungu jap kalau balik umah. Balik2 tgk tv...rasanya sume rancangan tv Cik Anie dah tau...kira dah hafal la citer ni tv brp citer tu pukul brp...huhuhu


Oklah..tugu next entri Cik Anie...step by step yer!!!


Daaaa.....

Sunday, May 13, 2012

Sudah Terasa

Dilihat pada percaturan....setelah dikali, ditambah, ditolak dan segala bagai di lagi....kurang lebih 2 minggu lagi adik ipar Cik Anie nak melangsungkan hari bahagia....sememangnya tatkala ini Cik Anie mmg terasa bahangnya menjadi tuan rumah utk majlis dia....

Mcm yg Cik Anie maklumkan pada entri2 yg lepas...segala urusan kami yg kena pikir. Maklumlah mak & ayah mertua Cik Anie dah tiada....

Rasanya dlm bulan ni, tiap2 minggu Cik Anie dgn SIL turun ke KL. Especially kawasan Chow Kit!!! Kalau guna pakcik Google...salah satu tempat yg dikunjungi bakal2 pengantin area ni juga la....sbb apa?? Nak cari brg utk hantaran la, goodies la...ermmm mcm2 lagi la. (Cik Anie ingat nak wat entri pasal ni 1 ari nanti)

Hari ni pon Cik Anie turun KL lg...kali ni misi last perjuangan sebelum SIL bercuti panjang....Misi mencari cadar pengantin!!

Punya la merayau 1 KL ni...x der yg berkenan di hati...kalau ada pon rege plak yg x berkenan!! huhuhu....

Akhirnya jumpa di Jakel!!! Kena beli juga...sbb minggu depan SIL nak balik kg. Dia cuti awal seminggu so, minggu ni jer la yg kami ada...nak x nak kena beli jg!!! no cari2 lagi....

Itu misi mencari dan membeli cadar!!! Selain tu misi mencari reben!! ikutkan byk jer riben tapi disebabkan warna yg kami nak ni susah bebenor....sume kedai jual hantaran kami masuk...Alhamdulillah...hari ni sume kelengkapan kami dah penuhi...

Sekarang ni acara membuat reben!!! Cik Anie stop jap sbb pinggang pon dah sakit2...hehe mata pon ada mengantuk jg tp tahan jer dulu...sbb Cik Anie mmg suka 'kelebek' benda2 mcm ni!! Masa Cik Anie kawen dulu bunga telur Cik Anie wat sendiri tau...

Oklah...mari teruskan acara mengikat reben!!

Nanti Cik Anie review pasal kenduri ni yer...

Saturday, April 21, 2012

7 Tahun Bersama

Alhamdulillah....syukur pada Allah SWT,

Genaplah 7 tahun Cik Anie bersama insan bernama YUSMANIZAM BIN MOHD YUNUS (a.k.a YB @ Pak Tam) melayari bahtera rumah tangga. Pada hari ini, 21hb April, 7 tahun yang lepas termetrainya ikatan suci antara kami...

Apa yang Cik Anie harap...semoga jodoh Cik Anie dgn YB berpanjangan hingga ke syurga. Dengan pelbagai dugaan dan kebahgiaan yg telah ditempuhi, apa yg Cik Anie harapkan semoga kami suami isteri bahagia hingga akhir hayat.

Kami juga mohon anda semua mendoakan kami sihat, bahagia dan dimurahkan rezeki. Doakan juga agar kami dikurniakan zuriat utk penyambung warisan kami. Doa anda semua adalah sesuatu yg amat beharga dan kami juga doakan kebahgiaan anda.

Tiba2 terasa baru semalam melangsungkan pernikahan....sekarang kami dah melangkah ke alam yg lebih matang. 7 tahun....bagaimana 7 tahun yang akan datang??? Hanya Allah yg lebih mengetahui....

Luv <3 luv...u my hubby!!!

Sudah baru ker???

Haisshhh nampka benar dah lama x log in dan postkan sesuatu kat blog ini. Tetiba ada new look!!! Huhuhu masih tercari-cari mana nak new post!!! Akhirnya jumpa...dari nak wat entry lain wat entry ni laks!!!

Oklah kan...means setiap dari kita kena ada pembaharuan...baru la hidup kita bahagia dan gembira....oklah!! Nanti nak postkan 1 entry khas utk hari yg istimewa ini....

Saturday, March 24, 2012

Tiada apa2...

Susahnya kalu nak update blog..mmg malas giler..tambah2 lagi kalu entri nak kena letak pic. Lg berjanggut la nak update blog. Pastu nak kena tahu plak apa yg nak diciterkan...

Ok...Cik Anie pon malas nak tulis panjang2...nak postkan beberapa pic kat bwh ni...

Sebelum layan gambar kat bawah ni Cik Anie nak bgtau skit jer...segala apa yg Cik Anie paparkan bukan la utk menunjuk-nunjuk apa yg Cik Anie dapat atau miliki. Ianya hanya sekadar bahan citer utk dikongsi bersama-sama rakan2 maya ini....

Yer la kadang2...Cik Anie takut di labelkan sebagai riak dalam erti kata yg lain Cik Anie tak mo la belakang Cik Anie org ckp "tu nak menunjuk la tuh!!!"

Mungkin juga hasil apa yg Cik Anie kongsi kat blog ni boleh bg idea pada korang2 sume...sbb Cik Anie pon suka juga menceduk hasil idea org melalui blog2 mereka ini...

Oklah...maaf yer dgn pernyataan Cik Anie ni.....mana tahu ada org terasa...

Kitchen Cabinet bahagian atas

Bahagian bawah

Bahagian bawah

Yg biasa2 jer

Ini jer mampu
Al-kisahnya....masa sebelum nak pasang kabinet dapur ni, nak kabinet warna merah!!! mcm2 design la pi tgk..abis selak majalah, tgk plak kat internet...pastu kalu ada masa pegi umah jiran2 tgk plak dia org buat mcm mana kabinet dapur...

Bukan la nak bersaing dgn org tp kalu boleh biar la puas hati Cik Anie ni....Maklumlah...org pompuan ni org kata tptnya lebih byk di dapur...So, mesti la tpt 'kita' ni nak yg cantik dan sesuai dgn kita...tapi apakan daya...setelah kes kete kena curi Cik Anie kena redha la...

So, apa yg mampu hanyalah seperti gambaran di atas. Sbb apa Cik Anie ckp kena redha...sbbnya bajet utk buat kabinet kena tarik skit utk beli kete baru. Nak wat down-payment kete....

Bila dah kena bahagi2 duit ni apa yg diinginkan x la sama mcm yg kita impikan masa mula dulu....

Kat bwh ni sebahagian pic 'duit' yg telah dibahagikan antara kabinet dapur dan kete....

plat kete jer leh tunjuk....sbb plat tu beday Cik Anie...
Kete aper??? kalu jumpa no plat kat atas tgk la sendiri...kalu sume nak tunjuk kat blog ni...alamatnya mmg org cop Cik Anie suka menunjuk!!!

Bye...

Tuesday, March 6, 2012

Kata-kata 'pemulih' semangat

Jangan lesu bila tak dpt apa yg dimahu. Jangan kecewa bila tak dpt apa yg dicita. Jangan meradang bila perancangan terhadang.. Allah halang, sebab Allah sayang. "Belum tentu yg kita suka, baik utk kita. Mungkin yg kita benci itulah yg paling sesuai dgn keperluan kita" (Baqarah 2:216). Umpama anak kecil ketagih gula2, manis myelera, tapi mbawa binasa. Ya Allah, jadikan kami hamba2-Mu yg bersyukur atas segalanya. Amin.

Kata2 kat atas Cik Anie copy pes jer dr fb saper ntah!!! Ini menggambarkan betapa besarnya ujian dr Dia yg seharusnya kita hadapi dgn sabar & redha!!!

Buat masa ni mcm2 Cik Anie tgh pikir.....errrmmmm serabut x abis lg!!!

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u