Masa Itu Emas


Tuesday, December 30, 2008

Bukan Kekasihku - Kaer

Inikah akhirnya
Tinggallah lara di sini
Terpadamlah api kasih
Setelah dikau pergi
Telah kukorbankan
Sudah aku curahkannya
Semua kasih suci pada dirimu

Takku mahu
Asmara kan hancur seperti debu
Takku mahu
Dirimu bukan lagi kekasihku
Dan di sini tinggallah aku
Menantikan kasih
Sesaat berlalu
Bertahun kurasa

Ohh manakah silapmya
Kemanakah kan kubawa
Erti cinta sejati
Cuma dimimpi

Oh pedihnya

Monday, December 29, 2008

Salam Tahun Baru - Awal Muharram

Buat umat Islam seluruh dunia, selamat tahun baru awal muharram 1430 hijrah.

Dah baca doa awal tahun??? Aku bersyukur aku masih berkesempatan membacanya utk tahun baru ini. Aku juga bersyukur kerana aku masih lg diberi kesempatan utk memperbaiki diri aku dlm tahun yg baru nanti. Insya-Allah.

Mungkin setiap kali tahun baru, akan ada azam yg dicipta tp bg aku cukup la sekadar aku katakan "aku ingin setiap perubahan yg aku lakukan adalah terbaik utk aku dan pd setiap insan yg aku syg"

Hijrah??? sudahkah aku berhijrah?? Aku tak pasti sejauh mana hijrah aku utk diri aku. Tp aku harap tahun ini adalah tahun terbaik buat aku dan family. Mungkin masih terlalu awal utk meramalkan apa yg akan berlaku pd tahun baru ini tp aku punya impian dan harapan utk tahun hijrah ini.

Tatkala ini juga fikiran aku tak pasti apa yg aku ingin katakan mengenai hijrah dan azam tahun baru. tp hati terdetik utk menyatakan segala keinginan dan impian utk tahun baru ini.

Pertama sekali aku harapkan aku dan suami bahagia dlm rumah tangga kami (spt mana setiap pasangan suami isteri mahukan).
Kedua, aku harapkan sinar utk aku dan suami mempunyai cahayamata kami. (doa ini tak pernah putus dr mulut aku selapas solat)
Ketiga, aku harapkan aku dapat memperbaiki sikap aku yg buruk (wow...its a lot)
Ke-4, aku nak study aku lebih baik.....(i'm exam tomorrow)
ke-5, keje aku lebih baik dr sehari ke sehari (lot of work to do in new year)
ke-6, aku mahu lupakan kisah2 silam yg menyakitkan (ada ker??)
ke-7, aku harap aku akan jd lebih baik dr apa yg aku ada skang
ke-8, nak kurus......supaya aku lebih yakin dlm hidup
ke-9, nak happy sentiasa...kalau ada masalah kalau boleh yg dpt diatasi (nak kaya)
ke-10, semoga setiap perjalanan hidup aku diberkati Allah S.w.T

itu antara harapan dan impian utk tahun 1430H. Aku juga harapkan doa mak, abah, family dan kwn2 aku utk aku capai semuanya itu....

-aniesa-

Saturday, December 27, 2008

Gambar dan peristiwa

Segala gambar2 di bawah ni dr hp aku. So, agak lama utk aku citer 1 persatu pasal gambar kat bwh ni. Aceli byk lg...tp ini apa yg aku rasa aku boleh igt knp aku snap gmbr ni. So, layannzzzzzzzz




Ini anak boss aku yg baru lahir. Namanya nur aisya...tak silap aku la...



Ini plak kwn2 aku masa dlm kelas akaun. Yg pakai spek tu Nana, sebelah dia Ayu yg hujung skali Wan......




Masa ni aku baru balik dr kelas ari sabtu tak silap. Aku snap sbb aku rasa waktu senja masa ni cantik sgt. Awan dia mcm ombak....yg berdiri tu asben aku la...




Ini plak tempat keje asben aku. Knp aku bleh berada kat sini??? Time ni ari ahad nak pegi pikom pc fair. Tetiba on the way tu asben plak sakit perut....masa tu dah dekat dgn opis dia. Berhenti la pi toilet kat opis dia...aper la abg nih....



Sambil tugu snap la tpt keje dia nih.....lama plak tuh....hampeh



ha......ni plak lecturer IB aku. Gambar ni aku amik sbb masa ni kwn2 aku sorang pon tak mai kelas....aku sorang2 jer....dah la bosan giler kelas dia. tp lecturer aku ni encem...hehehe



Ini plak sepupu aku bertunang. Nama dia Siti Balkhis. Masa ni aku tak der. adik aku yg send gambar ni....




Ini plak Rusmini...hehehe. Masa ni majlis akreditasi kat Hotel Sunway. Dlm toilet masa ni....hahahaha



Ini pon majlis akrediatsi. Tugu majlis nak mula lama sgt....tangkap jer la apa yg ada.

Ini persembahan koir masa majlis tersebut....





Gambar ni masa aku round2 KL dgn asben dan adik aku. Tak igt bila tp masa ni bosan giler Sempat la snap hard rock cafe ni...tp skang dah lain ekkk lepas buat renovation. tak tahu dah rupa mcm mana....kalau aku lalu kat area situ nanti aku tangkap.




-aniesa-

Mcm mana nak susun jadual hidup???

Nak citer pasal assignment aku yg tak abis2 lg nih.....ader 1 jer lg assignment tak siap. Esok baru nak discuss. 1 apa pon tak buat lg. 5 hb Jan nak submit. kena pi bg kat UKM plak tuh. Sian group aku....hehehe

Mostly aku happy la juga sbb byk assignment dah siap cuma 1 ni tak dpt nak buat sbb complicated skit sbb kena interview org. Yer la...mana aku nak cari org yg ada kepakaran dan bekerja di luar negara. Pastu kita org kena huraikan knp dia di minta bekerja dgn syarikat kat luar negara tu???

Apa pon...esk kita tgk hasilnyer....hehehe aper la aku nih...ngarut2 citer pasal assignment. Kat kelas cara mcm tu plak bz nyer...kat opis lain plak gayanyer. Yer la...dgn keadaan tpt aku yg mcm sarang tikus lepas baru pindah tingkat ni rasa mcm byk benda nak kena buat. Ditambah plak dgn ketiadaan bos aku dan keje nyer plak di tanggung oleh bos lain. Rasa mcm apa yg disusun selama ni lintang pukang. untuk diri aku la....sbb tu aku bertanyakan soalan di atas.

Aku tak salahkan sesiapa tp aku salahkan diri aku. Sbb nyer aku tak pandai atur jadual aku. So, nmpknya aku kena mula balik menyusun segala perancangan aku seharian supaya aku tak kelam kabut mcm ni.....Mungkin juga pikiran aku minggu ni tak berapa nak stabil kot sbb semuanya bagai bertimpa-timpa jd aku tak tahu nak buat yg mana dulu.

Aku plak nak exam....ishhhh byk la nak kena pikir. Aku harap aku tak biul lg ketika ini. Sib baik ada blog bleh gak ler luahkan perasaan....hehehehe

Esk ada presentation lg...hua..hua...hua....aper byk benor sem ni presentation????!!!! Sampai tension aku!!!

-aku masih anie-

Friday, December 26, 2008

Wanita - Siti Nurhaliza

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwa ku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwa ku ini

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwa ku ini

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwa ku ini

Ku wanita.....
Yang hanya perlu kau fahami

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwa ku ini

Wanita....ooo...
Ku wanita.... haaaa....
Wanita....

Warkah - BAU

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

-anie-

Thursday, December 25, 2008

Undangan kenangan

Smlm, masa tgh meeting unit, aku dpt msg. Nombor phone ni aku kenal sgt walau pon aku tak pernah set nama dia dlm phonebook aku. Dlm msg tu kata nak jumpa aku. Ada benda nak bg....Dlm hati aku rasa mcm dah agak benda apa yg nak bg.

Dlm pkl 10 lebih aku kuar jap dr bilik meeting sbb nak pi toilet tp tetiba ada call masuk. Mmg aku aku tunggu call ni. Rupanya 'dia' dah ada kat bawah. 'Dia' nak jumpa aku sekejap. Dah lama tak jumpa....tak tahu mcm mana 'dia' skang ni.

Tak sangka kereta yg 'dia' pakai masih sama. 'Dia' yg aku kenal juga sama cuma sedikit berisi. Mungkin kebahagiaan yg 'dia' cari dah jumpa. 'Dia' minta aku naik kereta 'dia' tp aku tolak sbb aku masih dlm meeting. Aku cuma jumpa 'dia' nak amik apa yg 'dia' kata nak beri. Mmg aku dah jangka kad undangan perkahwinan yg disua pd aku.

Sedih ker aku??? Mungkin ada skit tp selebihnya aku gembira sbb lepas ni 'dia' takkan ingat aku lg. Sbb 'dia' dah ada insan yg lebih 'dia' cintai. Mmg aku dulu pernah 'dia' sayangi tp itu kisah dulu sbb aku skang dah ada suami aku yg lebih aku cintai.

Kenangan antara aku dgn 'dia' hanya tinggal kenangan. Mungkin kenangan terindah sbb dia layan aku mcm kekasih hati dia. Cuma keadaan yg buatkan aku menolak dirinya dan kami tiada jodoh. Dah la....aku tak mahu ingat kenangan dgn 'dia' lg sbb aku dah ada kenangan bersama suami aku. 'Dia' adalah sejarah buat aku.

Semoga 'dia' bahagia bersama isteri tercinta. Buat 'dia' - jagalah isteri baik2 binalah keluarga yg bahagia. Itu pilihan awk jgn sia2kan nya.

Pada yg membaca.....ini cuma luahan jer. Tetiba terasa nak balada skit ptg2 krismas ni...'Dia' yg aku maksudkan ialah lelaki yg pernah sayang aku sebagai kekasih sedangkan masa tu aku dah nak kawin. Kesian kat 'dia' sbb aku rasa aku mainkan perasaan 'dia'. Minta maaf bro. Kita tak der jodoh.

Buat suami ku......jgn terasa ekkkk I love u so muchhhhh!!!!!! Rasanya asben tak baca kot sbb dia tak pernah tgk blog aku walaupon aku buka depan mata dia.....hehehehe....Tp kalau abg baca....cerita ni ummi dah bg tau ekkkk....jgn ada plak org nak cucuk buat kisah bukan2.....

Lupa plak nak bg tahu bila tarikh undangan tu....Sabtu ni 'dia' nikah, Ahad plak majlis perkahwinan sebelah perempuan. 'Dia' punya majlis 25 Januari 2009 dah sama dgn tarikh kawin adik aku plak....

-aniesa- <<<<<-------rasanya aku perlu tukar ke nickname ni???

Monday, December 22, 2008

Tajuk apa nak letak??? bantai jer la...janji hangpa baca

Aceli, on pc sbb nak send nota kat kwn aku. Tp terlupa yg beg aku sume asben bwk. Dia masih tak naik lg. Aku baru balik dr kelas sebenarnya....Ari last kelas subjek akaun. Minggu depan dah final....huhuhuu...apa pon tak study lg. Mcm mana nak jwb exam???!!!

Smlm baru balik dr Trolak. Sabtu petang lepas abis kelas terus balik Trolak sbb Mak Long asben buat kenduri kawin anak dia. So, balik juga la....Aku pon dah lama tak balik Trolak. Yer la semenjak setiap Sabtu ada kelas mana ada kesempatan nak balik sana. Smlm lepas abis kenduri ptg balik umah KL balik. Penat ooooo......

Ari ni plak pagi2 bagun buat ns lmk sbb dpt telur rebus byk sgt....tetiba jd rajin plak nak buat ns lmk. Tp sambal ikn bilis aku termasin skit. hehehehe....Oklah tu janji aku buat ns lmk. hehehe

Petang lepas abis keje terkejar plak pegi kelas. Ari ni g kelas sendiri sbb hani dah abis kelas. So, abis jer opis hour terus tunggu teksi kat bwh dgn kak Suhalia. Selalu kalau balik pon skali dgn dia...sajer promote nama kak su kat blog...hahahaha

Ada insiden yg sadis skit terjadi masa kat lrt masjid jamek. Masa naik eskelator (tangga bergerak tu la....) kan nak kuar dr stesen tu kena naik benda alah tu...so, tetiba depan eskalator tu ada sorang pompuan ni jatuh sbb sakit apa aku tak tahu la...Penumpang LRT yg naik eskalator menjerit-jerit sbb tak tahu nak pegi mana...pusing balik pon tak boleh...kalau teruskan kita org pon akan jatuh. Nak tak nak terpaksa la redah juga...Ramai juga yg jatuh...sbb pompuan tu betul2 depan eskalator. Ntah mcm mana aku bleh terlangkau jauh skit so, aku selamat dr terjatuh sama...Kak Su??? aku pon jerit juga la takut kak su jatuh kena pijak...Cari kak su sbb dah ramai sgt org kat situ...

Tgk2 Kak su selamat. Bukan apa...kesian juga bila jd insiden mcm tu. Mmg kesian. Pompuan yg jatuh tu ada org angkat pegi ketepi...Dia tak sedar pon. Pengsan gamaknya...Aku plak mmg dah blank. Boleh tgk je la...sbb aku pon kena berkejar ke kelas. Untuk pompuan yg jatuh tu, semoga dia tak der apa2. Kesian sungguh.....

Asben aku plak tak balik2 lg nih. Kesimpulannya terpaksa la aku send nota tu esk pg...maklumlah pelupa...mana teringat ja aku buat. hehehe...

-aniesa-

busynyerrrr

buat masa ni tak dpt nak update blog aku lg... knp???? sbbnya...

1. baru pindah floor dr tkt 14B ke 13A. Bukan brg aku jer yg aku kena angkat, brg boss aku pon aku kena angkat sbb dia dah selamat bersalin pd 18hb 12 ari tuh. Baby girl.

2. dah pindah2 ni terpaksa la susun brg2 balik...byk nyer fail

3. aku akan menghadapi final exam utk sem 3. 1st paper 30hb 12 ni yerrr. Seriau dah ni.....

4. Assignment aku ada lg 4 tak siap. Khamis ni walaupon cuti (Krismas) terpaksa siapkan....dah nak final maaa......sib baik 1 assignment dah siap present jumaat lepas. Ketaq oooo

5. nak update fail kak nenney yg ada...sementara dia bercuti ni...leh la minit2 fail then masuk dlm bilik fail

6. buat masa ni tak der mood nak update lg...

7. aku tak berapa nak sihat minggu ni asik batuk jer......

itu sajer info buat update blog aku.

-aniesa-

Tuesday, December 16, 2008

Kebetulan

Semalam baca paper pasal sambutan birthday Saida (kakak Ct nurhaliza). Tapi tak perasan pon mengenai kebetulan ni....Alih2, Kak Rusmini bg tahu "perasan tak kek ct bg pd kakak dia sama dgn kek b'day anie ari tuh???"

Dlm paper gmbrnyer kecik dan tak perasan pon. Try cari kat murai .com baru nmpk. So, kesimpulannya dr kedai yg sama kot??? hehehehe....apa pon ini hanya kebetulan....

anie ni...tu pon nak kecoh kan??? tapi sbb kek pemberian kwn2 ni sama dgn kek yg ct bg kat kakak dia kena la jg masuk blog.....hehehehe.....

Ini kek yg kwn2 bg hari tu....tarikh 14/11/08 (bukti yg kwn2 aku lebih dulu beli kek ni dr ct beli...hahahaha)

Ini pic. yg aku amik kat murai.com ct bg kek kat saida

-aniesa-

rumah mak yg baru....

Masih ingat lg rumah mak aku yg renovate ari tuh??? So, inilah hasilnya selepas siap....tp aku tak snap byk sbb rumah bersepah...malu nak tunjuk kat org. hehehe

Ini bahagian hadapan....sliding door..

Pintu pagar baru.....

Dapur mak aku...masa ni tgh msk sup pagi raya nih aku snap...

Kabinet dapur....ada dolphin....tangkap2


ruang tamu.....kalau aku kebelakang skit nmpk la umh aku bersepah...ini aku tangkap bahagian yg di tambah jer....

Sunday, December 14, 2008

Majlis Pernikahan Muzaffar Sham & Nor Fathin Hana

Pada 9hb Disember 2008 (Selasa) raya haji ke-2 telah berlangsung majlis pernikahan adik lelaki ku yang sorang nih. Pernikahan berlangsung lepas Isyak di Kg. Pinang, Kamunting (betulker?? sbb kat rumah tok kadi buatnya). Kat bwh ni antara gambar yg di snap. Tapi byk nyer kat kamera mak aku la...

Masa nih tgh tunggu tok kadi balik dr masjid. Muka mcm dah pucat jer tuh....hehehe



Duit mas kawen yg bentuk love tu jer aku buat...yg lain sume teh dgn mak aku yg buat

Fatin...

Aku terima nikahnya......

Lafaz taklik...tgn menggeletar tuh...



Yeaaaa....dah kawin....bg duit dulu

Gambar lain nanti aku upload lain...tak sempat la...buat assignment, nak exam PTK...tak baca buku lg nih....nak pindah tempat...belum kemas tpt lagi. Huhuhuhu semua nak buat dlm 1 masa...mana 1 nak buat dulu??? Tolonggggg.....

Apa2 pon..buat adik kesayanganku, selamat menempuh alam rumah tangga...lepas ni jgn byk harap kat org lg especially mak dgn long yer....semoga bahagia hingga akhir hayat. cepat2 bg anak sedara kat Long....ok!!!!

-aniesa-

Friday, December 12, 2008

Agnes Monica - Matahariku

Tertutup sudah pintu,
pintu hati ku,
yang pernah dibuka waktu,
hanya untuk mu.
Kini kau pergi,
dari hidup ku,
ku harus relakan mu,
walau aku tak mau.

[#:]
Berjuta warna pelangi,
didalam hati.
Sejenak luluh bergeming,
menjauh pergi.
Tak ada lagi,
cahaya suci,
semua nada beranjak,
aku terdiam sepi.

[Reff:]
Dengarlah matahari ku,
suara tangisan ku,
ku bersedih,
karna panah cinta menusuk jantung ku.
Ucapkan matahari ku,
puisi tentang hidup ku,
tentang ku,
yang tak mampu,
menaklukkan waktu.

Oh

Dengarlah matahari ku,

suara tangisan ku,
ku bersedih,
karna panah cinta menusuk jantung ku.

Saturday, December 6, 2008

Salam Aidiladha



bila agak2 dpt pegi sini??? Insya-Allah

-aniesa-


disember....what the ending???!!!

Byk kisah november yg tak sempat aku nak ceritakan dlm blog. Byk keje nak kena settlekan sebelum masuk tahun baru nanti. So, terpaksa tangguhkan citer2 yg dah berlalu. Tapi jika aku ada masa nanti, aku ceritakan.

Hujung disember ni aku ada exam final year. So, dgn keje + study aku lg, tak sempat nak jenguk blog aku utk update. Hari ni plak aku tgh bersiap-siap nak balik Taiping. Asben dah balik Trolak. tahun ni kita org raya asing2. Tapi jgn salah sangka yer....aku terpaksa balik Taiping sbb adik aku nak nikah raya haj ke-2. So, nak kena tolong mak aku buat persiapan utk adik aku. Asben plak tak dpt nak balik Taiping sbb dia dah abis cuti. Itulah citernya. Itulah pengorbanan aku utk raya korban tahun ni...hehehehe

Ni aku post entry ni dulu. Sbb bila dah buat blog ni, rasa mcm byk benda nak dikongsikan bersama dgn kwn2. Mana tahu 1 hari nanti anak cucu plak yg akan baca balik blog ni...hahahahaha......zaman dah moden dunia dah maju.

Aceli, aku just nak wish Selamat Hari Raya Korban/Haji buat teman2, rakan2, sedara2 dan utk sume lah mana yg baca blog aku nih.

-aniesa-

Monday, November 24, 2008

Renovation 14B

Masuk2 opis ari ni terkejut sekejap....sbb sume dinding dah tak der....Baru igt Jumaat lepas ada meeting pasal nak renovate tingkat 14B...dan kita org terpaksa alihkan brg2 tepi dinding utk pecahkan dinding2 bilik pegawai.

errmmmm....sedih rasa tgk keadaan opis mcm ni....arghhhh nak buat keje pon tak selesa. Tak per lah....nak ckp lebih2 pon nanti kena 'gam'....hahahahaha tgk la sendiri apa yg tinggal dan bayangkan mcm mana kita org buat keje dgn keadaan yg mcm ni....

sop..sop...soppp....sebak ni



wayar2 yg berselirat...tugu masa jer kalau ada org terpijak ni....tak mati terbelit mati short karen.....hahahaha belakang tpt aku plak tuh.....

plug2 yg tergantung....tak sempat nak rotate gmbr ni....

boleh nampak tpt boss aku dr tpt aku...hahahaha hai kak nenney!!!!

tempat azira...belakang tpt aku jer......dah boleh nmpk smpi tpt workstation dulu.....

mcm kena langgar lori treler.....

-aniesa-

salero negori

Emmm...patutnya ni entry ari Jumaat lepas. Tp gmbrnyer baru dpt ari ni dr kak Rusmini....hehehe

Jumaat tu aku & Kak Rusmini g Amcorp Mall. Sajer jln2 nak g Avon konon. Pastu nak g mkn tp tak tahu nak mkn kat mana. Selalu g amcorp mkn mc d jer...tp sbb bosan mkn mc d...cari la tpt mkn lain. Tetiba jumpa tempat nih....Salero Negori. Sajer test...teringat mkn kat Royal Adelphi (Skang Hotel Royal) sedap sgt. Tapi bila dah mkn separuh tu baru Kak Rusmini teringat nak tangkap gambar.

Cisss.....hampeh sungguh....So, dapat tangkap yg mana ader jer la sbb yg lain sume dah masuk dlm perut. Kami order nasi putih, gulai msk lmk cili api telur itik, ayam goreng rempah, ulam2 beserta dgn sambal dan utk aku aku tambag sambal sotong. Boleh thn la harganya...padang dgn kesedapan lauk2nya. Msk lmk cili api tu aku hirup smpi licin...hahahahaha....

sambal yg di dtgkan sekali dgn ulam2...nak kata sambal belacan bukan...ntah la sambal apa...tp sedap sgt....


ni ulam2nyer....licin kak rusmini mkn...hahahaha


yg merah2 tu sambal sotong...sedap sgt tp sotongkan mhl takut plak aku nak amik byk2....hehehehe janji dpt rasa. yg mangkuk gulai kuning tu la msk lmk cili api telur itik. licin aku hirup kuah dia....huhuhuhu rasa nak mkn lagi. sodap bonar la....

ayam goreng rempah......pon best juga...pendek kata lauk2 dia mmg sedap sumenyer.

Saturday, November 22, 2008

assignment...

byk nyer assignment sem ni.....sume subjek ada assignment. dah tu ada yg nak kena present lah...kalau bg jer tak boleh ker??? Huhuhuhu bukan aku yg buat keputusan...

Dalam buat assignment nih ada juga 'org jauh' yg membantu. Org jauh??? saper tu ha??? Kak Mask la....walaupon jauh tp bantuan dia amat bermakna buat diri ku. Terima kasih Kak Mask. Tapi syg aku plak tak dpt nak bantu dia buat assignment. Berat sgt tajuk tuh....hehehehe Sorry yer Kak Mask. Ada sesaper yg boleh tolong Kak Mask??? hehehe...(leh bantu gitu jer la Kak Mask oiii)

Apa pon..thanks for ur opinion about metroseksuel...hehehe apa la tajuk assignment aku nih....dah buat slide dah pon...minggu depan ari sabtu kena present....hehehe wish me luck!!!!

tapi bukan assignment ni jer yg ada yg lain2 pon ada gak....tp buat masa ni 1 assignment jer yg termampu nak abis sbb due date dia minggu depan. Yang lain2 hujung bulan 12....Haaa???!!!! dah nak abis bulan 11 ni...camner nak buat??? Tolong....tolong...tolong

aaarrggghhhh...tensen betoi

-aniesa-

Wednesday, November 19, 2008

Jinbara - Patri

andai hati ini sang kecapi,
perasaan jadi talinya,
engkau memetik jari jemari,
berlagu irama duka dan lara.

andai tubuh ini boneka,
nalurinya benang sutera,
engkau dalang mengawalnya,
ketimur keutara kemana jua,
aku hanya menuruti,
mengikut apa saja hukuman,

andai diri ini taman tasik,
sang kirana pula jiwa raganya,
engkau menjaring dengan senyuman,
dan mengurungkannya dari segala,

namun diri ini insani,
pasti ada kemahuannya,
kerna aku terpanah arjuna,
sedikitpun tidakku menyesali...oo,
aku rela ditawanan,
aku rela terpatri cinta suci,
aku rela ditawanan,
aku rela terpatri cinta suci....ooo..oo

layan jer....asben suka lagu nih...melodi dia pon best

-aniesa-

Saturday, November 15, 2008

buat sahabat, teman, kawan & rakan




Bintang malam jagalah temanku

Lewat pancaran sinar lembutmu

Katakan bahawa dia sahabat terbaik ku

Atas kekhilafan senyuman manis kuberikan lewat mimpi

Untuk berikan kesejukan dalam setiap langkah dan cita - citanya



Sahabat bukanlah MATEMATIK yang dapat dihitung

Bukan EKONOMI yang menerapkan untung rugi

Bukan juga PEMASARAN yang dituntut oleh undang - undang

Tapi sahabat adalah SEJARAH yang dapat

Dikenang sepanjang masa……


copy right by -aniesa-
>>>tambalband///

kaulah hidup dan mati ku-naff

saja search puisi2 jiwang (jiwang jugaaku nih ekkk hihihihi)...tgk2 ada lirik lagu indon ni..mcm best jerkkk.
Tak tahu lagu mcm mana...tp liriknya aku tuju khas utk asben terchenta....layanzzzz
Kaulah Darahku Juga Nadiku
Kaulah Nafasku Juga Jantungku
Engkaulah Hatiku Dan Juga Jiwaku

Reff:
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Kaulah Senyumku Juga Tawaku
Kaulah Damaiku Juga Bahagiaku
Engkaulah Teduhku Tempatku Bernaung

Back To Reff:

Kau Yang Slalu Setia Menemaniku
Meresapkan Harumnya Cinta Dihatiku
Kau Yang Menyayangiku Setulusnya
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Hanya Bersamamu

Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Hanya Bersamamu
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau ..
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau .. Kaulah Hidupku Dan Juga Matiku
-aniesa-

birthday adik ipar ku

Sehari sebelum sambut birthday aku, adik ipar aku yg tinggal bersama sambut beday yg ke 22. Lupa plak nak citer pasal beday dia. Dah igt tp disebabkan hp yg tertinggal kat umh tak dpt la nak wish kat dia....

Apa pon...selamat hari lahir, semoga panjang umur, murah rezeki dan berjaya dlm hidup.

Ini gambar adik iparku...sowi sbb tak der gambar lain...kalau ada nanti aku add lain.


Lupa plak...namanya WANIE. Single and still available....hehehehe
-aniesa-

Friday, November 14, 2008

It's my birthday!!!!!

Ini pemberian dr kwn2 opis....Kak Hana, Kak Rusmini, Liza, Rokiah dan Zul.
Thanks a lot sbb tak sangka akan dpt tiup lilin di usia sebegini...
hehehehe...tuoo dah aku yer...

And, at the 1st time aku upload gmbr aku dlm blog aku....walau pon 1 ketika dulu (masa mula bina blog aku nih) aku kata takkan aku upload gmbr ku disini kalau aku tak kurus....hehehehe

Sbb Kak Hana kata aku nampak lawa dlm gmbr ni...hahaha (ini pon kak hana yg suruh aku tulis dlm blog) mention nama dia yg puji aku. Apa pon...tima kasih buat sahabat2 ku....



Kek pemberian kawan2.....sedap oooo(rasa mcm nak ubh jer angka kat atas kek tu...kalau boleh tolak 10 ker)...hehehe

terkedu sekejap dah tu lupa plak nak potong kek mcm mana...sbb tak sangka....
lawa ker aku???? hahahaha

Ucapan yang tak ternilai....

<<<<>>>>

From : Adikku
<+6017597++++>
Date : 13-11-2008
Time : 8:10 pm
Subject : Slmt ari jd la..nk ucp lmbt, nt tdo lak..jd ucp awl2..mga pnjg umr mrh rzki n bhga slalu..mga dpt ank cpt jg..amin


From : Liza
<+6012464++++>
Date : 13-11-2008
Time : 11:58 pm
Subject : Selamat hari lahir semoga panjang umur n dimurahkan rezeki..frendship 4ever..

From : Adik-wani
<+6016503++++>
Date : 14-11-2008
Time : 8:16 am
Subject : Salam,kp.epi b'day.smoga pnjg umo,dmurahkn rzki, bhgia ngan org2 t'syg, n smoga sntiase brada dbwh pyung rhmat-NYA.insyaAllah, amin

From : Bondaku
<+6017519++++>
Date : 14-11-2008
Time : 10:01 am
Subject : Sori..mk lupe..mk pun xsht, slmt ari jd utk nani, moga thun ni allah bgi segala rezki utk nani..jg sht sejahtera sepnjg ms.

From : Kak Nenney
<+6016244++++>
Date : 14-11-2008
Time : 12:09 pm
Subject :Life means missing one& facing an unexpected one. When u r near, No one remembers u &when u r far no one forgets u...thats life.. take care especially on ur b'day

<<<<>>>>

From: Rosmaliza Mohaidin
Sent: Friday, November 14, 2008 8:32 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: Just want 2 say...

Salam,

Anie…Selamat menyambut ulangtahun kelahiran

Semoga panjang umur, murah rezeki, bahagia disamping keluarga dan diberkati Allah.

Aminnnnnnnnn



From: Noranida Mohd Noh
Sent: Friday, November 14, 2008 9:25 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: yeaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Salam

Selamat Hari Jadi…Semoga Panjang Umur dan Murah Rezeki

HEHEHHE

From: Juniadah Othman
Sent: Friday, November 14, 2008 9:40 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: RE: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Happy birthday ani..yg ke 27 kan…

From: Norhana Sanot
Sent: Friday, November 14, 2008 9:46 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: FW: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Hepi besday Anie yang dah semakin meningkat umurnya…….hehehe..

Semoga hepi dan terus hepi…menten hepi….


From: Puteri Noorlili Bahrun
Sent: Friday, November 14, 2008 12:06 PM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: RE: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Selamat Ulang Tahun Ani…semoga panjang umur, murah reseki dan sentiasa di rahmati-Nya…:D

Terima kasih di atas ucapan2 tersebut...tak lupa juga buat ucapan yg diterima direct dr kwn yg lain...(kak suhaila, kak tie, gee, jai, rocky, kak rusmini, zul, dan ramai lg lah...) Terima kasih byk2.

-aniesa-

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u