Masa Itu Emas


Saturday, May 31, 2008

Kena Komen

Td msn dgn Hani, pasal gambar Liza aku upload dlm blog. Sbb dia nak tgk kan. Tak ramai yg tahu aku ader blog. huhuhuhuhu Malu.....hehehe

Rupanya Hani perasan aku byk citer pasal Liza. Aku pon tahu mmg kat blog aku nih byk citer pasal Liza. Yer la sbb citer Liza jer yg paling hot skang nih. Hahahahaha..... Itu la komen dr Hani. Dia kata lg dah blog aku, kena la citer pasal aku.

Bukan aku tak mahu citer pasal aku, tapi aku ni tak tahu aper yg menarik pasal aku. Apa2 pon aku citer skit arrrr kat sini.

Nama aku yg seperti mak ngan abah bagi Siti Rohani Mohd Ramli. Anak sulung dr 2 beradik. Adik aku laki dah besar nak kawin pon. hehehe.... Skang aku keje kat MQA. Nak tahu maksud MQA search kat tenet....tahu la nanti. (tapi aku rasa yg baca blog aku ni pon org MQA juga).

Kenapa byk gambar pasal Taiping dlm blog aku??? YA....Taiping BUKAN tempat lahir ku. hehehehe Aku lahir kat Bukit Mertajam, P. Pinang. Taiping ni tempat aku membesar. Aku rasa tenang duduk kat Taiping. Suasana yang sejuk....best arrr. Kalau MQA ada kat Taiping dah lama aku balik sana.

Tgh cari gambar aku dlm blog nih??? Tak payah la...sbb aku tak minat nak letak gambar dlm blog aku ni. Sbb nyer....kalau aku letak rasa penuh kot muka aku dlm nih. Ahaks!!!! Sapa yg kenal aku, kenal lah. Cukup la setakat korang baca citer aku. Malas arrr nak glemer kan diri di sini. hihihihi....

Aku dah kawin. Tapi lum ader rezeki nak dpt baby. Kawin dah 3 tahun. Hubby aku nama Yusmanizam Mohd Yunus tapi org panggil Nizam. Tapi masa aku kenal ngan dia dulu kwn2 dia panggil Kebab sbb dia pernah jual kebab. Kelakar giler aku rasa nama tuh. Kat tpt keje dia plak panggilan lain, PAK TAM. Sbb nyer dia gelap skit. Tapi kalau arwah mak dia dulu panggil Atan singkatan dari Intan. Knp Intan??? Sbb dia satu2nya anak laki dlm family.

Itu serba sikit pasal hubby aku. Ermmmm apa lagi nak citer yer???!!!!

Oklah takat ni jer la kot pasal aku. Nati kalau ader lg aku story kat sini.

-aniesa- (knp aniesa???? lu pikir la sendiri....)

Friday, May 30, 2008

Akhirnya...

Akhirnya...dapat juga aku uploadkan gambar Liza & Bab nikah. Sorry la kalau tak berapa clear sbb photografernyer hubby aku. Dia mmg tak pandai tangkap gambar. Tu aku kadang sakit hati nak suruh dia amik gambar. Apa2 pon kalau nak gambar yg best kita tunggu Liza bagi.
Ini antara gambarnyer

Ini Apeng (Saiful) kawan serumah Bab, kwn hubby aku gak ler sbb sekampung. Masa ni hubby ckp Bab g toilet sakit perut. Tu yg Apeng pegang sampin dia tuh...Bab..Bab..hehehehe

Ni dah selesai kot 'hajat'. hehehehe Tgh pakaikan sampin. Sowi gambar tak clear. Biasa la hubby aku.

Ini antara hantaran dr pihak lelaki....

Wahhhh...berseri-seri muka pengantin pompuan. senyum sampai ke telinga. Hehehehe

Ini mungkin tgh dok dengar ceramah tok kadi kot.

Mesti tengah ketaq giler nih....Akad Nikah.


Hubby aku ckp, tak sabar nak tandatangan. Yer la nak dapat 'lesen' kan. Belakang tuh yg pegang hp kamera ialah Abg Nan. Abg angkat Bab.


Yaeaaaa.....Dah kawin... Tengah tandatangan srt nikah la ni.

Inilah pengantin baru.... Mohd Albab & Salizawati. Semoga bahagia selama-lamanya.


Yang baju hijau tu adik Bab. Bab ni 2 baradik jer. Mak ngan ayah dia dah lama tak der. Yg kecik tu anak sulung Liza. Anak no.2 tak der plak kat sini.

Wednesday, May 28, 2008

1001 Kisah

Rasa mcm byk sgt citer hari ni...
yang pasti citer yang penuh kejutan buat org di opis

Citer pasal Liza & Bab nak kahwin. Ramai kat opis tak tahu yg Liza tu dah divorce. Tetiba ada undangan dia nak kahwin. Mula, byk juga org tak perasan yg dia yg nak kahwin sbb kebanyakan org anggap yg nak kahwin tu Bab dan Liza hanyalah sebagai tukang email undangan. Padahal mmg undangan dari LIza dan Bab. Kecoh la 1 opis hari ni.

Mula la byk org bertanya pada dia. Tak terkecuali aku ssb aku ni kan kawan dia. Ramai gak ler org tanya. Hanya Liza jer yg mampu memberi jwpan nyer. Apa2 pon semoga bahagia Liza & Bab.

Ingat nak uploadkan gambar kad undangan dia. Tapi aku lupa nak amik kat opis. Tak per lah nati aku uploadkan kat sini.



Inilah kad kahwin dia org..... di upload pada 29hb Mei.


Citer seterusnya adalah pasal pertukaran unit di antara staff kat MQA. Ader la yg dapat tukar dan ader gak ler yg tak dapat. Bagi aku, kat mana pon ditempatkan, aku ok jer. Hehehehe....mungkin buat masa ni ok lagi kot. Mana la nak tahu, nanti2 lain plak citer. Lagi pon aku baru jer masuk unit Sains Sosial nih.

Hari ni juga, aku pegi HUKM, melawat kwn aku yg baru bersalin semalam, Umi Jalilah. Dia dapat baby boy. Comel sgt anak dia. Masa lahir beratnyer 3.6 kg. Besarkan??!!! Tapi comel sgt. Aku ada amik gambarnyer tp belum transfer kat pc lg. Natilah yerrrr..... Harap bersabar sume.
Pada Umi. TAHNIAH.

Hari ni aku tak der kelas, leh la balik umh awl skit. Mlm ni masak sup ayam. Sib baik hubby minta masak sup. Lepas mkn, aku buat assignment. Esok nak present baru nak siapkan. Actually dah siap pon tapi edit2 skit. Dah lama tak present depan org. Huhuhuhu....leh ker aku present esok??!!!! Apa2 pon semoga aku and group (Kak Kem & Ida) berjaya present esok....

Utk setakat ni, ni jer kot story aku hari ni. Td rasa mcm byk....hehehe biasa la bila nak taip tu dah tak igt. Oklah. Dah mlm..... Gud Nite!!!!

-aniesa-

Sunday, May 25, 2008

Kalut Lagi Mengarut

Pinjam jap tajuk lagu Nadia AF6...

Sbb apa aku ckp mcm tu, kwn aku si Liza tuh tak jd plak nak nikah ari ahad... diawalkan skit pada hari Jumaat (30hb ni)

Nampaknya tak der la rezeki aku nak pegi kenduri kahwin dia.

Yer la, kalau aku cuti maknanya aku rugi la sbb aku nak bercuti panjang ujung bulan 6 nati sbb aku ader final exam. mana leh aku nak cuti sesuka hati plak kan. Lagi pon bulan ni sajer dah 3 hari cuti rehat aku amik. So, sowi my fren cannot go to ur wedding!!!

Apa2 pon aku doakan ang bahagia.

Sajer aku letak gambar pelamin nih....khas buat sahabat ku SALIZAWATI & MOHD ALBAB

Tak dpt nak bg apa2 buat hangpa 2 sbb kalut sgt nak nikah tak dan aku nak plan apa2. Kalu ikut hati nak sponser la bunga teluq buang dlm 50-100 cucuk. Tp kalu dah lagu nih nak buat mcm mana kan....Gambaq pelamin ni jer la dpt aku bg. Huhuhuhuhu


-aniesa-

Malam yg sunyi....

Haiii

Baru lepas tgk AF final... nothing special about AF...tp boleh lah...

Aku pon tak tahu nak buat apa sebenarnya...so, buka tenet check email, chatting and menyelami dunia baru MY BLOG!!!!


Skang tgh layan lagu dari sinar fm...hehehe camner la leh aku lyn station radio nih?!!! maybe mlm2 gini lyn lagu2 dulu best gak. teringat zaman mude. Ermmmm...dah tua ker aku nih??? tak lah baru umur 26 (kalau ikut bulan la..hehehehe)


Hubby aku mcm biasa la, pegi melawat kawasan. dia kat sini mcm wakil rakyat. Sbb aktiviti dia setiap hari sabtu mlm ialah pegi round kawasan perumahan aku nih....area umh aku nih sbb ramai sgt student. dia org jdkan kwsn perumahan aku nih sbg dia org punya asrama. So, laki pompuan mcm tak der had sempadan. tak mcm masa aku study kolej dulu. asrama laki dgn pompuan asing dah tu jauh plak tuh...jauh2 pon nmpk gak ler asrama bdk laki...hehehe cuma tak leh skodeng jer!!! hahahaha


Ok, berbalik pd citer hubby aku yg mcm YB nih...mmg gitu la keadaan dia kalau ada kat umh. Utk hari ni sajer jadual dia mmg padat...cewah...betul ker laki aku nih??? hahahaha

lepas maghrib td dia ader jemputan kenduri tahlil pastu balik umh jap tgk AF dan lepas abis AF keluar balik pegi jaga kawasan.


Tp skang ni dah kurang juga la aktiviti dia. Kalau la blog aku ni aku create masa pilihan raya dulu, aku rasa blog aku nih citer pasal dia jer pegi kempen....maybe dia ader citer2 nak jd YB...huhuhuhu kesian laki aku. apa2 pon hubby aku ni seorang yg peramah sgt...kalu dia pegi satu2 tempat baru atau mana2 jer la yg org tak kenal dia, dlm 1 minit jer dia leh cari kwn utk borak.... kalau kwsn umh aku nih...kalu ader yg tak kenal dia tak SAH sbb nyer, kalau aku pegi mana2 pon ader jer org menegur dia. Itulah suami ku...kadang aku malu gak. yer la tak baper selesa sgt.


Aku ni plak suka dok kat umh, lyn tenet...kalu masa tak der tenet dulu, tgk tv, kalu aku rajin skit aku kemas umh, tgk la aper yg boleh aku buat kat umh...


Itulah serba skit pasal aku and hubby aku.
Ini gambar hubby aku main futsal 17/05/2008 (sabtu) lepas. menang tuh...camner la bleh menang plak nih??? oklah...congratulation abang!!!!
-aniesa-

Saturday, May 24, 2008

KEJUTAN!!!!!!

Tgh aku dok taip2 pasal mencari tuh, ader lak msg masuk...
actually kejutan nyer smlm...tp disebabkan msg yg masuk tuh pasal kejutan smlm, aku pon nak citer la skit aper KEJUTANNYA tuh....

Ni baru story....hehehe

Korang igt AF jer ader kejutan....aku pon ader gak!!!!
My friend SALIZAWATI dgn ALBAB nak kahwin.
tentu korang tertanya aper la yg terkejut sgt..org nak kahwin biar la kan.

Ni aku story skit pasal dia org....
Liza adalah kwn aku dr first day aku masuk keje di LAN (skang MQA)
Albab plak kwn hubby aku...actually dia baru masuk keje kat MQA nih baru ler lg....dan baru dpt tetap pon.... sebelum ni dia org ni tak pernah kenal pon sehingga la Bab (panggilan utk Albab) masuk keje kat sini.

Liza ni pernah kawin dan ader anak 2 (boy and girl)...tp ader konflik rumahtangga skit dgn husband di dulu. tak yah citer la konflik umhtgga org kan....
Pastu dia kenal dgn Bab....menariknya kebanyakan org kat MQA tak tahu dia org ni ehem..ehem..ehem...bercinta la tuh. Pandai cover line...

Dan tiba2 dia org nak nikah minggu depan (1 Jun 2008)....hilang akal aper!!!????
Tak pegi serba salah plak aku dibuatnyer...dua2 kwn kan....

So, apa2 pon semoga berbahagia hendaknyer utk korang berdua. Utk sahabat ku liza, semoga perkahwinan ini utk selamanya....
Insya-Allah kalau tak der aper2 hal aku pegi....dan nati aku uploadkan gambar dia org kat sini.

Nak cepat nih sbb nak tgk AF final. walaupon tak best tgk jer lah.....dah tak der pilihan lain kan....

-aniesa-

Mencari!!!

Untuk permulaan blog aku ni...aku masih tercari-cari apa yg ingin aku perkatakan dan aku masih tercari-cari apa yg ingin aku paparkan di sini.

Dari petang td asik ubah background, font colour, nama blog dan mcm2 lg. Biasa la kan perkara baru.... Sampai naik juling biji mata mencari apa yg sesuai utk aku dan blog aku nih. Yer la, nati bila org tgk blog aku sekurang-kurangnya org nak sesuatu yg menarik kan??!!!

Susah juga buat blog nih...hehehehehe

Lagi pon pc aku nih tak ada byk gambar. Dan buat masa nih aku masih mencari gambar apa yg sesuai nak tunjuk kat korang yg baca b log aku nih. Nati lah, aku akan buat yg baik punya...(baca dlm nada zizan raja lwk tu...hehehe).

Why blog???

Aku pon tak paham knp org sekarang minat sgt nak buat blog....hehehehe termasuk la aku!!!!sampaikan Mantan PM pon buat blog....maybe style kot..
At least bila org tanya "ko ader blog?" so leh la aku jwb "ADA"

So, skang ni aku pon tak tahu knp tetiba aku pon create kan blog aku, padahal aku pon tak tahu nak tulis apa kat sini.
byk dah blog2 yg aku tgk....my boss punya blog, blog kwn2 aku....tp masa tuh tak rasa nak buat blog pon. ntah knp!!!!
tetiba ari ni aku terbuat blog aku sendiri.

org lain byk citer nak dikatakan dlm blog tp aku, ntah la apa aku nak citer.
so, buat masa ni, ini sajer yg aku boleh tulis...ader apa2 nati aku akan tulis lg....

-aniesa-

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u