Masa Itu Emas


Monday, November 24, 2008

Renovation 14B

Masuk2 opis ari ni terkejut sekejap....sbb sume dinding dah tak der....Baru igt Jumaat lepas ada meeting pasal nak renovate tingkat 14B...dan kita org terpaksa alihkan brg2 tepi dinding utk pecahkan dinding2 bilik pegawai.

errmmmm....sedih rasa tgk keadaan opis mcm ni....arghhhh nak buat keje pon tak selesa. Tak per lah....nak ckp lebih2 pon nanti kena 'gam'....hahahahaha tgk la sendiri apa yg tinggal dan bayangkan mcm mana kita org buat keje dgn keadaan yg mcm ni....

sop..sop...soppp....sebak ni



wayar2 yg berselirat...tugu masa jer kalau ada org terpijak ni....tak mati terbelit mati short karen.....hahahaha belakang tpt aku plak tuh.....

plug2 yg tergantung....tak sempat nak rotate gmbr ni....

boleh nampak tpt boss aku dr tpt aku...hahahaha hai kak nenney!!!!

tempat azira...belakang tpt aku jer......dah boleh nmpk smpi tpt workstation dulu.....

mcm kena langgar lori treler.....

-aniesa-

salero negori

Emmm...patutnya ni entry ari Jumaat lepas. Tp gmbrnyer baru dpt ari ni dr kak Rusmini....hehehe

Jumaat tu aku & Kak Rusmini g Amcorp Mall. Sajer jln2 nak g Avon konon. Pastu nak g mkn tp tak tahu nak mkn kat mana. Selalu g amcorp mkn mc d jer...tp sbb bosan mkn mc d...cari la tpt mkn lain. Tetiba jumpa tempat nih....Salero Negori. Sajer test...teringat mkn kat Royal Adelphi (Skang Hotel Royal) sedap sgt. Tapi bila dah mkn separuh tu baru Kak Rusmini teringat nak tangkap gambar.

Cisss.....hampeh sungguh....So, dapat tangkap yg mana ader jer la sbb yg lain sume dah masuk dlm perut. Kami order nasi putih, gulai msk lmk cili api telur itik, ayam goreng rempah, ulam2 beserta dgn sambal dan utk aku aku tambag sambal sotong. Boleh thn la harganya...padang dgn kesedapan lauk2nya. Msk lmk cili api tu aku hirup smpi licin...hahahahaha....

sambal yg di dtgkan sekali dgn ulam2...nak kata sambal belacan bukan...ntah la sambal apa...tp sedap sgt....


ni ulam2nyer....licin kak rusmini mkn...hahahaha


yg merah2 tu sambal sotong...sedap sgt tp sotongkan mhl takut plak aku nak amik byk2....hehehehe janji dpt rasa. yg mangkuk gulai kuning tu la msk lmk cili api telur itik. licin aku hirup kuah dia....huhuhuhu rasa nak mkn lagi. sodap bonar la....

ayam goreng rempah......pon best juga...pendek kata lauk2 dia mmg sedap sumenyer.

Saturday, November 22, 2008

assignment...

byk nyer assignment sem ni.....sume subjek ada assignment. dah tu ada yg nak kena present lah...kalau bg jer tak boleh ker??? Huhuhuhu bukan aku yg buat keputusan...

Dalam buat assignment nih ada juga 'org jauh' yg membantu. Org jauh??? saper tu ha??? Kak Mask la....walaupon jauh tp bantuan dia amat bermakna buat diri ku. Terima kasih Kak Mask. Tapi syg aku plak tak dpt nak bantu dia buat assignment. Berat sgt tajuk tuh....hehehehe Sorry yer Kak Mask. Ada sesaper yg boleh tolong Kak Mask??? hehehe...(leh bantu gitu jer la Kak Mask oiii)

Apa pon..thanks for ur opinion about metroseksuel...hehehe apa la tajuk assignment aku nih....dah buat slide dah pon...minggu depan ari sabtu kena present....hehehe wish me luck!!!!

tapi bukan assignment ni jer yg ada yg lain2 pon ada gak....tp buat masa ni 1 assignment jer yg termampu nak abis sbb due date dia minggu depan. Yang lain2 hujung bulan 12....Haaa???!!!! dah nak abis bulan 11 ni...camner nak buat??? Tolong....tolong...tolong

aaarrggghhhh...tensen betoi

-aniesa-

Wednesday, November 19, 2008

Jinbara - Patri

andai hati ini sang kecapi,
perasaan jadi talinya,
engkau memetik jari jemari,
berlagu irama duka dan lara.

andai tubuh ini boneka,
nalurinya benang sutera,
engkau dalang mengawalnya,
ketimur keutara kemana jua,
aku hanya menuruti,
mengikut apa saja hukuman,

andai diri ini taman tasik,
sang kirana pula jiwa raganya,
engkau menjaring dengan senyuman,
dan mengurungkannya dari segala,

namun diri ini insani,
pasti ada kemahuannya,
kerna aku terpanah arjuna,
sedikitpun tidakku menyesali...oo,
aku rela ditawanan,
aku rela terpatri cinta suci,
aku rela ditawanan,
aku rela terpatri cinta suci....ooo..oo

layan jer....asben suka lagu nih...melodi dia pon best

-aniesa-

Saturday, November 15, 2008

buat sahabat, teman, kawan & rakan




Bintang malam jagalah temanku

Lewat pancaran sinar lembutmu

Katakan bahawa dia sahabat terbaik ku

Atas kekhilafan senyuman manis kuberikan lewat mimpi

Untuk berikan kesejukan dalam setiap langkah dan cita - citanya



Sahabat bukanlah MATEMATIK yang dapat dihitung

Bukan EKONOMI yang menerapkan untung rugi

Bukan juga PEMASARAN yang dituntut oleh undang - undang

Tapi sahabat adalah SEJARAH yang dapat

Dikenang sepanjang masa……


copy right by -aniesa-
>>>tambalband///

kaulah hidup dan mati ku-naff

saja search puisi2 jiwang (jiwang jugaaku nih ekkk hihihihi)...tgk2 ada lirik lagu indon ni..mcm best jerkkk.
Tak tahu lagu mcm mana...tp liriknya aku tuju khas utk asben terchenta....layanzzzz
Kaulah Darahku Juga Nadiku
Kaulah Nafasku Juga Jantungku
Engkaulah Hatiku Dan Juga Jiwaku

Reff:
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Kaulah Senyumku Juga Tawaku
Kaulah Damaiku Juga Bahagiaku
Engkaulah Teduhku Tempatku Bernaung

Back To Reff:

Kau Yang Slalu Setia Menemaniku
Meresapkan Harumnya Cinta Dihatiku
Kau Yang Menyayangiku Setulusnya
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Hanya Bersamamu

Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau Disisa Waktuku Bersamamu
Hanya Bersamamu
Aku Mau Hidup Denganmu
Aku Mau ..
Aku Mau Matipun Karenamu
Aku Mau .. Kaulah Hidupku Dan Juga Matiku
-aniesa-

birthday adik ipar ku

Sehari sebelum sambut birthday aku, adik ipar aku yg tinggal bersama sambut beday yg ke 22. Lupa plak nak citer pasal beday dia. Dah igt tp disebabkan hp yg tertinggal kat umh tak dpt la nak wish kat dia....

Apa pon...selamat hari lahir, semoga panjang umur, murah rezeki dan berjaya dlm hidup.

Ini gambar adik iparku...sowi sbb tak der gambar lain...kalau ada nanti aku add lain.


Lupa plak...namanya WANIE. Single and still available....hehehehe
-aniesa-

Friday, November 14, 2008

It's my birthday!!!!!

Ini pemberian dr kwn2 opis....Kak Hana, Kak Rusmini, Liza, Rokiah dan Zul.
Thanks a lot sbb tak sangka akan dpt tiup lilin di usia sebegini...
hehehehe...tuoo dah aku yer...

And, at the 1st time aku upload gmbr aku dlm blog aku....walau pon 1 ketika dulu (masa mula bina blog aku nih) aku kata takkan aku upload gmbr ku disini kalau aku tak kurus....hehehehe

Sbb Kak Hana kata aku nampak lawa dlm gmbr ni...hahaha (ini pon kak hana yg suruh aku tulis dlm blog) mention nama dia yg puji aku. Apa pon...tima kasih buat sahabat2 ku....



Kek pemberian kawan2.....sedap oooo(rasa mcm nak ubh jer angka kat atas kek tu...kalau boleh tolak 10 ker)...hehehe

terkedu sekejap dah tu lupa plak nak potong kek mcm mana...sbb tak sangka....
lawa ker aku???? hahahaha

Ucapan yang tak ternilai....

<<<<>>>>

From : Adikku
<+6017597++++>
Date : 13-11-2008
Time : 8:10 pm
Subject : Slmt ari jd la..nk ucp lmbt, nt tdo lak..jd ucp awl2..mga pnjg umr mrh rzki n bhga slalu..mga dpt ank cpt jg..amin


From : Liza
<+6012464++++>
Date : 13-11-2008
Time : 11:58 pm
Subject : Selamat hari lahir semoga panjang umur n dimurahkan rezeki..frendship 4ever..

From : Adik-wani
<+6016503++++>
Date : 14-11-2008
Time : 8:16 am
Subject : Salam,kp.epi b'day.smoga pnjg umo,dmurahkn rzki, bhgia ngan org2 t'syg, n smoga sntiase brada dbwh pyung rhmat-NYA.insyaAllah, amin

From : Bondaku
<+6017519++++>
Date : 14-11-2008
Time : 10:01 am
Subject : Sori..mk lupe..mk pun xsht, slmt ari jd utk nani, moga thun ni allah bgi segala rezki utk nani..jg sht sejahtera sepnjg ms.

From : Kak Nenney
<+6016244++++>
Date : 14-11-2008
Time : 12:09 pm
Subject :Life means missing one& facing an unexpected one. When u r near, No one remembers u &when u r far no one forgets u...thats life.. take care especially on ur b'day

<<<<>>>>

From: Rosmaliza Mohaidin
Sent: Friday, November 14, 2008 8:32 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: Just want 2 say...

Salam,

Anie…Selamat menyambut ulangtahun kelahiran

Semoga panjang umur, murah rezeki, bahagia disamping keluarga dan diberkati Allah.

Aminnnnnnnnn



From: Noranida Mohd Noh
Sent: Friday, November 14, 2008 9:25 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: yeaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Salam

Selamat Hari Jadi…Semoga Panjang Umur dan Murah Rezeki

HEHEHHE

From: Juniadah Othman
Sent: Friday, November 14, 2008 9:40 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: RE: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Happy birthday ani..yg ke 27 kan…

From: Norhana Sanot
Sent: Friday, November 14, 2008 9:46 AM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: FW: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Hepi besday Anie yang dah semakin meningkat umurnya…….hehehe..

Semoga hepi dan terus hepi…menten hepi….


From: Puteri Noorlili Bahrun
Sent: Friday, November 14, 2008 12:06 PM
To: Siti Rohani Mohd Ramli
Subject: RE: KKMQA 08/09 Biro Sosial & Kebudayaan : SELAMAT HARI LAHIR

Selamat Ulang Tahun Ani…semoga panjang umur, murah reseki dan sentiasa di rahmati-Nya…:D

Terima kasih di atas ucapan2 tersebut...tak lupa juga buat ucapan yg diterima direct dr kwn yg lain...(kak suhaila, kak tie, gee, jai, rocky, kak rusmini, zul, dan ramai lg lah...) Terima kasih byk2.

-aniesa-

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u