Masa Itu Emas


Saturday, February 28, 2009

BILA DIRI DISAYANGI - UKAYS

Tengah baca paper online (sbb ari ni asben lupa beli paer, terpaksa on pc juga) dengar lagu ni kat radio (Sinar F.M). Mmg dah lama dengar...biasa lagu lama selalu sedap didengar. Menghayati bait2 liriknya mmg syahdu....lagu bukan ditujukan utk kekasih atas muka bumi ni tp Kekasih yang kekal abadi - Allah S.W.T


So, mari kta layan.....


MAKSUD LAGU "BILA DIRI DISAYANGI"
Hayati betul-betul.


Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
(laungan azan)


Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu
(menyebut nama Allah S.W.T)


Tiada batasan waktu
Tiada tempatMu tertentu
Di gunung di lembah, di darat di air
(Sesungguhnya Allah ada di mana-mana di setiap masa)


Siapa pun hamba, keikhlasan doa
(Kita semua adalah hambaNya)
Keagungan kasih merubah takdir
Bila ku sedari diri disayangi
(Allah menyayangi setiap makhluk ciptaanNya)


Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu
Terasa diriku kembali dipandu
(Allah menunjukkan jalan yang lurus lagi benar pada mereka yang sesat)


Engkau yang pertama, tiada akhirnya
(Allah itu Esa)
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
(Allah menerangi kehidupan kita)
Izinkahlah aku menumpang di sini
(Kita hanya menumpang di dunia ini buat sementara)
Di bawah naungan kasih dan sayangMu
Ku berserah diri

-aniesa-

Wednesday, February 18, 2009

Nabila X-Ray

Memula dgr tak tahu lagu siapa...
dgr kat Hot FM baru tahu lagu Nabila (anak amy search)
best juga....melodi yg rancak.....layanzzzz......

kalau nak download mp3 klik kat tajuk tuh....

X-RAY <<<<<--------klik utk download mp3

Andai kata..
Kau masih meragui cintaku
Buka mata.. pandang dalam mataku

Andai kata…
Masih kau curiga kepadaku
Telah ku kata…di hati hanya kamu…

Ku nyanyikan lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita…
Janji kita berdua…

Andai benar
Tak terasa getaran cintaku
Peluk lah aku… pasti kau akan tahu…

Tak akan mungkin terbuang
Satu perasaan cinta yang makin dalam..
Tak bisakah kau rasa?…

Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah bibit bibit cinta suciku…
Percayalah…
Pasti kau akan tahu
Kau X-Ray lah hatiku…
Kau lihatlah keping keping laras cintaku…
Periksalah
Semua… untuk… kamu

Percayalah Sayang…
Pasti hanya Kamu….

Andai Kata..
Masih kau curiga kepadaku….

Kita nyanyi lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita…
Ku mahu kau percaya…


-aniesa-

Monday, February 16, 2009

tukar lg....

mmmmm....td konon2 nak templete lg...tp tak jd. So. kalau tgk yg baca lg tu tak der maknanya aku dah terhilangkan benda2 tu sume...

nmpknya kena buat lain......



Sunday, February 15, 2009

Cerita disebalik gambar

Aku himpun sekali gambar2 yg aku snap dr hp aku....so ini antara himpunan gambar yg terdapat dlm hp aku la...


Satu pagi tu aku bangun tidur aku tgk view ni dr bilik aku pd pukul 7.45 pg. Cantik sgt. Aper lg ambl hp tangkap ler....tgk matahari baru kuar menyinarkan cahayanya....hehehehe


Kat bwh ni plak gambar aper ekkkk nama mknan nih??? Lupa la....Kak Sulahia yg bg. Tak la bg sume kat aku. Kita org share2 mkn...sbb dia pon dpt dr org. Haaa......bubur sumsum (betul ker??)


Toaster Oven kat bwh ni hadiah perkahwinan utk adik aku....Aceli aku baru beli td (14/2/2009). Bukan tak nak beli awal2 tp aku tak tahu apa nak bg....tgk2 kat Cosway bwh ni ada jual menatang nih...aku guna kupon beli save sikit duit aku...hahahaha

Ini plak gambar Norhana (Kak Hana-exboss). Dia mmg suka bergambar tambah2 kalau dia rasa dia cantik sgt ari tuh....posing yg biasa di buat mcm gaya kat bwh ni la....konon2 natural la tak tgk kamera....hehehehe Lupa plak...tudung yg dia pakai tu dia buat sendiri (ni kena ckp sbb nanti ada org puji skit) Sowi Kak Hana...hehehehe

Ni pon di hari yg sama la seperti gambar kat atas.....kita org bertiga mkn di Restoren 8 (tingkat 8 la tuh). Bersama Rusmini....



Ini plak microwave yg aku bwk dr Taiping ke rumah aku. Mak aku tak nak dah microwave ni sbb dia nak beli yg baru. So, anak dia yg mmg sentiasa tgn terbuka utk menerima apa saja telah dgn senang hati membawa bali benda alah ni...hehehehe TQ Mak

Ini tiket wayang masa aku tgk citer Ong Bak dan Sifu&Tongga ari tu. Konon nak letak gambar ni masa kat entri Jom Tengok Movie tp masa tu mcm malas nak cucuk kabel kat hp....

Ini adik ipar ku la - Faten dgn anak sepupu aku Shamin. Ngada2 shamin ni nak ddk kat atas kerusi pusing2 tuh....Memula berebut dgn adik aku...pastu dgn Faten plak....

Ini pon Shamin juga...masa ni dlm kete nak g umha makcik aku kat Hulu Langat. Bukan boleh diam. Asik bercakap jer...nampak hp aku nak main game last skali aku ckp "meh umi tangkap gambar amin (nama panggilan dia)" sajer umpan jgn dia main hp aku yg mahal ni...hahahahaha

aniesa

Saturday, February 14, 2009

I LOVE U



buat asben ni ucapan yang sesuai utk hari kekasih nih....

bila nak balik nih??? ngantuk dah oiii lain kali tolong la bwk kunci umh yer syg. Permintaan di hari kekasih nih....

-aniesa-



Valentines Day.....

Hari Kekasih, Valentines Day....ia adalah sama. Bagi aku menyambutnya atau tidak kekasih aku adalah suami ku, lelaki yg paling aku syg. Tatkala jam di dinding hampir 12.30mlm aku masih setia menunggu kepulangan asben aku dr game futsal.

Bukan menunggu utk menyambut hari kekasih ni tp menunggu utk buka pintu. Asben ku ini paling malas bwk kunci umh. Katanya berat poket nak bwk. So, yg jd mangsa utk buka pintu kalau bukan aku, adik dia yg buka pintu.

Ni kisah buka pintu ker kisah valentines day??? aku pon tak pastu entri ni utk apa....bagi aku sambutan Hari Kekasih ni....aku tak pernah sambut pon. Dr zaman aku berchenta dulu pon aku tak pernah celebrate benda alah ni. Asben tak suka sgt dan aku pon kurang berkenan. Mcm2 org citer pasal velentines day nih...ada yg baik ada yg buruk.

Tp bg aku, kekasih atau cinta sejati ni tak lebih kepada Maha Pencipta segala makhluk, agama, negara dan family sendiri. Wahhh ada tokoh jd penceramah. hehehehe

Bg yg sedang berchenta.....(masa nih tgh dgr lagu saling merindu -ella&saper nama dia???) bercinta dgn org yg benar2 mengenali dirimu. Nak tahu lebih lg tentang cinta??? (klik jer la)

Madah cinta yg aku copy paste dr blog org.....minta maap bebyk tuan blog. Sowi tak nyatakan dr blog mana sbb aku main search jer dr google....

CINTA adalah ibarat air. Kita sangat memerlukannya di dalam hidup namun jika ia ibarat air di lautan ia akan menjadi ombak yang akan mengumbang-ambingkan hidup kita, jika ia ibarat air di kutub utara-selatan maka ia akan menjadi ketulan ais yang membekukan kita, jika ia ibarat air sungai yang mengalir tenang maka ia akan berterusan menghanyutkan kita ke muara, jika ia ibarat air terjun maka akan terhempaslah kita berulang-ulang ke bawah, jika ia ibarat air tasik yang tenang membiru maka kita dalam diam akan menyimpan berjuta keladak di dasarnya. Maka jenis air manakah yang kita inginkan…

Carilah mata air yang suci lagi murni…walaupun keluar sedikit demi sedikit tetapi akan melimpahi perigi dan menghilangkan kehausan kita dengan sekali teguk sahaja.
Bibir manusia terlalu mudah melafazkan cinta tapi dapatkah hatinya setia pada kita?… Manusia tidak dapat lari dari bercinta kerana kehadiran cinta itu lazimnya tanpa diundang dan tanpa diharap. Hanya insan itu sahajalah yang dapat menilaikan adakah dirinya sudah bersedia menerima cinta itu atau tidak.

Cintai jangan sesekali dihampiri jika tidak sanggup menanggung risikonya. Cinta sememangnya indah kerana kita hidup dalam khayalan. Cinta sememangnya unik kerana kita asyik diulit mimpi yang indah-indah belaka. Apabila perpisahan mendatang barulah kita tersentak dari lamunan. Kemudian kita akan sedari cinta hanyalah permainan nafsu yang membawa kesengsaraan dan penderitaan yang amat menyeksakan.

Meskipun kesalahan atau kesilapan itu boleh dimaafkan tetapi janganlah berbicara sampai menyakiti dan menyinggung hati orang lain kerana kemaafan itu bukanlah pengubat hati yang terluka kerana hati yang terluka itu tetap akan terluka.

Biarlah kita menguasai cinta, jika gagal bererti kita masih berupaya melawan perasaan kecewa sekalipun teramat pedih, luka dan sengsara.



cintai aku---->>>aniesa (minta izin kat org ni dulu kalau nak cimtai aku Yusmanizam Mohd Yunus, boelh ker????)

Friday, February 13, 2009

sedar atau tidak??

nampaknya ramai yg tak paham entri aku yg tajuk test tuh...hehehehe silap aku juga sbb tulis hanya sebaris ayat. konon2 sajer nak buat surprise la kan.....apa yg aku maksudkan kat entri 'test' tuh ialah link "Baca Lagi" (mcm kat bawah nih...cuba klik

sedar tak dulu link (baca lagi) ni tak der???? bila kita post cerita, kita akan nampak 1 muka jer dekat depan blog kita. Kalau panjang ceritanyer...maka panjang la lg kwn2 kita scroll ke bwh....

So, aku dah try buat hide cerita yg panjang2 tuh. Mcm yg entri kali nih. So, bila org nak baca lagi ayat atau cerita seterusnya org akan klik pada baca lg tuh.... So, ader saper yg tak paham lagi??? leh tanya aku lg yer. tinggalkan komen anda supaya aku leh tahu saper yg ada masalah nak buat blog yg cantik dan dabommm...

tapi utk aku ajar buat2 benda ni sume, tak leh lg buat masa nih...sbb aku kena susun ayat2 tutorial nak buat blog dgn betul dan boleh org paham....kalau tak...ada gak yg tanya aku byk kali. so, tunggu jer la blog tutorial aku tu ekkkk

wahhhh skang aku dah jd cikgu balik la ekkk ajar org buat blog...hahahahaha. Insya-Allah aper yg aku dpt akan aku share dgn kwn2 blog kalau korang2 nak tahu la.....tp aku bukan blogger yg bertauliah nak ajar org buat blog yg cun bagai....aku pon belajar dr blog org lain....

So, mari kita belajar bersama....

-aniesa-

Thursday, February 12, 2009

test

ini percubaan pertama aku...kalau jd leh aku share samer2


sume mesti teruja nak buat mcm aku buat ni kan??? mcm mana nak buat 'read more' atau 'baca lagi'hahahaha aku amik masa 1 hari nak study benda nih.....bukan 1 hari ni....smlm lg aku dok study mcm2 cara nak bg blog menarik tertarik memang dabommm hehehe akhirnya dpt juga aku buat walaupon hasilnya adalah sikit....

byk lagi benda aku nak try dalam buat blog nih (walaupon visitor aku tak ramai sgt hanya kwn2 aku jer). rupanya byk yg boleh kita cari kat tenet nih...nak dgn tak nak jer

-aniesa-

Wednesday, February 11, 2009

Huh!!!!?????

huh...

knp mengeluh?? bukan penat dgn kerja,bukan juga letih sbb tugasan harian tp apa yg aku keluhkan sbb keputusan exam ku bukan seperti yg aku inginkan. mmg la sume nya ok...sumenyer lepas dan pointer pon naik sikit walau pon tak byk tp 1 subjek ni buat aku sakit hati nak tgk result aku sendiri.

Tapi apa boleh buat....aku juga yg buat. tak leh nak salahkan sesiapa. Apa pon aku bersyukur sbb masih boleh meneruskan pengajian aku tanpa ada repeat paper (minta dijauhkan).

Sem baru akan bermula. Maka, aku akan kembali menggalas beg sekolah (padahal hari2 galas beg sekolah tu), akan mula balik umh pukul 10 mlm (dah mula pon skang ni sbb asik dok kat opis buat keje yg tak pernah settle), akan penin dgn buku-bukuan, assignment, study group (walaupon lebih byk borak dr berbincang) dan akan kembali seperti 2 bulan lepas memikirkan perihal mid-term exam dan final exam. Argghhhhh penatnyer....

Harap2 penat ni berbaloi la dgn apa yg dah aku buat.....

-aniesa-

Tuesday, February 10, 2009

Fikirlah - Aizad AF

Tetiba dgr lagu ni mcm best jer....(sbb asik dok main kat redio jer)
Walaupon lagu ni dah lama...tapi layan jer la...


Verse 1
Benarkah salahku, lepaskan kamu
Kau duga egoku, fahami diriku begini
Tiada yang sama
Yang pasti kita semua bebeza
Kau fikirlah

Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat aku keliru

Tiada guna kita menderita
Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Verse 2
Kita pernah satu, aku dan kamu
Dulu itu dulu, masih di dalam ingatanku
Kini berbeza
Namun masih ku harap kau bersedia
Oo mungkinkah, kau temu bahagia

Chorus

Bridge
Lepaskan semua mimpimu
Tangis dan juga sayumu
Kau fikirlah

Chorus
Tiada guna cipta sebuah cerita
Kalau kisah kita sementara
Rasa hati dan langkahmu
Membuat ku keliru

Tiada guna kita menderita,
Sungguh semua tidur pun tak lena,
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Sungguh semua tidur pun tak lena
Rasa hati dan katamu
Tak lagi seperti dulu

Aku keliru
Aku keliruuuu....

nak download lagu nih?? klik sini

Monday, February 9, 2009

Jom tengok movie...

2 hari berturut-turut aku g tgk wayang. Tak pernah mcm ni...hehehehe.....Yer la selalu kalau g tgk movie pon mesti sekali jer...tu pon dlm 2 atau 3 bulan sekali. Sedihkan??!!! Asben tak minat sgt kalau tgk2 wayang nih sbb dia kata tak best tgk ramai2. Dia lebih suka beli CD pastu tgk kat umh.

Tapi, ntah mcm mana kelmarin (Sabtu) dgn semalam (Ahad) asben kata nak tgk wayang. Seronok bangat....dah tu samapi 2 movie plak tuh. Wahhhh...hati berbunga-bunga dpt g tgk wayang. Last aku tgk wayang pon citer Hulk (tu pon tiket free).

Hari Sabtu tu kita org (aku, asben & adik iparku) g tgk wayang kat Leisure Mall jer (dekat dgn umh). Kita org tgk citer Ong Bak 2 (citer Thai). Yang 1st aku tak berapa igt citernyer....Utk movie ni aku bg 3 bintang jer la...(wahhh mcm pengkritik filem plak). Aku tak minat sgt movie aksi2 nih. Tapi dah asben nak tgk belasah jer la. Aksi filem ni mmg best.....buat aku asik terkejut jer. (Tambah2 masa budak tu berlawan dgn buaya...huhuhuu). Apa pon best la...suka tgk bdk pompuan dlm citer nih...cute sgt!!!!


Ong Bak 2
Lakonan Tony Jaa (Tien)

Hari Ahad plak kita org tgk citer Melayu. Tajuknyer Sifu & Tongga. Aku bg 3 bintang juga ler....Kelakar mmg kelakar tp tak bestnyer watak2 dlm filem ni mcm tersekat-sekat dgn dialog konon2 mcm nak buat dialog suku kaum asli yg paling best arrr tp tak jadi. Dan tak logiknya knp perlu culik org (suku kaum yg konon2 dah nak pupus la) utk naik pangkat. Byk lagi leh buat.... Point nyer cuma satu, nak tunjukkan kejadian kelakar bila org asli masuk bandar. Buat la citer logik skit......mmmmm aku nih dah jd mcm pengkritik filem nih....tak kisah la....kita ada hak utk bersuara dlm membentuk filem Malaysia yg terbaik, bermutu dan boleh diterima pakai. (wahhhh ayat...tak pasal2 aku kena saman dgn org filem plak nanti. Full stop.


Sifu (Saiful Apek) & Tongga (Nabil Raja Lawak2)



-aniesa-

Friday, February 6, 2009

Grey Sky Morning - Cinta Gila

Best arrr lagu nih...

Cinta Gila

Saat indah bermula...
Terasa bahagia...
Cinta yang lama terhenti,berputik kembali...
Ada yang menghampiri,ku tidak peduli...

Cinta ini cinta gila,untuk kita berdua...
Woo tiada yang dapat menghalangnya
Kita berdua terus bercinta,selamanya...
I cant live..i cant liviving without you oh baby
Just only you that my love..with love...

Hanya kau ku miliki,yang tiada ganti...
Bukan mimpi sudah pasti,jiwaku berseri...
Ada yang menghampiri,ku tidak peduli...
Cinta ini cinta gila,untuk kita berdua....

-aniesa-

SKT

whats that??? Sasaran Kerja Tahunan (SKT)

penin la....nak kena kira jumlah fail yg diterima. Fail yg dah selesai, fail yg belum selesai....dah tu kena kira berapa yg selesai dlm tempoh, yg selasai melebihi tempoh piagam....Dr td tak der mood nak kira2 nih sume......Patutnya hantar hari ni...tp aku tgk tak der sorang pon yg hantar lg.

Esok kak suhaila aziz kata, dia nak dtg opis buat SKT nih....dlm hati mmg pikir nak dtg tp tgk la keadaan mcm mana dulu....dah 3 hari balik lewat buat keje....mana nak update data nak hantar tugasan APP....arghhhhh byk nyer....ader org leh tolong???

Tinggalkan dulu SKT mari kita update data....hahahahaha........

Lupa plak....aku masih di opis. Yang tinggal Mr. Bala, En. Amran, En. Zabib, Kak Joana, Kak Jun dan Kak Cheni (rasa mcm perasan dia td....) hehehehe...

Releks2 dulu.... pastu nak tgk SKT balik. Nak kena buat SKT Kak Nenney juga. Buat Kronologi lagi utk setiap kursus. hua...hua..hua.... Leh jadi pegawai lepas ni.....hahahahahaha

Dah mengong nih......

-aniesa-

Thursday, February 5, 2009

asik gambar adik aku jer!!!

Ni gambar dr kamera fatin....(adik aku eja nama bini dia faten). Ni jer last entry pasal perkahwinan adik ku....(no promotion please!!!) Kang tak pasal2 org ckp aku promote adik ipar. Tak pon org ckp aku citer pasal org lain kat blog aku sendiri.....hua...hua..hua....

Gambar2 kat bwh ni majlis sebelah perempuan. waktu mlm dia org buat potong kek...Inilah antaranya.....





3 tingkat tuh kek...tak ajak pon mkn skali....huhuhuhu
settle....

-aniesa-

In office at this time

Still in office....just me, kak As & Mr. Bala
huh.....lot of work work to do...
lets work....until u cannot work....hahahahaha

Trolak...

Selama blog aku ni wujud tak pernah aku paparkan (cewah...mcm ayat dlm tv) wajah2 Trolak. Tp yg ni mana sempat aku snap jer la ekkk lg pon guna hp camera...Inilah Felda Trolak

Jalan ni dinamakan Bukit Lanjut sbb jln ni berbukit...naik bukit turun bukit....hehehe

Aceli aku nak snap gambar batu2 yg disusun nama Trolak Timur tp laju sgt plak kete asben ku nih...
Bukit Lanjut lg......nampakkan kiri kanan kelapa sawit...

Sebelum nak sampai Trolak Timur kena tempuh Trolak Selatan. Gambar umh yg aku amik ni kat Trolak Selatan. Ini adalah umh Mak Long asben...

Ini satu2nya sekolah menengah kat Trolak. So, bebudak Trolak timur, selatan dan utara sume sekolah kat sini. Ex-studentnyer asben aku la...Sekolah rendah plak setiap gugusan ada.

Untuk pic umh bapa mertuaku nanti la aku tunjuk ekkk sbb aku tak sempat nak snap ari tuh.....

-aniesa-

Tuesday, February 3, 2009

gambar lg....

Ini antara gambar2 sebelum, semasa dan selepas kenduri ari tuh....Sori, gambar tidak tersusun.



Masa aku kawen dulu, tak der benda2 nih sume sbb kewangan yg tak mengizinkan....so, kenduri adik aku mak aku buat juga la...apa org panggil?? Gamelan ekkkk


Ini bapa mertua ku yg bg utk kenduri adik aku...so, kita org packing jer la...


Ini antara gift yg diletakkan dlm beg kertas. Tp tak sume org dpt....


Tradisional.....kalau ikut aku blender jer...tp mak aku nak juga giling...layan jer la...


Hidangan pengantin

Gamelan lagi....best arrr


Ini hari Isnin. Tak tahu nak g mana kita org pegi Batu Hampar a.k.a Bermis Pool. Berendam la pengantin oiii

Fatin & Hanim (sepupuku)


Taman tasik Taiping....elok dah nak balik tuh hujan la plak....

Konon nak singgah Zoo Taiping (sajer bwk sepupu2 ku yg kecik2 tu ha) tp disebabkan cuti raya cina keadaan parking tak mengizinkan...tgk arrrr

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u