Masa Itu Emas


Tuesday, March 31, 2009

Ku bukan superstar - project pop

Layan lagu Indon la plak ekkk....suka dengar muzik dia....
lirik???? boleh la tp sume nama2 dlm ni nama indon (dah lagu pon lagu indon...huhuhuhu)
Sokong la muzik Malaysia.....

Ku bukan superstar <<<<------klik utk download

Andai aku Pasha Ungu
semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
kau yakin ngefans karena orang keren

Sexy badannya.. Mulan Jameela
cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
dekat denganku.. dialah aku..

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priai
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priai
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

Jadi… semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah… masya ya iya dong
duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kamu bukan super, kamu bukan star
Kalo digabungin kamu bukan superstarr..
Ku bukan bangsawan, ku bukan priai
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa… Haa haa haaa…

-aniesa-

Monday, March 30, 2009

gambar dan peristiwa.....

Ha......inilah antara gambar2 yg terdapat dlm hp aku.....
So, layan jer la ekkkk tp gambar tak tersusun sgt....


Ini kenduri kawen zira ari tuh 21 Mac 2009......


Channnteekkkk la.....bagai pinang di belah 2.....

Selamat pengantin baru!!!!!

Ini plak masa ayah mertua masuk hospital. Masa ni tgh tugu ayah kat dlm wad kecemasan....


Layn jer la ekkkk apa yg aku tangkap pon aku tak tahu....


Wad kecemasan dan taruma, Hospital Tapah


mmmm....ini plak umah ayah mertua.....sajer snap sbb aku tak pernah lg snap gambar dlm umah Felda nih...hehehehe....yg ddk tu adik ipar ku


Ini plak Wad lelaki Hospital Tapah. Dah seminggu ayah kat sini..mudah2an ayah cepat sembuh dan sihat


Inilah gambar sebenar tv lcd yg aku dpt...ahaks....jgn jeles uuuuuu


"Nama saya Qurratu Ain, umur saya 2 tahun......sy tak nak kwn dgn achu, tak nak kwn dgn along (paklong dia la...asbenku)...nak kwn dgn umi jer (aku la tuh)...hehehehe" Ini lah anak buah ku.....masa ni kat luar hospital, dgn asbenku mmg anti betul....Insya-Allah bulan depan akan dpt adik....


Kek besday ni En. Zabib punya....kita org celebrate besday masa 26hb Mac....


Tgh potong kek nih......


Ini plak kek besday suami ku.....huhuhuuhu gambar dia tiup lilin dan potong kek tak dpt disiarkan sbb tak lepas lembaga penapisan filem...keh..keh..keh...sbb masa tu dia hanya berseluar pendek...seksi sgt....hari yg sama dia main futsal utk game tertutup MQA (aku tak pegi sbb ada kelas) dpt no. 3 jer...oklah kan....



sekian catatan dari ku setakat ini...nak g iron baju plak....huhuhuhu ujan2 ni best ooo.... tido
-aniesa-

Bertuahnya aku......

Sabtu lepas yg seperti ku katakan yg asben sambut besday ke 30. Aku cuma sempat beli kek dan buat spegeti jer. Tu pon mlm tu asben tak ada...g gotong royong kat bwh umh sbb ada kenduri kawen.

Petang tu aku suruh asben potong kek juga....sbb mlm nati adik aku dgn wife dia nak dtg. Tak best arrr kalau org yg sambut besday tak rasmi kek dia kan???!!!!

Mlm tu masa adik aku dtg aku cuma buat spegeti jer....ala...aku adik beradik jer yg mkn. Tak kisahla nak buat apa pon. Lagi pon pkl 8.30 mlm tu sambuatan Earth Hour (kena tutup lampu dr pkl 8.30 smpi pkl 9.30 mlm). Dah la tgh masak spegeti...abis sume lampu dapur pon adik aku tolong tutupkan....adoiiii

Pkl 9 tu tak leh thn dah sbb nak mkn buka la 1 lampu jer....hehehehe kira sambut juga la kan???

So, sambutan besday asben ku ini mcm diraikan oleh sume org kat bumi ni...keh..keh..keh...siap tutup lampu dah tu esoknya ada kenduri (tumpang kenduri org kawen)...hebat juga la kan.....

Esoknya...igtkan tak abis lg sambutan besday asben nih...tp ada plak hadiah lain....
Lepas mkn kat kenduri tu, aku dan asben lari jap (sbb asben ku ini AJK unit Amal kat kenduri tuh) kat showroom yg tempat kita org beli umah ni sbb ada invitation utk lucky draw.

Tak sangka mmg bertuah sungguh no. umah yg aku beli tu dapat lucky draw. Hadiahnya......TV LCD Sharp 32inci. Bestnya....tak sangka nak dpt sbb kita org pegi pon dgn motor jer...(dpt time tu juga). Sib baik ada kwn asben kat situ. So, minta tolong dia antarkan tv tuh...huhuhuhu thanks a lot.

So, itulah hadiah asben pd besday dia yg ke 30.

Kat bwh ni aku sertakan contoh tv yg kita org dpt....dah pasang pon kat umah. Ada gambar tp dlm tepon ku....byk nyer hutang gambar kat blog...natilah sekali aku cucuk kabel phone aku upload sume gambar yg ada dlm phone aku tuh.


Baru berangan hari tu nak beli...tp dah dpt free....leh arrr beli benda lain plak.

-aniesa-

Notakaki: gambar di atas hanya hiasan shj......utk tunjukkan tv aku rupa lagu itu ler. Gambar sebenar nati aku upload kan....

Saturday, March 28, 2009

Besday suami terchentaaaa....

Hari ni besday suami......yg ke 30.

Uiitttt....dah 30??? Buat asben ku...selamat hari lahir. Semoga Panjang umur murah rezeki....
Apa nak bg kat asben ekkk??? beli kek jer kot...tgk arrr ari ni ada kelas dr pagi sampai petang. Kalau sempat...leh g Sogo tgh apa nak bg hadiah.

-aniesa-


Wednesday, March 25, 2009

weekend punya story

Ini kisah ari sabtu ari tuh....Aku pegi kenduri zira. Aceli aku ada kelas Sabtu tu tp disebabkan nak pegi kenduri zira dan nak balik kg juga aku ponteng la sehari....hehehe baru 1 kelas jer....

Ini antara pic wedding zira. Sori tak dpt upload byk sbb gmbr dlm hp aku tak masukkan dlm pc lg. Ini pon gmbr dr kak sulahia. Best la wedding dia....mkn best siap ada kambing panggang lg (aku tak mkn pon asben yg teruja dgn kambing panggang tuh...sedap katanya). Gift pon cantik....

Semoga Zira dan Eman bahagia hingga ke akhir hayat.....

ketibaan pengantin......

Ini masa nak g nyambut ketibaan pengantin lelaki...sbb kita org ddk depan sempat zira jeling manja kat kita org....cantik la...

Ini pelaminnyer. ada 2 pelamin kak su kata. 1 lg dlm umh...yg luar ni utk sanding2 dlm punya utk majlis berinai....cantikkan???

Lepas ballik dr kenduri zira aku pon terus bali Trolak...Sampai2 tgk ayah ada kat umh tp nmpk mcm tak sihat sgt. Mlm tu dia semput teruk juga. Esok pgnya sbb gas pon tak boleh nak jln kita org terus bwk Hospital Tapah (sempat jg snap gambar hsptl tp tak sempat nak upload, nati lah).

Kalau ikutkan Hospital Slim lg dekat tp kat Tapah boleh juga adik ipar aku tgkkan ayah sbb dia pon keje kat Hospital tu....lg pulak dia tgh sarat sgt...nak beranak awl bln 4. Kita org sampai hospital pkl 8 lebih pkl 1 tgh hari baru ayah ditolak masuk wad. Teruk jg semputnya...

Petang tu dah tgk ayah ok skit...kita org pon balik KL. Penat la....

-aniesa-



Saturday, March 21, 2009

magik yg korang pon boleh buat (part 2)

Ini sambungan tutorial magik yg korang pon boleh buat.

Ada setengah blog yg guna background dr website PYZAM. dan pastinya akan mucul line kuning kat bwh navbar blogger....

kat sini aku ajar mcm mana nak hilangkannya....

Step 1: pergi ke layout>edithtml. Cari code css ini : .bloggerPyBar (anda boleh guna shortkey: ctrl+f) . Kemudian buang semua code dibawah:

.bloggerPyBar { background-color:#ff6600;
color:#114477;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:10px;
text-align:left;
font-weigth:bold;
padding:2px 2px 2px 6px;}
.bloggerPyBar a {color:#114477;}
.pylogo {float:right;padding-right:9px;}

Step 2: cari kod body, kemudian dibawah kod itu hilangkan semua kod html seperti dibawah:
Step 3: save template...dah siap.....

tutorial2 singkat ni selalu aku search jer kat google. so, info nyer aku share ngan kwn2 blog. tutorial ni juga adalah sebagai panduan kpd kwn opis yg ber'blog' utk mencantikkan lg blog dia org.

Selain itu, memudahkan mereka utk memahami bahasa blog (selalu aku jumpa tutorial dlm bhs indon tu kena translate)...aku pon tak pandai. setakat nak hilangkan benda2 alah yg aku tunjukkan td boleh la....

Apa lg yg aku boleh bantu utk korang cantikkan blog?? post komen ok.

-aniesa-

notakaki: hanya buat tutorial kecil2 kecilan. mulakan dulu dgn tutorial mudah. nanti kalau dah paham kita boleh main dgn html.....

Friday, March 20, 2009

MC pertama tahun 2009

Huh!!!???

Nampaknya terkubur la hasrat aku nak jd pekerja yg tak ada MC tahun ni.....tahun lepas pon tak tercapai juga. huhuhuhu...aku MC 1 hari sbb aku demam sampai tak leh bangun. Tahun ni lain plak sbbnya.....

Pinggang aku dah terkehel la...naper ek??? Ahad lepas nak jd citer aku ni rajin benor basuh kain secara manual (basuh tgn ma....) walaupon ada mesin basuh tp setakat yg sikit2 mcm tudung tu aku tak pernah masuk mesin. selalu lepas basuh aku akan rendam kain tu yg lepas dibilas dgn softener.....lepas tu baru aku akan spin (utk keringkan air)

selalunya juga asben aku yg akan angkat baldi yg berisi kain yg berendam ni masuk dlm tpt spin....tp sbb tak nak susahkan la konon...aku dgn kuatnya angkat baldi yg isinya air dan kain tudung....apa lagikkkk tetiba aku rasa mcm ada 1 tarikan telah terjd di bhg pinggang ku yg tebal dgn isi lemak nih huhuhuhu.....tp aku masih rasa ok lg.....

mlm nyer mmg tak leh tido....tp aku dgn muka perasan tak sakit cuma sapu minyak panas jer kat bhg yg sakit...lega la skit...

hari isnin berlalu...hari selasa pon berlalu...sakit pinggang aku nih aku abaikan sbb aku pikir akan ok tak lama lg...tetiba hari rabu tiba dgn penuh rasa simpati terhadap rakan setugas yg tetiba tak sedar diri di dlm surau (tak perlu kot aku nyatakan namanya...) telah ditolong oleh beberapa lg rakan setugas yg juga turut simpati...mengangkat rakan yg tak sedarkan diri td ke dlm kereta.

sekali lg, tatkala itu pinggang aku pon turut sama sakit.....ptg tu mmg tak boleh nak bengkok kan badan. dlm erti kata lain tak boleh nak ddk langsung......sampai umah mmg rasa mcm nak nangis. pinggang tuh....nak pakai lama la....mlm tido pon meniarap sbb kalau aku mengereng sakitnya mcm ada org cucuk besi kat pinggang. kalau telentang pon sakit.

esoknya (khamis)...aku pon dah mmg tak boleh thn pegi ke klinik utk amik ubat sakit belakang...
doktor bg aku ubat sakit urat, sakit belakang dan demam kot2 kalau aku demam. pinggang aku mmg bengkak dah masa tu....huh. dan aku pon dpt 1 sijil...utk tindakan aku nih....sah utk 1 hari ni jer la sijil tu pon....

hari ni buat keje berdiri....ddk jarang2 sbb sakit masih ada....tp tak la mcm menyucuk2 tu...dah ok la skit.

moral of the story...kita org pompuan ni...(tak kisah laki pon sama) jg la sikit abdomen dlm2 nih....huhuhubuat keje tu boleh tp tak yah la nak rasa diri kuat...takut jd mcm aku...pinggang dah bengkak gini. tu tak pi x-ray lg (kau x-ray lah hati ku...hehehehe sempat nanyi lagu nabila). ntah apa jd dgn pinggang aku kat dlm nih.

tak per la....kalau tak ok lg aku pi jer la klinik balik. tp ni dah kira ok sbb dah boleh ddk lama sikit....sbb tu leh citer panjang2 kat blog...

-aniesa-

notakaki: jagalah pinggang anda sebelum ianya terkehel....




Monday, March 16, 2009

Makcik Gersang. Janji Tau!

Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la..
Malam tu..
Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..

Makcik tu pun “semacam” ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi…
Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..
Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..
Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
” Kalau makcik ngendap saya sekali lagi…saya rogol makcik!!!”
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata…

” JANJI TAU..!!”..

hehehehehehe…cerita di atas diceduk bulat-bulat dari syed ikhwan. Sekadar menghiburkan hati lepas2 mkn nih.....


-aniesa-

Yuna - Dan Sebenarnya

Dah lama mencari tajuk lagu nih....tetiba masa bdk AF7 nyanyi pd konsert migu pertama ari tu baru tahu...ala...lg pon ini lagu bdk indie....

Yang menariknya minah ni pakai tudung.....dan pandai main gitar cayalah......

YUNA - DAN SEBENARNYA (klik utk download)

Oh bulan
yang melayan diriku lagi
Pabila air mata membasahi pipi
Dan lagu-lagu di radio seolah-olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

Ku enggan
berpura-pura ku bahagia
Ku enggan
melihat kau bersama si dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku

[Bridge]
Di saat kau merenung matanya
ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyumanmu itu
kau juga merindui aku


-aniesa-

Friday, March 13, 2009

Magik yg korang pon boleh buat.....

Oklah...entri kali ni nak share sikit pasal blog tutorial.....

Ramai blogger2 nak tgk blog dia org cantik....selalunya blogger2 ni menggunakan background atau templete yg sememangnya free melalui website2 yg disediakan. sebagai contoh....dr thecutestblogontheblock


dan selalunya akan ada tulisan atau link website dia kat atas sebelah kiri....So, aku nak ajar utk hilangkannya...(pd saper yg tak nak hilangkan cukup setakat ini saja bacaannyer)

Langkat pertama
Semasa anda ingin menggunakan Skin dari laman web diatas. Anda mesti meng"copy" code di bawah untuk diletakkan di layout anda bukan? :


Langkah 2: anda Hanya perlu menghilangkan kod bewarna merah diatas. Dalam erti kata yg lain, cukup la setakat copy sampai perkataan style tu ja....Kemudian save layout anda.

Sekian tutorial singkat kita pd hari ini.....ada nak rekues tutorial??? past comment ok.....

-aniesa-

nota kaki : selalu dengar org merungut tak kuar gambar backgroud...nanti aku citer lain....hihihihi

Wednesday, March 11, 2009

Knp berbeza???

Aku tak pasti knp ada org buka blog aku mcm2 version ada....yer...mmg aku dah tukar backgroud....

Kalau sesiapa yg guna kan Internet Explorer (IE) lama blog aku akan jd berterabur....ceritanya mesti kat bwh sekali kalau korang skroll ke bwh....tp bg pengguna IE7/8 atau Mozilla Firefox rupa blog aku sebenarnya mcm ni.......


Rupa IE baru mcm ni.....kalau yg IE lama gelung tu warna biru juga...

So, sesaper yg version lama2 tu elok lah bertukar ke baru....sbb tu sesetengah blog tak leh nak appear background yg cantik bagai tu...... nati aku explain lg pasal IE atau Mozilla Firefox ni. Aku pon tak pandai sgt. Rasanya Ibu Rayyan lg pandai sbb dia org IT. huhuhuhuhu.....

-aniesa-

Monday, March 9, 2009

Maulidur Rasul

Tanggal 12 Rabiulawal setiap thn kita sebagai umat Islam perlu mengingati hari keputeraan Nabi junjungan kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W.....

Bagi aku, jika di ikutkan tarikh dan bulan Islam ni usia perkahwinan aku dah cukup 4 tahun. Aku bernikah tanggal 12 Rabiulawal 1426. Mengambil keberkatan shj tak cukupkan kalau segala peribadi Rasulullah S.A.W tak kita contohi. Itu pendapat aku la kan....

Aku pon bukan bagus sgt dlm hal2 agama.....tp boleh la...setakat nak menginsafi diri sendiri. huhuhu.....Bdk2 MQA ada juga mengikuti perarakan Maulidur Rasul thn ni. Seramai 50 org yg bg nama nak sertai siap dpt baju lg....yg perempuan baju kurung dgn tudung yang lelaki plak sepasang baju melayu siap dgn sampin songket dan songkok lagi. mmmmm rugi plak rasanya tak bg nama. hehehe...ini dah dikira kebendaan nih. rugi juga aku tak ikut. dulu masa jd cikgu tu ada la juga ikut....

nak buat mcm mana, bukan rezeki aku thn ni so, bangun pagi buka tv tgk kat tv. Hujan plak tu...kesian dia org...tp tak per berbaloi!!!!!

Salam Maulud Nabi buat sume......

-aniesa-

petikan berita hari ni....

Cuti bersalin 90 hari di Selangor

SHAH ALAM 8 Mac - Selangor hari ini mengumumkan cuti bersalin 90 hari untuk semua kakitangan wanita yang bekerja dengan kerajaan negeri berkuat kuasa 1 Januari lalu.
Pengumuman tambahan 30 hari daripada tempoh 60 hari yang ditetapkan sekarang dibuat sempena genap setahun pemerintahan kerajaan negeri campuran Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas di negeri itu.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, kakitangan terbabit bagaimanapun diberi pilihan menerima sejumlah pampasan jika mahu bekerja selepas 60 hari cuti bersalin.
"Serentak dengan itu juga, suami yang menjaga isteri bersalin turut diberi tambahan cuti tujuh hari menjadikan jumlah cuti boleh diambil meningkat kepada 14 hari," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas sesi bersama pengerusi dan ahli-ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) negeri sempena sambutan satu tahun pentadbiran kerajaan baru Selangor di Dewan Raja Muda Musa di sini hari ini.

".......Abdul Khalid juga memberitahu, langkah menambah cuti bersalin itu dibuat atas alasan perubatan kerana mengikut kajian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)......" baca lagi di utusan malaysia online

aku sendiri tak pernah rasa cuti bersalin lagi.....huhuhu....kalau dapat 60 hari tu pon dah bersyukur giler.....

-aniesa-

Perarakan serah memorandum GMP

Kebenaranya...aku tak terlibat pon menyertai perarakan ini...aku cuma terserempak jer...hehehehe. Masa tu aku nak ke kelas ari Sabtu. Kelas aku mula pukul 2 ptg. Selalu aku kuar umh pkl 1.30 ptg lg 5 minit pkl 2 aku dah sampai. Lain plak ari Sabtu (7 Mac 2009) ari tu.

Jln jem giler.....kereta gerak pon setakat lepaskan brek jer tak yah masuk gear. Jam dah pukul 2 tp aku masih kat atas jln. Rupa2nya....sampai dekat area jln nak ke dataran.....ada perhimpunan GMP. So, aku sempat la snap gambar ni....

kereta aku jauh sgt so, aku zoom jer la...dah la time ni ujan renyai2....

Masa ni dah depan masjid negara....jln sebelah sana plak jem selepas aku melepasi kawasan perarakan tu


Ini plak kumpulan perarakan tu lintas depan kereta aku....ramai giler.....


Kereta kita org di tahan utk bg laluan perarakan tu cross jln.....mcm ni rupanya sertai perarakan.


Ini abg polis yg mengawal lalu lintas. Yer la....dah jln jem sgt.....

Last skali aku smpi kelas pkl 2.40 ptg. Dah tu abis kelas pkl 4 ptg. Sakitnya hati. Kesian asben aku...baru merempuh jem yg amat sgt kena dtg amik aku plak. huhuhuhu....sowi.
Mlm tu kuar citer perarakan ni kat berita tv. Hebat ekkkk.....sampai hari ni kisah perarakan ni dipersoalkan sbb tidak beradab lah, di dalangi hal politik lah...dan mcm2 lg. Ntah la...aku tak komen apa2. Kang tak pasal2 blog aku disiasat. huhuhuhu....Aku nak citer pasal aku terserempak dgn perarakan ni jer.....adios...
-aniesa- (masih tak dpt speaking english dgn baik dan lancar padahal tgh amik degree)






Saturday, March 7, 2009

banyak nyer rintangan

Aceli aku patut post citer ni ari Rabu ari tu....tp tak tahu nak mula citer mcm mana. Tapi ini pengalaman yg tak dpt aku lupakan.

Ok...lets start here. Aku dah mula sem baru 24hb Feb. ari tuh. Kelas aku utk sem ni ialah, Selasa, Rabu, Khamis & Sabtu. Mcm biasa...sem2 lepas aku akan tumpang hani. Tu pon kalau kebetulan dia juga ada kelas. Kalau tak, aku pegi sendiri tak pon tumpang kwn aku.

Kelas aku ari Selasa ari tu aku nak tumpang hani. Tapi hani pon naik LRT sbb dia park kete dia kat Tmn. Melati. So, mcm biasa aku dgn hani naik LRT dr Tmn. Jaya. Tapi dgn tak di sangka2 lepas sikit dr Stesen Masjid Jamek, LRT tu brek mengejut sampai sume penumpang yg berdiri nak jatuh la....aku plak nasib baik dpt ddk so, sempat tarik tgn hani dr jatuh.

LRT tu berhenti di antara Masjid Jamek dgn Dang Wangi. Makna kata kami di bwh tanah dgn tak ada coverage tepon dan apa2 pon. Kami igt sekejap jer la....rupa2nya lama dekat 1 jam lebih. Jam kat tgn dah nak tunjuk pukul 7.00 mlm. Risau juga takut pegi kelas lambat. Lagi 5-10 minit dekat pukul 7 LRT pon bergerak tp slow la sikit.

Last skali, kami amik keputusan utk turun di stesen Kg. Baru dan amik teksi di situ utk ke kelas. Dah turun stesen Kg. Baru...Ya Allah...escalator plak tak berjalan. lif apatah lg....rupanya mmg tak elektrik kat sume stesen LRT. Pada saper yg tahu keadaan tangga atau escalator kat Kg. Baru tu...tahu la keadaan kami naik tangga mcm mana. Huhuhuhu......penat siot
Dah sampai kat atas, baru ada network nak call org tp Hani punya hp bateri plak kong....so, tinggal hp aku la....kita org tugu teksi kat Kg. Baru pon lama gak. Ada teksi tp teksi tak nak bwk ke Jln Temerloh sbb masa tu jem sgt. So, kita org amik keputusan jln kaki sampi keluar sambil nak thn teksi. Masa tu jam dah pkl 7 lebih, dlm hati dah malas dah nak g kelas sbb dah pkl 7 lebih. Tup...tup...ada 1 teksi kita org thn boleh bwk kita org ke kelas.
Dlm teksi plak dekat 1 jam...kita org sampai kelas pkl 8 mlm juga la....pegi semayang apa sume...perut pon lapar...tgk budak kelas pon ,mcm tak der jer...yg ada sorang 2. Akhirnya, dia org kata kelas tak der. Sakitnya hati.....dah la susah payah nak dtg kelas...tgk2 kelas dibatalkan. Yer la, aku pon tak salahkan lecturer sbb keadaan hari tu mmg lain mcm. Dgn hujan ribut petir (dlm berita la aku baca....aku mana nak tahu sbb bwh tanah masa tu). Jln yg jem lg....
Esoknya dpt email dr hani pasal gambar2 KL Banjir. Dlm paper pon ada tulis. tp gambarnya sikit. Aku nak masukkan gambar2 yg hani bg tu tp aku skang kat umh email tu email opis. Natilah aku masukkan....
Inilah pengalaman aku.....
-aniesa-

Friday, March 6, 2009

TAG : Sebelum & Selepas by Ibu Rayyan

Alamak....ni malas nak jwb tag ni. Aceli sebelum ni pernah kena dgn kak Mask tp tak buat pon....sbb kak mask kata kalau ada kelapangan...so, tak der la aku buat. Tp masa tu nak buat juga...cuma tak tau nak tulis apa kat tag tu. panjang sgt. Tak pa...nati aku jwb juga tag kak mask tu ok!!!

Ini tag ke-2 yg aku kena dr Ibu Rayyan......sbb dia msg aku suruh jwb juga2 tag ni so, ni paksa rela la buat tag nih...ok.....memandangkan tajuk tag ni sebelum & selepas...byk juga perubahan yg ketara pd diri aku. Disebabkan tajuk tag ni tak nyatakan sebleum apa dan selapas apa....so, aku assume sebelum kahwin dan selepas kahwin.....

Title : Of course la kan dulu sebelum kahwin title aku 'anak dara' kalau kat tempat keje nama depan tuh letak "Cik". Selepas kawen dah ubah la....dah dapat title "Puan". Takkan dpt lah lg title "Cik" tu lg. Itu la bezanya...

Tempat tinggal : Sebelum kawen aku pernah stay kat 2 kawasan. 1st dekat Taman Melati, Gombak pastu setahun kemudian aku pindah dekat Jalan Gasing, Petaling Jaya (ni dekat sikit dgn opis). Selepas kawen aku pon pernah tinggal di 2 kawasan. yg first kat Damansara Damai (sewa jer). Lepas setahun lebih aku pindah kat Tmn. Bkt. Segar, Cheras (ni dah umah sendiri).

Kenderaan : Rasanya tak byk beza kot. kalau beza pon sikit jer......Sebelum kahwin masa aku tinggal kat gombak tu, LRT adalah pengangkutan aku yg utama. Pegi balik tu jer la kenderaan yg aku guna. Sbb aku tak der lesen masa tuh...hehehehe lg pon senang naik kenderaan awam ni dekat dgn rumah. Selepas kawen, aper lg...dah ada asbenkan!!!! So, pepagi asben aku antar pegi opis naik motor. Kekadang kalau ujn naik kete (dah ada lesen tp tak bwk2 juga kete). Tapi, bila balik keje aku tetap naik LRT. Sbb asben tugu kat opis dia. tak der la dia nak amik aku jauh2. Opis dia kat Cheras....

Kehidupan seharian : Sebelum kawen, aku ni suka berjalan. Bukan jalan jauh pon. Cukupla setakat ke KL. Tapi masa bujang aku ramai "kwn". So, asal malam jer mmg tak lekat kat umh. Kalau org ni tak leh kuar sama, aku cari org lain utk kuar. Itu kalau mlm la, tp kalau siang ni time opis ker time cuti ker selalu kuar dgn Rocky a.k.a Ibu Rayyan. Ni mmg hobby kita org la....tambah2 kalau esok nak gaji, ari ni kita org abiskan duit mkn Mc.D kat KL Sentral....ni paling aku tak leh lupa. Selepas kawen, mmmmm dah tak der org boleh bwk aku round2 KL. Asben jgn ckp la...masa belum kawen pon ssh nak bwk aku jln2....tak per lah nak buat mcm manakan. Lg pon aku selepas kawen ni sambung belajar....Tak der dah kehidupan pi pusing2 KL nih...yg aku tahu....bangun pagi pegi keje....pastu abis keje terus g kelas, balik dr kelas (aku balik pkl 10 mlm) siapkan keperluan nak g keje esk pastu tido.....Hujung minggu kalau boleh nak ada kat umh jer...

Diri aku??? : ni yg lemah ni......Sowi ekkk aku tak der arrr nak letak gambar2 mcm Ibu Rayyan buat...huhuhuhu malu ma.... Sebelum kahwin aku kategori 'ratu kebaya' la...makna kata kurus la...berat aku masa tuh 55kg jer....dan hobi aku mmg suka bergambar (mcm Ibu Rayyan ckp)....byk la aksi2 posing yg aku buat sampai siap pi kedai gambar amik gambar. Tapi....selepas kawen diri aku pon berubah samer....dgn berat badan yg bertambah dah hilang la title 'ratu kebaya' tu.....title baru plak yg dpt....'Si tembam' (huhuhu...berat dah jd 70kg...adus.....). Disbbkan itu aku dah tak suka nak bergambar dan tak berposing bagai mcm dulu.....tp maintain chanteqqqqq....hihihihi (puji diri sendiri ni dr dulu smpi skang tak pernah berubah...saper lg nak puji kalau bukan diri sendiri)

Itulah serba sikit tentang aku SEBELUM & SELEPAS.......lepas ni aku tag saper????

1. Ease Ken Lee (kwn aku masa kolej+jd cikgu sementara...tu pon kalau dia baca blog aku nih ha....)

2. Zie (Kwn masa kolej juga....)

3. Mama Adam (tp Ibu Rayyan pon dah tag dia...tak per lah sekali la ekkk)

4. Kak Suhaila Aziz

5. Sesaper jer la yg rasa dirinya berbeza sgt....huhuhuhuhu

-aniesa-

Thursday, March 5, 2009

Kepada blogger2....

Just want 2 share something about the blog and the blogger.....
So, be careful!!!!!

Khamis, 05 Mac 2009

Blogger sorok identiti

Oleh Ahmad Shahrul Nizam Muhammad
ahmadshahrul@hmetro.com.my

GOLONGAN ‘blogger’ yang berniat melakukan kesalahan dan perlanggaran undang-undang didapati paling sukar untuk mendaftarkan identiti mereka secara telus.

Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi, Datuk Shaziman Abu Mansor, berkata aktiviti ‘blogging’ adalah bersifat peribadi apabila pemilik laman web akan memuatkan tulisan mengenai apa yang difikir dan dirasakan menarik untuk dipaparkan, dibaca dan dinikmati umum.

Beliau berkata, jika pemilik laman web dikehendaki mendaftar, ia seolah-olah menyekat kebebasan bagi mereka berkarya dan menulis.

“Kementerian berpendapat undang-undang sedia ada mencukupi bagi mengawal penyalahgunaan Internet walaupun ada pelbagai cabaran dalam menguatkuasakannya,” katanya ketika menyampaikan ucapan penggulungan perbahasan usul Menjunjung Kasih Titah Diraja Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong di Dewan Rakyat, semalam.

Beliau menggulung persoalan yang dibangkitkan Razali Ibrahim (BN-Muar) dan Mohd Hatta Ramli (Pas-Kuala Kerai) sebelum ini, yang bimbang mengenai kawalan Internet dan penulisan blog yang semakin berleluasa sehingga sukar dikawal.

Shaziman berkata, seperti media lain, Internet adalah platform komunikasi yang kandungannya tertakluk kepada pelbagai undang-undang.

“Tindakan undang-undang boleh dikenakan terhadap mereka yang menyediakan kandungan Internet yang melanggar undang-undang negara.

“Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) boleh menjalankan penyiasatan terhadap laman web dan blog yang melakukan kesalahan mengikut Seksyen 211 dan 233, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Selain SKMM, katanya, pihak berluasa lain juga boleh mengambil tindakan undang-undang bagi membanteras kegiatan haram secara ‘online’ termasuk kesalahan mengikut Akta Hasutan 1948; Kanun Keseksaan; Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960; Akta Rahsia Rasmi 1972; Akta Hak Cipta 1987; Akta Jualan Langsung 1993, Akta Syarikat 1965; Akta Bank dan Institusi Kewangan Malaysia 1989 dan Akta Industri Sekuriti 1983.

Malah, katanya, individu juga boleh mengambil tindakan persendirian mengikut peruntukan undang-undang sivil termasuk mengemukakan saman finah dan malu.

Beliau berkata, dalam satu anggapan yang tidak tepat bahawa tidak ada penapisan boleh dilakukan ke atas Internet.

“Kerajaan boleh menghalang mana-mana laman web yang didapati melanggar undang-undang mengikut peruntukan Seksyen 263 (2), Akta Komunikasi dan Multimedia.

“Sehingga kini, lebih 200 laman web yang menyalahi undang-undang sudah disekat atau diambil tindakan yang bersesuaian,” katanya.

PETIKAN DARI : Harian Metro online

-aniesa-

Monday, March 2, 2009

Bestday Boss!!!!

Ari ni b'day boss (aceli ex-boss sains sosial) ala...tak kisah la janji boss besar!!! hehehehe
Plan dr En. Ajak (dr yg kak nenney ckp) kutip duit utk beli kek. So, dah kutip2 tu (mana yg ader jer) cukup untuk beli 2 biji kek dr secret recipes dan 1 kad beday. (aku la dgn kak su g beli)

So, ini jer yg sempat di snap sbb time masa tu dah dekat nak balik...Happy Birthday Mr. Bala!!!! yg ke 56!!!!!

Tiup lilin.....pemerhati dr kiri Mus, Kak Hana & En. Ajak...

Potong kek...


cappuccino cheese cake & Chocolate Indulgence cake.....

tak der choice lain sbb secret recipes ni last day pastu nak berpindah ke amcorp mall


-aniesa-

Sunday, March 1, 2009

Putih???

Ramai yg tanya aku...knp blog aku tak der background??? dan kenapa putih jer....
Sengaja aku biarkan ianya putih dan mmg aku tak nak letak apa2 backgroud pon.....sbb aku dah bosan dgn mcm2 background....ok tak???

lama gak tak der story yg coretkan di sini.....sbb aku mmg bz. hanya sempat copy paste lirik lagu dr mana2 web atau blog org lain....Apa pon thanks kpd yg sudi jenguk kat blog aku ntah apa2 nih....Sedarkah kwn2 blogger yg blog anda sedang diperhatikan dan dinilai sejauh mana anda berblog?? Dan mereka yg jd PEMERHATI ini dibayar utk cari kesalahan atau kesilapan yg mungkin pada kita tidak salah. (Selalu blog yg kena ni berbaur politik, agama dan isu2 sensitif)

Kawan aku dah terkena. Kes yang terpencil jer pon (copy paste punya pasal la nih).....tp boleh mengakibatkan kesan sosial yang lain. Ntah la...aku pon tak tahu sejauh mana kebenaran PEMERHATI BLOG ni.....yang pasti apa yg korang2 catitkan dan segala bagai yg korang tulis ada kesan dan akibatnya.....So, hati2.

p/s: mmmmm....mungkin dah terlampau byk blogger kot???!!!! MAYBE

-aniesa-
(hanya menulis apa yang dipandang, terpandang, memandang dan mcm2 pandangan. sbb tu nama blog ni Pandangan Rohani) :-)

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u