Masa Itu Emas


Saturday, April 18, 2009

Mee Banjir Udang - Kuala Sepetang

Ha....ini bukan blog jalan2 cari mkn.....hehehe....just nak kasi info tpt mkn yg mesti dikunjungi bila dtg Taiping.....Aku yg org Taiping pon inilah 1st time mkn kat sini. Dulu masa tpt ni tak femes....Pn.mak selalu cerita yg dia dgn En. Abah selalu dtg mkn mee udang kat pencawang letrik....sedap kata dia...tp aku tak pernah kisah pon.

Semenjak mee udang ni dah masuk tv (majalah 3-tv3 dan warung kita-astro) tetiba aku teringin la plak nak rasa kehebatannya...dulu Pn.Mak selalu sebut mee udang pencawang letrik sbb dia beltul2 kat pencawang letrik tp sejak dah kuar tv namanya jd Warong Mak Teh Mee Banjir Udang.

Signboardnyer kecik jer...kalau tak perasan mmg terlajak....tp sebagai panduan nampak jer pencawang letrik baik slowkan kereta dan cari tpt parking. Masa aku dtg kiri kanan jln dah penuh parking tp nasib baik ada org nak kuar so, parking betul2 depan pintu masuk ke warong ni.

Mee Udang yg ada kat sini....RM 6. RM 10 dan RM 12. Kalau yg RM 6 udangnyer dari kolam tp yg RM 10 dan RM 12 udang laut. So, aku amik yg RM 10. Aku, adik dan bini dia jer mkn. En. Abah dan Pn. Mak tak nak mkn sbb dia kata bila2 pon dia boleh mkn..... Beza udang kolam dgn udang laut yg laut punya lagi manis dr kolam. yg kolam ada rasa pasir2 sikit....Tgk......udang jer yg nampak meenyer???? bawah timbunan udang2 tu.....patutla mee banjir udang!!!!!




Ini plak style adik aku mkn...asingkan udang2 tu dulu, mkn mee dulu sampai abis pastu baru kopek udang mkn dgn kuah mee yg ada....


Aksi laki bini yg mkn mee banjir udang....... ssllluuurrrpppppp sedap giler....



Cara aku mkn pulak...mkn udang sambil makan mee.......nyum...nyum...sedap bila tang sedut kepala udang rasa manisnya.....byk giler udangnyer.....dekat 12-15 ekor


Hasil lepas mkn...tinggal kulit jer la...kalau kulit ni boleh mkn....dah lama aku mkn.....Sume skali...

So, jemputlah dtg ker Warong Mak Teh Mee Banjir Udang di Kuala Sepetang....Sekarang dah makin byk pulak warong mee banjir udang...So, Ini alamatnya nyer (klik gambar kat bawah baru nampak alamat)....yg pasti lokasinya dekat pencawang letrik (lupa plak nak tangkap gambar pencawang.....

Dan yang pasti lepas mkn...jgn jd mcm kat bwh ni...tergolek terus....akibat mkn udang byk sgt....huhuhuhuhu


-aniesa- <<<<------penggemar udang dan sotong


Friday, April 17, 2009

Gambar dan cerita

1st....minta maaf sbb gambar2 ni tak ikut turutan....so, aku akan cerita ikut gambar la yer....


Gambar pertama : Ini anak buah aku yg kedua. Lahir pada 14 April 2009 (Selasa) pukul 3 petang. Namanya tak diberitahu lagi...esok2 dah ada nama aku bg tau yer....Comelkan??? muka bulat jer...hehehe....ha....dah dapat sbb baru sembang dgn adik ipar aku yg kat sini...namanya Qasrina Auni


Gambar kedua: Menara telekom@menara pucuk rebung.....ni masa aku balik lewat dr opis....bt keje la katakan...tgk jln jem...aku pon snap jer la...

Gambar ketiga : Ini plak masa dengar ceramah/taklimat fail meja. Maaf tak ingat nama penceramah. Tapi best la...walaupon aku masuk lambat...



Gambar keempat : Antara yg dengar ceramah. Konon jer nih tp byk menyembang....hehehehe


Gambar kelima: Printer baruku....3 in 1. boleh print, photostat dgn scan.....


Gambar keenam: Ini pemandangan KLCC masa aku balik dr mkn2 dgn kwn2 kat Restoren Nelayan Titiwangsa......bg penggemar seafood...boleh la kalau nak mkn kat sini....


Gambar ketujuh : Signboard restoran nelayan. Yang turut serta dlm acara mkn2 kat sini ialah, Jun+Yap dgn adiknya, liza+asbenyer, hani, fairuz, nizam, zul, gee ahmad + asben dan juliana + asben....


Gambar kelapan : Ini anak Liza Zahadi. Masa mkn steamboat kat restoran nelayan tu la....



Gambar kesembilan : Sisa2 makan stemboat tu....nak tangkap yg aku punya org tu dah amik...huhuhu so, amik yg org punya...jdlah



Gambar kesepuluh : Ni steamboatnyer...dah nak abis baru teringat nak tangkap gambar. Aku byk mkn udang jer. Nak mkn ketam susah sgt. Keras!!!!!



Gambar kesebelas & duabelas: Ni kek yg aku buat sendiri. tak main la beli. kek butter jer pon....hehehe masa ni buat sbb nak bwk g kelas yg dah potong kat atas tu utk adik aku....sbb dia yg nak antar aku g kelas.....


Nak resepi??? nati aku bg yer...senang jer!!!!



Gambar ketigabelas: Ini pon masa mkn kat restoran nelayan tu...ni plak anak Jun....


-aniesa-

Thursday, April 16, 2009

Cuba teka...Lama giler...

Saper nih??? Agak2??? Gambar lama nih.....

Sajer tunjuk gambar lama...masa balik taiping ari tu, aku dah cilok gambar2 lama...ini sebahagian gambar nyer. Lagi pon aku tgh test printer+scanner+photostat yg baru asben beli (duit aku sbb aku yg nak...dia tolong beli jer)...itu yg scan gambar ni....

ada lagi gambar lama...nati aku upload....ok...

-aniesa-

dah dapat teka ker???

Apa cerita???

lama tak tulis kat blog...(mcm la berbulan tak tulih)
bukan apa, bz skit skang nih....selalu kengkawan akan tanya aku (bkn bdk opis)
"apa la yg bz sgt smpi balik lewat mlm??? keje govermentkan boleh relaks2....lain la mcm kita org, byk keje sbb mkn gaji dgn swasta, ada keje ada gaji...kalau tak kena buang...."

adusss.....knp dia org tak phm??? knp perlu tgk sume org keje jbtn kerajaan mesti keje senang2??? dtg la keje kat sini...(buat masa ini dan tatkala ini) baru dia org tahu apa yg aku buat.

bukan aku suka2 nak balik lmbt...bukan suka2 nak tunjuk aku byk keje....(tanyalah kak su) tp ini kerja dan tanggungjawab...cewah mcm aku ni poyo2 jer buat keje. mmg la sesekali ada ngelat2 juga tp skang tak sempat pon nak bt sume...ini bukan bebel keje aku byk tp bebel pd kwn yg tak phm knp aku balik lewat.

aku baru abis exam mid-term....(ntah apa aku jwb kat mid-term tu pon aku tak tahu), migu ni tgh cuti exam...migu dpn start la balik kelas aku. So, aku takkan dpt balik lewat bt keje. abis2 pon kalau aku nak balik lewat isnin dgn jumaat jer. tu pon kalau aku rajin. kadang sian kat asben aku, nak borak panjang2 dgn aku lepas jumpa aku pukul 10 lebih. tu pon kalau ada benda nak di sembangkan. kalau tak...aku pon cepat sgt lena diulit intan....pantang letak kepala terus lena.

migu lepas aku balik taiping. ikut adik aku dgn bini dia balik. asben tak ikut pon. sajer nak cari ketenangan dekat kg. tgk muka mak dgn abah dah cukup menenangkan (muk asben pon tenang juga, kang tak ckp nama dia majuk plak).... sambil tu ambil mood nak bt keje dgn lebih efisen (cewah...yer ker???). Ala....sajer balik....dah lama tak balik. last pon masa adik aku kawen ari tuh....

kelmarin plak (14/04/2009-selasa) adik ipar aku dah selamat melahirkan baby gurl. dapat anak buah sorang lagi....insya-Allah lepas raya nanti dpt lagi sorang anak buah (adik aku plak). AKU???? bila pikir2 nak sgt2...tp tgk kemampuan...hmmmm....mugkin Allah itu Maha Adil (Dia tahu apa yg telah ditentukan)...

huh...penat tak abis lg nih...jap lg nak basuh baju, nak iron baju....kalau sempat aku sidai la mlm ni...kalau tak...esok pagi....adoiiiii.....letih...tp bila pikir balik...TANGGUNGJAWAB...(wonderpet punya lagu) apa yg penting???? KERJASAMA!!!!!!! ada ker??? ntah la...aku jer yg paham

sekadar luahan sebelum nak mula iron baju...keh...keh...keh...

Gambar??? tugu next entry.....

-aniesa- <<<<------semangat!!!!!!!!!

Sunday, April 5, 2009

Kronologi.....

Apa la tuh kan??? Kalau org yg tak keje kat tpt aku mmg takkan tahu...tp keja la kat sini...bila time nak minta kronologi sume rasa mcm nak mati...kalau boleh tak mau dengaq langsung nama kronologi....

Skang dah nak dekat pkl 12...dan aku masih bt kronologi....sbb aku ada 2 org pegawai yg aku kena siapkan...tp rasa mcm tak boleh nak siapkan....tu yg post entri ni dulu...aku cuma masukkan tarikh jer...yg kira2 nanti la yer...

penat la...baju menimbun tak lipat lg....smlm plak 1 hari aku kat UKM...study sampai pkl 7.30 mlm...kan aku dah kata PKP ni umah kedua aku bila nak exam....lagi pon smlm mmg ada kelas...lepas kelas, sambung balik study dgn kengkawan aku...kalau tak asben aku dtg amik pkl 5 ptg tp sbb dia tak berapa nak sihat aku stay la smpai pkl 7.30 mlm. Lagi pon pkl 8 mlm aku ada mkn2 dgn bebudak opis gak kat Restoran Nelayan Titiwangsa (citer ni nati aku story)...

so, aku ada hari ni jer nak tgk kronologi sbb esk boss besar dah minta. Kalau tak kena hantar ari jumaat ari tuh disebabkan bk sgt nak bt merayu utk hantar ari isnin (esk)...tp ni pon aku tak dpt siapkan lg....TOLONGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!

rasa nak jerit minta tolong...tp tak der saper nak tolong....asben dah lama bermimpi...AKU!!!??? masih depan PC ngadap kronologi dan blog (tempat luahan perasaan)....esk plak kena pikir pasal meeting KTAR tuh....mcm2 nak pikir. Aku ni dah thp stress ni....

Dulu aku rasa enjoy lg nak bt keje...tp skang baru aku tahu apa itu STRESS......migrin aku leh dtg balik nih...dah la, nak tido. Sakit leher...sakit bahu...sakit mata...sakit tgn...sume la sakit.....HATI???dah lama bernanah bt kronologi...huhuhuhuhu

-aniesa- <<<<------tak mampu nak tanggung dah!!!!





Saturday, April 4, 2009

dari opis ke PKP-UKM

Huh....mcm ni la janji melayu.....kalau pkl 10 janji...belum tentu pkl 10 nmpk muka....skang dah pkl 11 lebih sorang pon aku tak nampak...

aku kat PKP UKM. Kunun nak study dgn my fren...tp sekoq pon tak nampak lg......dah la janji dgn depa nak bwk spegeti...siap aku dah bwk sume sorang pon tak mai lg....apa la.....

Minggu depan dah exam....aku tak tahu nak jwb apa. Otak masih kosong...byk benda nak pikir. mana nak pikir pasal keje yg tak sudah...sekarang nak pikir pasal exam plak....sakit otak aku!!!!!!!!!!

kat opis, keje jgn ckp....dulu aku rasa leh la lg nak ngelat2 skit time keje.....ni ngelat pon tak guna....nati lg menimbun....rasa dah tak mampu sgt...kadang keje punya pasal smpi terbawak dlm mimpi....adoiiii

kadang sian kat boss ku yg 2 org tu....fail byk yg tak minit....pastu byk plak keje yg tertangguh....Minta maaf byk2....tak tahu nak bt yg mana dulu...selalu smpi opis bila tgk byk sgt tak tahu nak bt yg mana dulu.....balik umah pikir plak "esok mana 1 yg aku nak buat dulu??" Asik pikir jer....keje tak jln juga....

Study plak???? malas nak citer....badan dah penat study pon kadang masuk kat otak kadang singgah kejap jer dlm otak kadang tak singgah langsung....pahamkan maksud aku??? Assignment jgn citer.....aku ada 4 assignment.....tp sbb due date lambat lg...aku ketepikan dulu...tp esk2 dekat nak final tgk la...PKP ni jd rumah kedua. Cuma tak tidor mlm kat sini jer....

Penat ker jd aku??? Hanya aku jer yg tahu....Inilah pengorbanan yg aku kena hadapi....

Minta maaf sume yg bekerjasama dgn aku.....kalau aku tak mampu nak bg kerjasama lg.....ampun kan aku....kerana aku sekarang menghadapi situasi yg amat getir...(cewah...ayat minta simpati)

oklah...geng study pon baru sampai...pkl berapa skang??? 11.30....HANTU betoi.....

-aniesa-





“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u