Masa Itu Emas


Wednesday, June 24, 2009

Makan2 di Tkt 13A

Dah lama tak upload gambar kat blog. Gambar2 kat bwh ni berlaku pada 5 Jun 2009 (Jumaat). Ini adalah acara mkn2 yg pertama berjaya di anjurkan oleh tingkat 13A. Bukan apa pon, kisah nyer terjadi bila En. Boss (En. Amran) nak mkn spegeti. So, dia minta kak aida yg masakan sekaligus belanja org2 di tkt 13A.

Disebabkan pemikiran kreatif AJK2 bidan terjun ini maka tercetusla idea utk buat jamuan perpisahan org BSS dan kemasukan org baru dlm BSS. So, takkan la nak mkn spegeti jer kan. Bertimpa-timpa la idea bernas yg keluar. Nak mkn pizza la, mkn lasagna la....

Akhirnya kami decide buat pizza kat opis (time rehat yer). Ada yg buat sandwish, lasagna pulak ada org tempah (sedap giler), sambil tu kita org buka hamper yg family day punya. Menu2 lain yg ada, kek coklat, ais krim, buah oren, air pepsi....bla..bla...bla... (tak ingat dah mkn apa).

So, layan jer la ekk gambar kat bwh ni. Mcm biasa, gambar tidak disusun mengikut jln cerita...sowi.....

Lagsana yg malu2 nak menonjolkan rupanya.....

tukang bancuh air...eleh...buka penutup pepsi jer....


"Mak pengantin" yg buka lauk pauk......



Mari2 mkn....


Kek coklat


Wajah2 yg kelaparan....


Ni lagi lapar...nampak en.boss kat belakang tuh.....



Terima kasih en.boss.....


Mengaminkan doa yg dibaca En. Ishak


Ada jer interpremmmm..


Chef2 yg menjayakan pembuatan pizza....


Uli menguli sedang dijalankan....


Penat yer kak menguli!!????


Chef tegar......best la pizza



Bhn2 pizza...


Pemotong pizza...sempat senyum tuh...



Piza yg terhasil......



ini tolong buka hamper jer...



Makanan lagi....

tu jer....

-aniesa- <<<<-----2-3 post sebelum ni tak der ekk???


Monday, June 22, 2009

Selamat hari bapa!!!

Aku ingatkan aku berkesempatan hujung minggu hari tu nak on pc. Rupanya tak sempat juga. Sabtu aku ada public speaking (final). ahad pula sibuk mengemas rumah (sbb khamis aku cuti tu aku buat tahlil kat umh...tak sempat nak kemas).

Pagi ni pulak tumpang org dtg keje (asben aku mlm td tak tido sbb sakit gigi....aku dah pernah rasa....sakit oooo). So, aku sampai dlm pkl 7.10 (boss tgh buka pintu opis). Tgh ada idea nak bercerita...taip la jap.

Bukan apa...semalam hari bapa. Ari sabtu lg aku dah wish kat abah aku. Buat asben, sekarang dah 'galas' tanggungjawab sbg bapa sejak perginya ayah mertuaku pada 10 Jun 2009 (Rabu) (tak sempat nak buat entri pasal arwah ayah mertua ni lg). Sedih sgt bila diingatkan asben dah tak punya kedua org tua. Lg sedih bila tgk adik ipar aku yg bongsu sbb dia bujang lg. Mesti terasa giler.
Nantilah aku citer pasal ni lg.

Apa yg aku nak katakan kat sini....buat semua bapa2 di Malaysia, "SELAMAT HARI BAPA!!!".
Bagi mereka2 yg masih mempunyai bapa dan bapa mertua hargailah mereka selagi mereka ada.

Ucapan ini juga khas buat En. Mohd Ramli bin Kamaruddin, Yusmanizam bin Mohd Yunus dan Muzaffar Sham bin Mohd Ramli (bakal jd bapa) tak lupa buat arwah ayah mertua Allahyarham Mohd Yunus bin Hj. Hashim hanya sedekah Al-Fatihah dan bacaan surah Yassin shj yg mampu diberi.


Tuesday, June 16, 2009

kembali menjengah.....

dah lama benar rasanya jari2 ni tak manaip utk ceritakan kisah2 aku....bila di tgk2 balik....ada juga post2 aku yg tak sempat nak di publish...hanya tersimpan dlm inbox post ni jer. Setelah sekian lama.....hari ni aku berkesempatan utk luangkan sedikit masa menaip.

Lagi pon kebuntuan idea...apa yg nak diceritakan??? Byk yg dah terjadi...sesungguhnya tak tercapai akal ini utk mengisahkan keadaan aku dlm blog ini. Mana aku nak mulakan??? 3 minggu yg lepas, 2 minggu yg lepas atau kisah semalam yg hanya tinggal kisah????

Betul kata org...kisah2 kita hanya ulangan....kita akan hadapi kisah yg sama cuma dgn cara yg berbeza. Apalah aku nih....dah jd mcm penulis puisi. tak nak lah main dgn kata2...nanti org tak phm.

Memasuki pertengahan thn....dugaan yg paling mencabar bertimpa-timpa. Rasa tak mampu tgn ini nak menadah supaya dosa aku diampunkan. Supaya masalah aku diringankan. Byk betul salah aku. Salah pd suami, salah pd mak ayah, salah pada pekerjaan aku, dan yg pasti aku bersalah dgn diri aku sendiri (hanya aku jer yg tahu).

Nak minta maaf pd semua org akibat dr kesalahan aku (mana tahu...esk2 tuhan menjemput aku.....)

Apa yg aku tulis ini adalah sekadar luahan tgh hari buta....fikiran masih tak tenang (setelah apa yg terjadi). Nanti akan ku kisahkan 1 persatu apa yg terjadi. Mungkin aku perlu mulakan dgn 1 pembaharuan...tgk lah....yg pasti aku sudah ada perangcangan. Bg masa pd aku utk 2 thn akan dtg......

Terima kasih kwn2 yg sudi membantu.

lepas ni tgk entri yg setrusnya......dah pukul 2. balik umh kang citer lg ekkkk


Saturday, June 6, 2009

akibat lama tersimpan

Akibat lama tersimpan dlm inbox post blog ni...so, aku dah lupa apa aku nak ceritakan mengenai gambar kat bwh ni. selalunya mcm ni la aku...upload dulu gmbr pastu dah lupa apa nak citer.

gambar2 kat bwh ni sambutan beday warga BSS untuk bln 5. Aceli termasuk boss ku skali (Pn. Nenney) tp masa ni dia tak der sbb balik bwk anak nyer g klinik sbb jatuh katil. Tak silap aku la...so, layan jer la ekk gambar kat bwh ni. Aceli ader lg...tp aku sempat publish ni dulu.




org yg beday bln 5 adalah kak jun, mus kak cheni dan boss aku (tak der dlm gmbr) tp yg menyeringai lebih kat sebelah kak cheni tu tak termasuk arrrr....hehehe




antara yg men'sumbang'kan suara nyanyi lagu beday.


tgk...masa ni kak tie pon ada lg.....








“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u