Masa Itu Emas


Friday, July 31, 2009

Aerobik.....Ayuh kita lakukan!!!!

Tajuk tak hingatttt...hehehe

Baru ari ni buat aerobik....dah lama tak gerak2 kan bdn aku dgn senaman gini. Tgh hari td join aerobik yg telah di anjurkan oleh my boss (Kak Nenney).. Kalau ikutkan patutnya 2 migu lepas aku join tp ari ni baru tergerak hati nak join. Penat siot....tapi tak per nak sihat punya pasal....
Yang turut serta dlm acara ni tak ramai...mungkin baru lepas dpt gaji ni ramai org nak g shoping...hehehe aku plak tak der la nak g mana2....tu yg join juga. Antara yg join aerobik ni, semestinya penganjur (kak nenney), kak sumi (selaku instructor aerobic), kak cheni (chef tegar), zira, umi, kak kiah, kak zura, kak jun, kak hana, saper lg ekkk...mcm itu jer...sori kalau tak sebut nama...

Bla badan dah lama tak di gerak2 kan...rasa mcm penat sgt...apa pun best sgt buat aerobik...enjoy sesangat...nanti nak join lg.


mari ber'aerobik'...hua...hua..hua...sakit sudah badan....

-aniesa-<<<<-----nak kurusss......

Saturday, July 25, 2009

Awalnya....

Dah la smlm tido lewat....pagi ni dah bangun semayang subuh tak leh nak tido plak. Mungkin sbb aku rungsing sgt. Apa lg...aku pn on pc. Tp ni pon dah kira lewat jg on sbb td aku sidai baju yg mlm td aku basuh. Pastu masak air, basuh pinggan dan kemas umh sikit2. Nak kemas skang cik abg tak bangun lg. Susah plak


Dah abis buat tu sume baru aku on pc....sambil tu cari bhn utk discussion assignment jap lg. Mlm td g mkn sate kajang...sbb punya tension dan serabut aku ajak asben g mkn sate kajang. Huh....tp selera tak der sgt, ader la mkn 5-6 btg sate (kira byk juga la tuh...hehehehe). Yg lain asben dgn adik ipar mkn.


Oklah....tak tahu dah nak tulis apa...buat assigment jap. Oooo...lepas discuss nak g Puchong kwn kelas kawen. Selamat Pengantin Baru buat Kak Kem dan asben. Semoga bahagia hingga akhi hayat. Kalau sempat mlm nanti aku upload gambar dia org.
-aniesa- <<<<<-------nak buat apa lg pepai nih???

tak boleh tidur....

mlm ni mata aku tak lena sgt...bengang, kecewa dan terkilan. aku tahu aku byk buat silap. dan aku rasa ini adalah masa utk aku kembali fokus terhadap apa yg sepatutnya aku lakukan. huh...mcm mana nak cerita yer???!!!!


geramnya hanya Tuhan saja yg tahu......baru aku nak kembali fokus terhadap keje aku yg selama ini aku abaikan (krn aku tak daya nak buat byk keje dlm satu2 masa) ada plak yg buat spoil.....nasib la Anie (sedang memujuk hati).

awal tahun hari tu aku dikejutkan dgn byk perkara dlm hidup. Memula bos cuti bersalin...(time tu ok lg leh concentrate sbb cuti sem) tp masa tu aku mula balik lambat utk settlekan keje. Awal thn keje berlambak2 (sume org mcm tu kan???). Masa tu plak baru pindah tempat keje (dr tkt 14 ke tkt 13) Rungsing la....nak angkat barang...mana nak bt keje hakiki (tak per la...dah nama keje)


Then, bila bos dah masuk mula la aku pon start sem baru (aku kan part time student, keje pastu belajar) In the same time keje aku semakin bertambah sbb bhg aku masih kekurangan pekerja (sabar yer Cik Anie). Masa tu juga la assignment berlambak2 nak dibuat (bayangkan 1 subjek 2 assignment - 1 group punya 1 personal punya) Aku lg bercelaru nak buat....Haru la masa tuh. Keja pon dah tunggang langgang

Masa tu la kesalahan demi kesalahan yg aku buat. Tak kesalahan kat tempat keja, buat assignment pon boleh salah. Life aku masa tu mcm dah serabut. Kalau boleh masa tu nak dipanjangkan lebih 24 jam sehari.....Hari2 aku migrin. Aku tak dak life utk relaks2 mcm dulu.


Pagi pegi keje...balik keje pegi kelas. Hari sabtu ahad aku ada kat kelas buat assignment (gilakan???!!!) Sampai 1 thp asben aku dah tak thn dan kami selisih faham (gaduh la....biasa la umh tangga...sedangkan lidah lagi tergigit). Bayangkan berapa bulan aku tak masak bg laki aku mkn??? sume nya adik ipar aku buat (sib baik ada dia). Tapi aku bersyukur asben aku masih yg terbaik utk aku (semoga jodoh kami dipanjangkan...amin)

Bila keadaan mula dah ok.....terima plak berita ayah mertua aku meninggal dan masa yg sama aku sedang hadapi peperiksaan akhir semester. Bayangkan la....Hari ni exam (aku exam mlm) esknya balik kg tgk ayah mertua kat CCU pastu ayah mertua meninggal hari yg aku balik tuh. Lusanya plak aku exam 1 lg paper....Lepas ayah mertua dikebumi aku balik ambil exam. Mmg tak baca buku. DUGAAN Allah.....Harus redha.

Sekarang apa yg aku harapkan keadaan akan kembalik ok....dan aku nak betulkan segala kesalahan yg aku buat dulu (sama ada keje atau belajar). Tp hari ni tetba APP ni buat hal plak. Ini yg mengganggu pikiran aku saat ini. Sbb tu tak boleh tidur. Esok lawatan hari ni la, baru bg tahu tak boleh pegi (time aku bergegas nak pegi kelas plak tuh). RUNGSINGNYA......

Apa boleh aku buat??? Tp aku cuba bersikap positif. Mungkin APP tu pon tak sangka nak jd mcm ni....tp yg sshnya aku dan bos yg nak pegi lwtn (minta bos...maaf sesangat). Aku cuba perbaiki keadaan yg berselirat dlm pikiran aku....Walau pon aku tahu benda ni dah settle (terima kasih pd yg membantu) tp aku tetap rasa bersalah. Argghhhhhhh.....naper la jd mcm ni????

Semoga aku diberikan kesabaran dan redha menerima segala cabaran. Dah la x nak cerita lg. Sakit kpla otak aku. Td pon dah g klinik amik ubat migrin. Huh...tq asben ku....sbb memahami situasi aku.

Sowi pd kwn2 yg membaca tulisan ini. Aku hanya luahkan perasaan aku tatkala ini. Jam pon dah menunjukkan pukul 1...nak release tension jap. Main game.....

-aniesa-<<<<------main game sambil basuh baju....masa ni dah pukul 1.10 pagi bila nak tidur ni??? esk ada discuss assignment...huhuhu

Friday, July 24, 2009

tak ke mana

Hari ni aku tak ke mana2....org lain sibuk jln2 time rehat yg panjang ni. Maklumlah dpt gaji....nak ngabiskan haji2 yg ada...hahaha bg aku plak, tak der mood nak jln2 kat luar sana. ddk depan pc ni...main game kat facebook. Cehhhh....itu saja yg aku buat.

Lupa plak aku masih ada blog yg hidup segan mati tak mahu....hua..hua..hua... knp la lately ni aku malas nak hapdet blog???? aceli byk jg cerita yg nak diceritakan....tp aku masih tak der mood. balik umh on pc ngadap assignment (kadang2 jer) tak pon layan tenet jap.

Aku rasa penat mata ni ngadap pc....tp nak juga buka sekejap dan tgk. ntah apa la yg ada kan???? bila dah tak ke mana2 ari jumaat ni.....bosan plak. mata rasa mcm nak lelap sekejap tp bila dah main game lupa ngantuk tuh....

sambil2 aku main game aku search gambar menarik...dan jumpa gambar dan kata2 kat bwh ni....best juga....layan jer la ekkk....



-aniesa-<<<<<------dah kebuntuan

Wednesday, July 22, 2009

sudah lama ditinggalkan

bersawang sudah....skang ni malas tahap cipan utk hapdet blog. tugu la ekkk citer2 dr aku. tak sempat nak karang ayat lg....hihihi ini sebagai semangat yg telah hilang ari tuh....mkn dulu ekkkk

ari ni ujn plak pepegi....dtg naik kete. igt jem sgt tp tak ler jg. smpi mcm biasa. ok...nati smbung dgn citer2 yg lebih hangat dan sensasi....wahhhh mcm melodi!!!!!!

-aniesa- <<<<-------dah ok skang


Wednesday, July 1, 2009

Semangat yang hilang-XPDC

Lagu ni ingatkan aku zaman kolej dulu...
Mungkin sekarang ni aku kena cari semangat yg hilang tu balik....
jom layan lagu nih....

SEMANGAT YANG HILANG

Jika engkau seorang
Juang hingga titisan
Rempuh tak berharapan

Nanti aku disana
Diufuk pemikiran
Lalu menghayatinya

*Di dalam kubur manapun
Jasad aku ditanam
Aku akulah jua

Kita laksanakan
Mati hati yang damai
Disana kejujuran

**Semarak impian
Segunung harap dujulang
Usah diragukan
Keupayaan diri
Api yang membara
Mengikutkan kata apa
Jawapannya disini
Semangat kita hilang( * ulang)

Semangat yang hilang
Kita cari pulang( ** ulang)

na...na...na...na..na
na...na...na..na..na

-aniesa- <<<<-----mencari semangat baru.

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u