Masa Itu Emas


Saturday, October 31, 2009

hari terakhir bersama dia...

Huh...sedih bila memikirkan hari ini last nak pulun habis-habisan...tp bila pikir misi yg 1 nih, aku kena bertekad utk tidak pikirkan 'N' buat masa ni.

Bukan tak pernah buat dulu...pernah aku pernah smpi 2 migu tak sentuh 'N'. Pastu pening lah, lemah lah...mcm2 panyakit plak timbul. Mungkin masa tu x pandai nak gantikan 'N' dgn benda lain yg setanding dgnnya....Tp kali ni aku kena yakin...sbb aku ada misi.

Aku kena byk refer tenet nih utk cari sumber2 yg boleh digantikan dgn 'N'. Untuk hari terakhir dgn 'N' nih aku pulun la habis-habisan....[nak kena buat blog khas ker utk contest ni?-nanti akan ku pikirkan]

Sib baik ader org yg senasib jg dgn aku lepas nih...ader la semangat sikitkan??? Oklah....nak g berfikir dulu apa akan jd esk hari.....huh

-aniesa-<<<<------sunyi plak YB tak der!!! [x der kena mengena dgn entri nih]


Friday, October 30, 2009

aaiiiyyyaaakkkk...terjebak plak

Mcm ner ekkk leh jd mcm tuh???!!! aper la entri ngarut dr Cik anie nih???!!! aper yg terjebak plak???!!! byk tul soalan yg aku tanya utk diri sendiri...hua...hua....hua...

Ikutkan aku, tak pernah nak menyertai apa2 contest. tak kira la....apa2 jer contest. tambah2 contest on9 nih...huhuhu tp ari ni boss ku dah menjebakkan aku dlm contest yg amat mencabar jiwa dan mental aku...bukan calang2 contest nih??!!! ni bukan contest guna akal....ni ketahanan fizikal dan nafsu itu yg paling penting.

Nampaknya pas aku join contest yg bermula 1hb ni (lama tuh tempoh dia, 3 bulan) kena la aku update blog aku ni sentiasa...mesti korang tertanya-tanya, aper la contest yg akumasuk nih??? maleh nak citer panjang2 klik jer la kat sini.

Apa yg aku nak citer skang nih...aku memerlukan semangat dan dorongan kwn2 sume dlm menempuh cabaran yg amat panjang ini...Tolong doakan aku (bukan sajer doa utk menang tp supaya aku berjaya dgn misi kurusku).

Sebelum2 ni aku ader citer pasal aku join aerobik kat opis (setiap jumaat time lunch). Alhamdulillah berat aku turun gak ler masa tuh....lg pon pastu bulan pose mau 6kg aku turun (ticker kat tepi nun aku dah buang sbb nak cari yg lain plak lah). Tp turun tuh tak la sampai target aku lg dan tak mencapai pon berat ideal. camno nih???

masa bulan pose dan raya aerobik telah tertangguh (2 bulan tuh). Hari ni baru mula balik...mau ketaq lutut2 aku buat balik aerobik. tu pon sib baik la setiap selasa dan khamis petang aku join menari tuh....tp aku rasa berat aku dah naik balik la...aku dah lupa control mkn...huhuu. 1 nov nanti nak timbang balik (kena tangkap gambar nanti disqualified).

Aku rasa bagus gak ler contest yg aku join nih. Yer la, supaya aku lebih berdisiplin dgn apa yg aku mkn dan ambil makanan yg sihat utk tubuh yg sihat dan kuat hehehehe ayat iklan. Tujuan aku masuk contest ni bukan la semata-mata utk menang jer (tp sume org nak menang kan??? hahahaha) tp utk aku dptkan berat bdn ideal aku balik....

Buat masa ni tak der sebarang produk yg aku ambil lg utk misi kurus ku ini. Sbb aku kurang percaya sgt (lg pon kurang duitnya...kan kena beli brg2 tuh). Tp mungkin aku akan amik juga la sebarang makanan kesihatan utk menggantikan nasi yg aku takkan 'kawan' selama 99 hari nanti (ha...dah dpt hintkan...utk siapa yg tak klik kat sini td-tgk ayat atas balik).

Alamak..dah byk plak citer pasal berat bdn aku...nantilah...ader entri lg aku akan tulis dan post kat sini. Skang nih tgh nak sidai baju dan kemaskan baju utk YB nak g kursus (bukan kurus) esk. Nanti nak cari ticker yg best skit. hehehe

oklah caiyok3x



-aniesa-<<<<-------misi kurusku akan bermula!!!!!!!

Wednesday, October 28, 2009

Waktu hujan turun


*karya di waktu hujan petang

-aniesa-<<<---lama dah tinggalkan penghasilan karya...bahasa tak teratur..

Saturday, October 24, 2009

waktu sore itu...

Gambar dan peristiwa kembali lg....mcm biasa, gambar2 yg ada ni tak pernah aku siarkan sebelum ini (mcm siaran akhbar plak!!!). Gambar2 ni juga sumenya dr kamera aku yg canggih (HP aku la....).

Mari kita mulakan story yg pertama...

Ha....ini Hanie. Aper la yg tgh dia buat ekkk??? pakai baju kurung tp pakai suar??!!! aper pesyen ni????


Ni aper lak??? sume nyer angkat tgn mcm nak thn bangunan runtuh.

Ni 1 lg...sumeyer asik terkangkang jer....ader aerobik ker?? tp ader yg pakai baju kurung. Kalau nak tahu, ini lah aktiviti peserta Tarian Cuti2 1 Malaysia yg akan di adakan pd 6/12/2009. Ramai gak peserta dr bebudak MQA nih....Kita org tgh aderkan latihan menari masa ni. Latihan ni di adakan pd setiap Selasa dan Khamis pkl 5-7 ptg. Amacam??? bestkan???


Aceli ramai lg yg turut berlatih. Tp masa ni dah ramai yg balik. yer la dah dekat pkl 7. Yg tinggal byk ini la...


Teruja dgn dialog yg aku buat ni??? (khas utk org yg tak pandai nak edit gambar mcm ni) yg dah pandai dan ader ijazah pasal bab ni...tak yah la teruja. Aku ni pon baru nak boleh buat....sbb tu teruja nak letak. Cari sendiri beb...nak wat camner. Tak susah pon....


Cerita ke-2

Ini masa time hari raya ari tuh....Raya ke-2 dah ni. Masa ni nak balik ke Taiping plak. Ni adik ipar aku yg kecik tu tgh dukung anak buah aku yg no.2.

Samer jerkkk

Ni Qurratun Ain, comei tak saya pakai baju kurung??? (masa ni tak sempat nak buat kotak dialog mcm kat atas nun!!!)

Td pakai baju kurung, ni pakai tudung ibu plak....

Aper pak long nih....tak nampak ker ain tgk duduk ni...


Cerita ke-3

Tgn saper kah ini??? yg bercucuk dan plaster? Ni la tgh abah aku. Ingat lg entri aku pasal abah aku masuk hospital? (klik kat sini). Alhamdulillah abah dah semakin ok skang nih.

Masa di wad CCU (asben tak bg letak gambar abah...dia kata kesian)

Tempat menunggu...darwisy masih dlm perut lg...huhuhu

CCU lg...


Masa melawat...


Hrrmmm...dah abis gambar??? aku igt byk lg yg aku upload. tak per lah. setakat ini dulu. Nak g mandi lak....nati aku upload lg byk ekkk....

-aniesa-<<<<<-----teringin nak beli kamera yg SLR ker aper ker....janji aku ader kamera canggih yg boleh zoom2 tuh...tp bila ekk nak dpt???

Monday, October 19, 2009

Terima kasih yg tak terhingga

Entri kali ni nak ucapkan terima kasih byk2 kpd kwn2 yg dtg pada Majlis Rumah Terbuka aku semalam....Semalam juga, asben buat tahlil lepas zuhur.

Menu semalam bihun sup tulang (selalu sup ayam), spegeti (menu tiap2 thn), nasi impit & kuah kacang dan nak namapk lain skit aku buat rojak buah (kuah rojak mak aku yg buat). Alhamdulillah, semua mknan abis dan tak der pembaziran. Yg tinggal kat aku utk cukup2 mkn pg ni jer....oklah tu kan.

Tp thn ni tak ramai sgt 'tetamu yg selalu' dtg....tp di top up dgn tetamu baru. So, kira balance jg la tetamu yg dtg....Penat tu kira berbaloi...dgn melihat tetamu mkn dgn senang hati.

Dikesempatan ini jg, aku nak minta maaf sekiranya jamuan smlm terkurang dan tak memenuhi piawaian akreditasi (ceh...mentang2 keje bdn kelayakan). Dan ucapan terima kasih sekali lg yg tak terhingga....

p.s: gambar tak der yer sbb tuan rumah penat melayan tetamu...dan minta maaf sbb tak sebut nama2 tetamu...kalau sebut ramai sgt....penuh plak entri terima kasih aku ni nanti.

-aniesa-<<<<------penat siot

Thursday, October 15, 2009

Anak Buah yang baru

Baru balik dr dewan exam...tgk2 HP ada msg...Adik ipar aku Fatin (bini adik aku) dah selamat melahirkan baby boy pada pukul 9.17 mlm di SJMC (nama baru tak igt) pada 15 Oktober 2009.

Alhamdulillah semuanya selamat....kat bwh ni gmbr dia yg tak berapa minit menyedut udara dunia....Selamat dtg...semoga jd anak yg baik....


p.s: nama nya kalau adik aku ckp muhamad alif darwish....belasah jer la dik...

-aniesa-<<<<-------tugu anak aku plak yer...

Jemputan Raya..

Pertama sekali, nak remind jer.....aku hari ini sedang bercuti utk menghadapi exam mid term pkl 8.00 mlm nanti (mana la tahu kot2 ada org ckp aku buat benda ni time ofis hour). Tu jerrr....

Yg penting aku nak jemput kwn2 semua ke Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri aku pada hari Ahad ini (18/10/2009). Majlis bermula pada pukul 2.00 ptg yerrrr

So, jemput dtg ke rumah...di bwh ni disertakan peta ke rumah aku....

Lupa lak. alamat umh A3-8-2, Jln. Bkt. Segar 1, Tmn Bkt. Segar, Cheras, KL
Ok...Jgn lupa, dtg tau....




-aniesa- <<<<-----tiap2 thn buat open hs ni

p.s : abaikan no tepon rumah di peta...sbb salah taip. Kredit to Abg Reza. Thanks a lot...

Thursday, October 8, 2009

Mata yg mengantuk.

Byk dah kisah yg tertinggal. Aku janji nak upload gambar pon tak ter 'upload'. Yer la...gambar2 sume dlm tepon. Maklumlah mana ader kamera canggih2 nak di usung ke hulu ke hilir. Ni pon hp aku ni dah buat hal. Asik teroff jer (mcm nak kena tukar baru jer)

Lupa lak..ni aku tgh tunggu asben aku balik. Biasa la YB tu meeting sana...meeting sini tp kunci umh tak pernah nak bwk. Nanti ader lak org tukang buka pintu (adik ipar aku la selalu kena sbb aku kalau tido dah tak dgr dah org ketuk pintu). Sambil2 aku tunggu dia balik ni leh la menge'post'kan sedikit story mori kat blog nih....(walau pon tak upload gambar)

Ari ni plak kelas aku batal so, leh balik awal. Ari ni ader berlatih menari...MENARI??? uihhh....mcm hebat jer bunyi nyer.
Dah 3 kali (termasuk ari ni) aku berlatih menari. Utk apa?? Pada 6hb Disember 2009 nanti akan di adakan Tarian Cuti2 1 Malaysia. So 10000 org akan menari pelbagai tarian di Dataran Merdeka. Opis aku jer dekat 70 org (kalau berpandukan pd senarai nama la...)

Sesekali menari ni best juga. Pandai ker aku menari?? Aceli last aku masuk acara2 membabitkan tarian ni thn 2003 (lamanya). Sebelum2 tu pernah juga menari masa time sekolah2 dulu. Maklumlah masa tu bdn tgh ringan utk berjimba hehehehe....

Kali ni yg aku boleh masuk acara menari ni pon sbb nak isi masa aku (menari di adakan waktu ptg lepas abis keje) sambil2 aku nak tugu time g kelas plak. Huh...penat rasanya bila pikir lepas practice menari kena g kelas. Tp bila dah menari ni seronok juga. Bdn pon sht sbb peluh kuar. Bg org yg malas nak jogging leh la menari ni sbb kita akan enjoy dgr lagu dan mesti kaki ni nak menari ikut rentak lagu.

Berbalik pd acara tarian tuh, ada 8 lagu utk ditarikan. byk tul step nak kena igt. penin2...dah la migu depan aku nak exam plak. Keje plak byk lg tak settle.....camner nak jd pekerja yg cemerlang? hihihihi...dah la...tak nak pikir keje masa kat umh. sakit jiwa jdnya.

Oklah...aku dah nak zzzzzzzzz ni...YB aku tak balik lg ni. Alamatnya adik ipar aku la juga yg buka pintu (bilik dia dekat dgn koridor depan umh, so YB akan panggil kat tingkap umh). chow cin cowwwww.......

Tarian Sewang / org asli best bila part geleng kepala...

Tarian kadazan

Tarian india...lagu dia paling best dan step yg paling senang dihafal

Tarian zapin....susahnya step dia...berpusing-pusing aku menghafal...tp dah berjaya

-aniesa- <<<---sesekali terasa ingin kembali seperti dulu

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u