Masa Itu Emas


Monday, November 30, 2009

Amat bz

dah lama tak meghapdet blog. nanti2 lah...bz sgt hujung thn ni. keje mmg la tak penah sudah. aku skang tgh bz nak final exam hujung bln 12 ni. dgn due assignment lg...mana nak pikir???

tak saper leh tolong, cuma harap kwn2 dpt phm. tak terniat di hati nak jauhkan diri. tp kadang2 pikiran melayang pikir benda lain (berkenaan study). tak sangka dah penghujung sem 5. next year cukup thn ke-3 aku study....Insya-Allah jika diizinkan Allah akan menghabiskan study thn 2011. Doakan sy yer kwn2...dah tak tertanggung rasanya beban yg byk ni nak dipikul. Tp tak sangka sbb boleh sampai thp ini.

Harap2 aku bukan hanya di 'sini'. Aku dah PENAT!!!!

-aniesa-<<<-----keluhan sebelum mata terlena. tak terniat nak menyinggung perasaan sesiapa.


Monday, November 16, 2009

tak best tul

mood tak baik...malas nak salahkan sesiapa. salahkan diri sendiri. harus REDHA, TABAH dan KUATKAN SEMANGAT.

Janji aku bahagia....Thanks to God!!! Praise to the God. Alhamdulillah. Luahan perasaan saat diri rasa bersalah. Ampun kan saya...mungkin sempena usia saya yg sudah semakin tua. Saya tahu saya salah....

Ayat YB "Bg temprature naik jer....nak kena 'bisik' nih!!!"
Ayat aku "Memain dgn aku, belum tahu saper aku!!!"

Dialog kat atas tak der kena mengan dgn mood aku nih...tp sajer letak...hahaha
Senyum kurangkan rassa nak marah!!!!! :)

-aniesa-<<<-----masih dlm keadaan bingung, bersalah dan moody sikit


Sunday, November 15, 2009

Bulan hari lahir

Beday saper la ek??? hehehe Bulan ni kebanyakannyer (ahli kuarga shj) sambut beday.

Dimulakan dgn adik aku (Zafar) pada 7 Nov. 2009 yg menyambut hari jdnya yg ke 24. Best ekkkk, umur 24 thn dah dpt anak. Tu kira hadiah hari jd la ekkk. Skang ni dia ade kat Taiping sbb kena penyakit cap ayam (demam campak ler). Kesian dah dekat dgn anak sendiri pon tak leh tgk anak sendiri. Kang kena kat anak plak lg sian...sabar yer dik....Hadiah??? Nati lah. Long tak tahu nak bg hadiah aper.

Kemudian, adik ipar aku yg kecik ni ha (Wani)...sambut beday yg ke 23 pada 13 Nov. 2009. Ni ntah la bila nak kawen. Tp kalau kawen sunyi plak aku nati sbb tak der saper nak borak kat umh. Huhuhu...Sempena hari jd dia, dia beli hp baru. YB kata, asik HP jer. Dekat dia dah ader 3 HP. Aku kata kat YB, suka hati dia la...dia pon tak susahkan saper2

Dan yg speselnya pada tarikh 14 Nov. 2009 adalah beday aku yg ke???? nak ckp ker??? dah tuekk la yg ke 28. Hua...hua...hua...Tp aku bersyukur sbb aku terus dpt menghirup udara di muka Bumi Allah ini. Pd umur 28 thn ni YB telah menghadiahkan aku sebuah netbook (notebook kadang2 org panggil tp kat low yat tu dia panggil netbook). Besh giler.

Nati leh la aku bwk g kelas. Tak payah nak galas beg besar2 tu...Laptop aku masih ok lg...sajer jer aku minta dekat YB netbook. Sbb senang nak bwk. Tak sangka YB tunaikan permintaan itu (thanks yer my syg...hehehe). Semlm juga ramai yg wish kat aku by fb dan msg hp. Terima kasih byk2.

Tgk la...YB tamak guna dua2...laptop dgn netbook. Netbook tu tgh cas aceli.

Masa beli tu, tgk display warna merah, Mmg cantekkk tp sekali tak der stock plak warna merah. Yg ader kat display tu jer...tak nak aku sbb masa aku dtg tu tgk anak cino tu tgh main game kat netbook display tuh. So, amik la warna hitam...

Brands acer.....jd la. Janji aku ader netbook.

Ni beg yg dia bg. Aceli ni beg utk laptop tp sbb aku tgk cantek sgt org tu kata kena tambah RM30 utk beg. So, aku tak kisah ler...janji aku dpt beg cantek itu....Ader accessory lain lg. Tp aku tak letak la gambar kat sini.


Dan jika arwah FIL masih ader dia akan menyambut hari lahirnya pd 24 Nov. ni. Tp Allah lebih dulu menjemputnya. Semoga rohnya ditempatkan di samping org2 yg beriman. Aminnn

Saper lg yg sambut beday bulan November???? Selamat hari jd. Semoga dipanjangkan umur utk melakukan perkara2 yg baik dan semoga dimurahkan rezeki dan diberkati Allah S.W.T dlm meniti usia yg semakin meningkat ini.

-aniesa-<<<<------semoga aku terus diberi kekuatan utk menempuh cabaran hidup ini.

Sunday, November 8, 2009

ceritera...

Tak tahu nak letak tajuk apa. Nak citer jer kisah yg terjadi. Smlm lepas abis kelas aku balik Trolak. Tp kejap jer la...sbb tujuan kita org nak g Tapah. Adik ipar aku buat kenduri masuk umah bersekali buat tahlil.

Kalau diikut perancangan dia nak buat masa dia pindah dulu. Tp disbbkan bapa mertua meninggal kenduri ni terpaksa tangguh smpi la hari ni baru buat. Alhamdulillah...sumenya berjalan lancar.

Hari ni juga ader kenduri kahwin cikgu menari aku (yg muka mcm piere endre tu)
Ni la cikgu kita org...sowi yer cikgu tepek muka cikgu dlm blog sy

Tp kenduri ni dia buat sebelah pihak perempuan. Sebelah dia katanya bukan 12. Apa pon, semoga cikgu am bahagia hingga kahir hayat bersama pasangan tercinta.

Bila dipikirkan esok nak mula keje...mcm malas jerkkk. Tp hidup mesti diteruskan...ngeh3x.

Oklah, dah tak tahu nak story aper lg. Tgk tv jap lah....bye

-aniesa-<<<---ketandusan cerita.

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u