Masa Itu Emas


Thursday, December 31, 2009

Detik akhir 2009

Sebelum 2010 mengatur langkahnya, aku nak post entri terakhir thn 2009. Dah lama tak hapdet...jd dgn post terakhir tahun 2009 ni menjadi tempat utk aku mengucapkan Selamat Tahun Baru 2010.

Semoga dgn kehadiran tahun 2010 ni akan lebih bermakna. Azam??? Kadang bila pikir malas nak ada azam, tp sebenarnya azam itulah sebahagian dari guide utk kita dlm mengatur kehidupan seharian. Apa pon, nantilah aku citer pasal azam.

Utk post ni jg, aku nak ucapkan terima kasih kpd pembaca blog aku (walaupon tak ramai membacanya) kerana sentiasa memberi sokongan moral utk aku dr semua sudut dan perkara utk aku terus maju.

Aku jg nak minta maaf sekiranya sepanjang thn 2009 aku telah melakukan kesilapan sama ada aku sedari atau tanpa aku sedar. Buat org2 yg terasa, marah, benci, menyampah dan segala perasaan yg buruk terhadap aku disebabkan kesalahan yg aku lakukan, apa yg boleh aku katakan MAAFKAN AKU. Mungkin 2009 bukan tahun yg terbaik aku (perasaan aku sendiri ni) tp Insya-Allah dgn kehadiran 2010 ni aku harap ianya thn terbaik utk aku.

Mengira detik hari terakhir utk setiap thn rasa mcm mengira umur yg semakin bertambah....tak bestnya. oklah...aku dah tak tahu nak tulis apa sbb mata asik dok tgk tv dgn tgk tingkap (kat umh aku leh tgk bunga api tak yah g jauh2)

SELAMAT TAHUN BARU, 2010!!!!!!!!

-aniesa- <<<<-------doakan yang terbaik utk aku bt thn 2010 ni....

Tuesday, December 15, 2009

Muhammad Aliff Darwisy

Ni Aliff nak selit sikit citer pasal Aliff kat blog ummi....hehe.Ni la anak adik aku yg telah berusia 2 bulan pd hari ni. Just nak share pic dgn kwn2...anak aku tak der lg...so tunjuk la sikit anak buah yg baru ader sorang ni (sebelah YB 2 org).

Utk pengetahuan pembaca jg...dia akan dijaga oleh opah dia (mak aku la) sbb tak der pengasuh. Skang ni mak aku dah ader kat umh adik aku. Abah aku lepas abis appointment dgn doktor bln Januari nanti baru dtg sini.

Meh kita tgk aksi bdk yg bernama aliff ini...tak pandai posing lg sbb kecik lg. Tp byk sgt akal...bukan nak tido sgt. Kalau bdk kecik cam dier asik tido, dia tak...asik berjaga jer...Paling lama dia leh tido 1 jam pastu mata terbeliak balik.....huhuhuu....manja terlebih.

Ni atok yg pegang....

Atok kalau posing mmg tak suka tgk kamera. Esk aliff dah pandai...aliff posing lg encem dr atok.

Tgk ayah dia yg asik dok mkn.....

Dgn atok lg....

Ini masa nak balik Subang Jaya dah....Aku rasa dlm kete ni jer la dia tido paling lama...dr rumah sampai ke Tapah dia tak bangun lg...last2 bila bangun dia menangis nak susu....Opah yg pegang...

Ini buat perangai...tak mau baring...nak diri plak...bila bg baring atas pangku..dia nangis...mungkin dia rasa hari ni paling lama ddk dlm kete...hehehehe

Opah pon layan...bg diri...tp kelapa liuk2 lg...mana kuat lg awak tu alif oiiii

Oklah...ni jer entri ummi leh tulis pasal Aliff. Kalau nak byk2 suruh ibu buat blog aliff yer....

-aniesa-<<<----adik aku ckp esk anak aku nama 'Ba' sbb anak dia dah alif....ader ker patut???!!!

Monday, December 14, 2009

Dah lama tak bercerita....

Buat masa ni, x der idea nak ngarang2 ayat kat blog. tgk gambar jer la ekkk....byk benda nak citer sebenarnya tp tak sempat la...upload gambar pon dah setengah hari....


Anak buah masa raya haji ari tuh...dah kenal org. tak nak sgt org pegang2 nih....

Yg berbedak bagai tu kakak dia....sibuk jg nak tangkap gambar.

Kwn kelas...time ni kelas abis awal...tak der menda nak bt. posing la...

Dataran merdeka. Sempena Pesta Tarian Cuti-cuti 1 Malayasia. Best gilerrrr.....nak menari lg lah....

Ni tgh tunggu isteri PM datang...penat siot. diri lama2 pastu menari plak.


Akibat tak cukup kursus. Inilah nasib org2 yg tak cukup kursus termasuk aku. hihihi....Kursus Perkhidmatan Pelanggan Berkualiti. Best la jg...kat Tkt 12 jer...

Sesi group discussion...

Ini gambar kawen sedara YB. Lepas tarian kat dataran terus ke sini. Hari yg memenatkan

Couple yg romentik. Mak dgn Abah aku la nih. Kejadian ni ari Jumaat lepas di Taman Tasik Taiping. Aku balik Taiping. sorang jer aku balik. Pastu mak ajak g jogging. Oklah kan...dia org tak jogging pon. aku jer...

Baru separuh joogging...tetiba ujan lebat. Kita pon lepak la kat keretapi zoo ni. lama gak. Dekat magrib ujan tak berenti. Aper lg...redjer la...basah tiga2 beranak. hehehe


-aniesa- <<<<----ader kisah lg

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u