Masa Itu Emas


Sunday, January 31, 2010

Trouble is a friend

Aku suka lagu ni...tp dulu x tahu tajuk...skang dah tahu baru post dekat sini...layannnn





Trouble he will find you,
no matter where you go,
oh oh
No matter if you're fast,
no matter if you're slow,
oh oh
The eye of the storm or the cry in the morn,
oh oh
You're fine for a while but you start to lose control...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh...
Trouble is a friend but trouble is a foe,
oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow,
oh oh
He sees what I see and he knows what I know,
oh oh
So don't forget as you ease on down the road...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
oh oh
So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah ooh
How I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave,
I try, oh oh I try.....
-aniesa-<<<<------dah lama tak upload lagu

Thursday, January 28, 2010

Terasa Ingin Pulang Bersama

Kalau dah aku tunjuk gambar Taiping ni, mana lg nak balik kan??? Hehehe.....Td abah aku call, dia ckp dia, mak, adik & bini serta si kecik nak balik Taiping. Huhuhu...tu la tajuk aku mcm tu. Nak balik jg!!!!


Tp apa leh aku buat...leh tgk gambar umh aku kat Taiping, dan hanya boleh dgr suara mak dgn abah dah sampai Taiping. Tak bestnya kalau tak balik Taiping. Nampaknya hujung minggu aku kali ni pon masih di KL. Tak best...tak best....tak best.

Kalau nak ikutkan, minggu ni nak balik Trolak. Tp YB kata tak jd plak. Sbbnya ada gotong-royong kat kawasan perumahan aku ni hari ahad ni. Huh...nasib la dah jd org penting. Nak g mana pon nak kena selak jadual.

Aku ingatkan kat opis jer aku pening nak susun tarikh lwtn boss aku, rupanya kat umh ni kena susun jadual YB plak. Mentang2 aku tgh cuti sem. sumenya dia suruh aku. Buat flyer aku, invite org aku, nak jd juri nanti pon aku jg. Dia pengerusi, aku plak yg jd mangsa!!! Huh..tak kira, nak minta elaun jg. Jgn sedap nak mkn sendiri ekkk....hehehe YB tak baca pon blog aku ni.

7hb Feb ni ader Karnival Penggerak Belia Tempatan (PeBT) MPAJ Zon 24. Event ni YB punya la ni...idea dr kwn2 dia, pastu yg susahnya aku jg. Nak wat camner...

YB kata "Umi kan nak jd Datin!!!"

Aku, "Mmg la nak jd Datin, tp Datin tak susah mcm ni tau! selalu Datin pegi salon, pegi shoping, jumpa kwn2 mak datin...ni tak. Dato' punya keje, Datin yg kena buat"

Haha..tu angan2 aku dgn YB jer. Tp aku selalu ckp dgn YB, "Umi nak jd Datin sebelum umur 40 tau. Tak kira la mcm mana pon....nak jg title Datin"

Knp aku ckp mcm tu???? Sbb YB kan sibuk mcm Ahli Parlimen. Huhuhu...tgk dah pkl 11.21mlm (DJ radio ni sebut) tak balik lg. Tp aku tak la bermaksud nak suruh dia betul2 capai hasrat aku ni. Aku tahu...nak capai mcm tu bukan senang. Jauh lg perjalanan. Tp aku yakin YB leh buat lg baik dr ini. Hehehe...janji jgn menyusahkan aku!!!

Adeh...sakit pinggang aku. Sambil buat keje, sambil aku menghapdet blog. Kan aku dah janji nak hapdet sekerap mungkin. Oklah...nak sambung wat keje balik...jgn YB balik dia bg keje lg sudah la...tak sanggup dah!!!

-aniesa-<<<<------kejamkan aku, cita2 nak jd Datin. Ada ker org lain sama mcm aku???


Sunday, January 24, 2010

Pengantin Baru

Semalam telah berlangsungnya majlis pekahwinan opismate aku Shima....Kebetulan suaminya 1 kg dgn suami aku...hehehe kecilnya dunia. Dah la aku dgn dia 1 unit....

Aku menghadiri (ayat skema lg...) kenduri ni dgn Kak Sulahia dan Gee Hanim. Kalau ikutkan si Jana nak follow sama tp....tak sempat2 dah bdk Jana nih....Dia dah pegi dulu.Tp mmg aku lewat sikit pegi kenduri ni sbb tunggu anak Kak Su balik sekolah. Kalau tak, Kak Su tak jd nak pegi sbb Kak Lin Bam tetiba last minit cancel. Tp aku rasa tak best la kalau bdk 1 unit tak g kenduri kwn 1 unit kan!!!

So, aku pon g la amik Kak su lepas anak dia balik sekolah. Best skit g ramai2 ni. Lg pon umh kak Su sehala dgn aku...hehehe tak der masalah punya. Masa sampai kat umh pengantin...dah tentu2 pengantin pon abis bersanding. Tgh potong kek rasanya masa kami sampai nih. Elok kami mkn, Kak Liza pon sampai dgn family dia. Kemudian tu nampak Pn.Zita dgn Munzir dtg.

Kat bwh ni serba sikit gambar masa kenduri...hehehe tak dpt tangkap byk sbb pengantin ni asik berjalan jer...

Shima & Kak Su

Ini pengantin dgn ibu bapa sebelah lelaki

Senyum memanjang si Shima nih...hehehe

Selamat berbahagia...

Apa pon...aku dan suami mengucapkan selamat Pengantin Baru buat Shima & suami. Semoga rumahtangga berkekalan hingga ke akhir hayat. Semoga dilimpahi rezeki dan dikurniakan anak yg soleh dan solehah. Aminnn....

-aniesa-<<<<----aku dulu pon tema hijau gak tp sebelah lelaki.

Saturday, January 23, 2010

Ada gambar..ada cerita

Cubaan aku untuk menghapdet blog sekerap mungkin...ada sedikit perkembangan...Aku mulakan dgn citer kenduri kawen kwn YB. Dekat jer kendurinyer...dekat Kg Cheras. Tak sangka jumpa bdk MQA kat sini...cuba teka saper? Dia jd photographer kat majlis kawen ni...juga photographer wedding kak Farhana dn Abg Meor dulu...

Ini pengantinnya...

YB yg tangkap pic ni...sowi ekkk kalau tak clear. Tp pengantin mmg sama cantik sama padan.

Semoga kekal hingg ke akhir hayat...

Ini pula...bukan nak citer pasal si Alif ni..nak citer pasal abah aku. 11 hb ari tu abah ader appointment dgn doktor dekat IJN. Lama giler aku menunggu kat sini. ini 1st time abah kena refer kat IJN. Dah la lama kat IJN, lepas jumpa doktor abah ckp kena thn...sib baik abah kata dgn doktor masuk wad esok sbb x bwk apa2 pon...

Doktor tu ckp nak check saluran jantung tu tersumbat brp %...kalau lebih 70% kena buat by pass...Bila dok check, abah kena orperate jg...tp bukan sekarang...bulan 4 nanti. So, ader masa lg nak berubat secara tradisional. Masa abah dekat wad ada pakcik yg sebilik dgn abah, patutnya kena operate masa hari tu tp doktor tak jd operate sbb saluran dia dah ok...dia kata berubat kat Parit Buntar. Tu abah ingat nak g berubat cara kg plak....

Nasib baik abah ddk wad 3 hari jer...masa nak check saluran abah tu dok ader masukkan wayar kat tgn....so, mcm sakit sikit la tgn tu... Bila sampai umah adik aku (menurut cerita mak aku la ni) abah tak sabar2 nak dukung si alif ni....huhuu lepas dukung tgnnya sudah bengkak.

Kalau nak tahu...si alif ni pon bt perangai jg bila abah aku kena thn wad. Bila ptg lepas mandi asik menangis jer....sbb kalau abah aku ada, lepas alif mandi abah akan bwk g jln2....so, bila x der org nak bwk dia jln...mengamuk la...

Tgk...betapa manja si alif dgn atok dia...Dgn org lain tak brp nak borak sgt...dgn atok jer. Atok tak leh melintas sbb kalau dia nmpk atok...dia akan menangis kalau ataok tak ckp dgn dia....huhuhu
Oklah...sampai sini jer citer aku...nati nak citer pasal Shima punya wedding plak...hehehe

-aniesa-<<<<----berjaya setakat ini.

Friday, January 22, 2010

Tengelam Timbul

Kalau ingat masa mula2 blog ni wujud...rasa mcm tiap2 hari ader jer posting. Walau pon citernyer hanya mkn karipap dgn air kopi mesti nak tulis jg...hehehe dulu la...

Sekarang ni, semakin malas nak post citer. Selalu bila nak citer, mesti dah lepas berminggu (berbulan pon ader) baru nak post. Maknanya post aku sebelum ni Saya Semakin MALAS mmg kena la!!! Sekarang saya cuba kembali utk aktif berbicara atas talian maya ini (huh...ayat betul2 futuristik...hahaha) CUBA yer....kalau 2-3 hari tak der post saya tu kira percubaan saya tak mengena la... Mungkin saya (knp aku guna 'saya'???) perlu byk idea utk bercerita.

Untuk post ini, saya cuma nak hapdet serba sikit kehidupan saya kini. Cewah!!! Guna 'aku' lah yer??? Sekarang ni kat opis aku adakan TBL (kalau tak tahu singkatan ini aku bg maksudnya - contest utk org besar2 ni kuruskan bdn). Salah sorang peserta...aku la....hehehe

Knp obses sgt nak kurus??? Kalau tanya org lama kat opis ni...mesti tahu aku dulu mcm mana...huhuhu bukan obses tp aku nak kpd kehidupan yg lebih sihat dan tenang menjalankan tugsa seharian.

Oklah...sbb entri ni tak der gambar yg menarik utk aku tonjolkan...aku x nak citer panjang2 sgt. Lagi pon aku nak g semayang jap. Pkl 3 jap g ader Perhimpunan Bulanan. Penat siot...ni pon baru lepas ber'aerobik'...Aku choww dulu yer!!!!

-aniesa- <<<<-------caiyok3x...99HTN...TBL....to be continue


Friday, January 15, 2010

saya semakin MALAS

Seperti tajuk aku kat atas....sama la keadaan aku sekarang ni. Korang akan perasan yg aku dah jarang update blog.....naper ekk???? Jawapannya MALAS. Kadang tu dah sign pon dan dah nak menaip tp tetiba mcm tak der idea lah...malas nak upload gambar la...

Apa la nak jd dgn aku nih!!! Hehehe.....


Tgk gambar baby kat atas ni....hehehe...mcm bosan jer dia ekkk!!! Mcm aku la ni tgh bosan giler...dan aku pon tak der idea nak tulis apa. kadang tu dah ader idea nak tulis tp...mood ni tak leh nak di jangka...huhuhu

Sementelah (betul ker penggunaan ayat ini???) aku dah pon ader mood utk bercerita kat sini...aku citer la episod2 lepas kisah aku...huhuhu mcm citer drama tv plak ader episod. hehehe

Kalau korang nak tahu...aku baru jer abis exam final sem 5. Makna kata sekarang ni aku tgh bercuti dr pegi kelas dan membuat assignment la...Kadang tu bosan jg...sbb tak der aktiviti lain lepas balik keje...huhuhu

Tp sehari sebelum abis exam ari tu (aku last paper ari tu 2/1/2010) aku konon2 nak g tgk wayang citer Avatar [ada hati lg bersuka ria padahal nak jwb exam esknya]. Nasib aku dgn Hani [ex-roomate aku dulu, kami berdua jer masa ni] tak baik sbb masa aku sampai jer depan kaunter nak beli tiket minah tu kata Avatar 3d dah abis tiket. Yg ada pkl 12 tgh mlm...giler!!! Dah la aku nak exam esk....so, kita org amik keputusan tgk jer citer aper yg ada....

Minah tu pon suggest kat kita org citer kat bwh ni...

Nampak mcm citer seram...tp tak la seram sgt. Citer pon tak brp nak best...frustnyer sbb tak dpt tgk avatar masa ni...huhu layan jer la citer yg agak2 ok tak ok nih...

Lepas abis citer tu, kita org pon terus g kaunter sekali lg. Kali ni kita org booking tiket citer avatar plak. Memula hani booking ari Isnin...tp bila dah sampai kat umh dia kata kena tukar plak tarikh tu sbb Isnin dia ader presentation (ni pon kes tak sedar diri exam tak abis lg). Aper lg..pegi la tukar plak tiket ke hari Selasa...

Akhirnya, dpt jg tgk Avatar 3D. Opsss...lupa plak nak bg tau yg kita org tgk wayang kat Mutiara Damansara.


Best giler citer ni...tak rugi rasanya meleburkan duit aku tgk 3D....dah tu citernya panjang betul. Show pkl 9.15 abis dekat pkl 12. Ngantuk giler sampai kat umh....Esk plak keje!!!

Tgk wayang ni tak abis kat situ jer....smlm aku g tgk wayang dgn asben ku dan adik iparku. Bukan dgn kwn lg...sesekali asben belanja tgk wayang. Tp citer yg dia berkenan jer. Tgk citer aper??? Ha...baru release smlm. Citer Melayu la....Adnan sempit. Ni taste YB la citer2 mcm ni. Aper pon lyn jer la...

Cerita yg sempoi...biasa la citer David Teo ni...ala2 jer. Tp rasanya, ni citer paling ok kot sbb lawak dia kena la...Pelakon pon nampak mcm tak baca skrip....hehehe mcm pengkritik filem plak aku ni.
Rasanya...tu jer kot post utk kali ni. Kalau ader mood aku nak post citer lain..nati aku bt. hehehe kena ikut mood skang ni.
-aniesa-<<<<<-----ingin byk bercerita...

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u