Masa Itu Emas


Tuesday, March 23, 2010

Jawab tag....korang pon kena jg yer

Ni menjawab TAG dari Mak Athirah....


SIAPAKAH ANDA DIRUMAH?

Bini pd YB (Yusmanizam).....Kakak Ipar pd Norhazwani (SIL ddk dgn aku).... Rajin nak masak tp selalu YB buat spoil (malas g pasar) Suka tgk tv dan lebih suka tido kalau tak der benda nak buat.


SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?

Kalau ikut pd kiraan tarikh lahir (saper join kenali potensi diri Dr Azizan??? aku kategori no.8). Seorang suka tolong kawan. Yg lain2 tanya kwn aku ekkk


5 BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI?

1. Nak melahirkan zuriat utk YB....kalau bleh nak ramai2....hahaha

2. Tunggu YB beli kete Honda (tak kisah apa pon tetapi jenama Honda) auto utk aku. Ni selalu YB ckp tp tak pernah tercapai lg setakat ini

3. Nak kurus mcm dulu balik kalau boleh nak berat 55kg (sekarang sedang gigih berdiet)

4. Nak keje kat tpt lain dgn jawatan yg lg bagus (bukan tak suka keje sekarang tp kita kena ada perubahan)

5. Akhir sekali, cita2 yg tinggi....nak jd DATIN...hahaha laki aku kan YB!!!!! Tunggu yer...walaupon masa tu aku dah umo 50


SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA?

YUSMANIZAM BIN MOHD YUNUS


CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA?

1. Paling Sabar dgn perangai aku

2. Bertanggungjawab

3. Rajin membebel (kalah aku bebel)

4. Tak kisah dan tak berkira

5. Terima aku seadanya


BILA TARIKH COUPLE

Mana nak ingat...setahu aku, aku tak pernah couple dgn dia...sbb aku couple dgn org lain...hahaha


KENANGAN PAHIT ANDA BERSAMA RAKAN ANDA

Rakan yg mana ekkk??? Suruh kwn aku citer jer la...


LAGU TEMA CINTA ANDA


Tak der lagu tema...sbb YB tak romantik pon. Tp lately dia suka dgr lagu Ustaz Dzulkarnain...tajuk anak derhaka (ker bini derhaka sbb selalu lwn ckp suami...huhuhu)


APA PERUBAHAN YANG ANDA INGIN LIHAT PADA PASANGAN ANDA

Kalau ikut hati aku, nyk...tp biarla dia jd diri dia sbb itu lg bagus


TAG 10 RAKAN LAIN

1. Ibu Rayyan

2. My Boss (jgn bg blog bersawang ekk)

3. Kak Cheni (rindu nak tgk apa yg dia masak lg)

4. Mama Adam (ni pon dah lama blog bersawang...sila update yer)

5. Ibu Haziq (Kak su Aziz)

6. Kak Sulahia

7. Zie (kawan kolej yg suka masak mcm2)

8. Kak Mask

9. Mia (kawan alam maya)

10. Gee Hanim


-aniesa- <<<<<----sekadar menjawab tag.

Sunday, March 21, 2010

Jarang sekali

Susahnya sekarang ni aku nak menghapdet blog. Ntah la...kadang tu tak sempat nak update, kadang plak mmg tak der idea nak tulis apa kat sini.

Perlukah aku mansuhkan blog aku ini??? Huhuhu...tp byk jg citer2 yg aku dah tulis kat sini...Sayang plak!!!!

Secoret kisah aku minggu lepas....Oleh sbb aku dah mula kelas awal bulan ini, so, kisah2 aku tak der jauh dr citer pasal kelas dan keje. Kadang tu bosan juga, bila la aku nak abis belajar ni ekkk???? Bila dihitung hari, rasa mcm lama lg....kalau dihitung ikut tahun, Insya-Allah thn depan abis la...tinggal 2 sem jer lg.

Jumaat lepas sbb aku tak wat aerobik, kita org dah buat tayangan prdana kat tkt 13A...huhuhu Tgk citer SANTAU. Citer ni aku dah tgk kat umh, so layan jer la pd kwn2 yg belum tgk...hehehe best jg sesekali buat mcm ni....

Minggu ni jg patut g kenduri kat umh sedara abah aku, tp tak dpt pegi sbb adik aku demam, anak dia pon demam. sedihnyer....Oklah, aku nak pi layan mkn buah jap. Sbb td g Tesco beli buah byk...hehehe

-aniesa-<<<<-----kebuntuan cerita




Friday, March 12, 2010

Apa nak citer

Sudah mula kelas pada 1 Mac yg lalu. Hari semakin bz.....tak der mood nak update blog yg satu ni. Insya-Allah kalau ada kelapangan akan terisi blog ini dgn gambar dan citer yg biasa sajer...

Sajer nak coretkan sepatah dua kata kat blog yg tak seberapa ini (ada pembaca nyer ker???) Yang penting jom kita layan lagu ni...(mp3 tak dpt nak diletakkan lagi...nanti la ekkk...tak pon korang google jer)

Memula dengar dr blog salah seorang kwn...best. Layan lirik jer dulu ekkk

Melda Ahmad - Kimia

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing2 dulu
punya pasangan
akhirnya kita bersama

pertama kali kita bersua bertentang
mata
terasa ada kimia di antara

kau kucup pipiku
kau bisikkan cintamu
kau
kata baby I LOVE YOU
kau cairkan hatiku

bahagia ku rasa
di saat kita
berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang2
kau seru akulah
pelangi cintamu..


-aniesa- Chemistry la maknanya tu....

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u