Masa Itu Emas


Monday, May 31, 2010

IJN

BARU POST HARI NI : 1 JUN 2010

Salam siaran di IJN...Hari ini saya cuti bwk abah g IJN. Bosan tul kat sini...tp nsb saya baik sbb bwk netbook yg comel ini...hehehe...

Oh...yg saya heran...ramai sungguh org kat IJN ni...abah tanya "Sini sume org sakit jantung ker jer Long (panggilan sy dgn family)?"

Sy jwb "Yer.."

"Ramai betul org sakit jantung kat sini..." abah merungut sbb tugu no giliran nak dipanggil lama sangat...

Dalam hati aku " bukan abah pon salah sorang ker?" sib baik tak kuar dr mulut

Apa yg aku bleh syorkan...luaskan ler IJN besar mana pon akan ada org sakit jantung lg ramai...Oleh itu, korang2 yg masih sihat...jaga2 la kesihatan....jgn nati dah sakit...baru la igt nak jg kesihatan (ni selalu bapa aku ckp...huhuhuhu)


Ambil gambar tangan jer la ekkk....muka aku not allow kat blog ni...hahahahamasa ni dah thp bosan menunggu....dah tu jumpa doktor kejap jer...ader la dlm 15 minit...pastu tunggu lg adik aku plak nak dtg amik...pkl 2 aku sampai umh.

-aniesa-minta dijauhkan segala penyakit

Monday, May 24, 2010

Fahrin punya pasal

Nak kata aku minat giler2 tak la...tp dlm byk pelakon kat mesia ni...aku rasa dia ok sikit dlm bab berlakon...huhuhu Ini aku ckp base on dia punya bakat ekkk....kisah peribadi tolak tepi...

Aku ni susah sikit nak minat2 artis ni...kalau nak ikutkan, aku cuma minat Ziana Zain (dr aku sekolah dulu) dgn si FA ni jer...Itu dlm mesia punya artis la...oversea ada la jg...

Disebabkan minat sgt dgn FA ni, aku jd fan fb dia..so, dia ni suka sgt update fb (x ramai artis suka update fb dan jarang fb ni dia org yg buat). Tiba2 pagi sabtu tu aku buka fb dan baca updating dia pasal nak promote Garnier Men dekat Downtown Cheras mlm sabtu...

Aper lg, aku pon mengejutkan YB yg tgh tidor utk minta permission bwk aku mlm tu g tgk FA. Aku igt x bleh...sekali YB kata bleh...Yahoooo best giler. Sbb dekat dgn umh, aku minta YB g downtown...kalau jauh tak pasal aku nak pegi

x thn tu..YB pon sanggup tugu si FA ni. Yer la....patutnya dlm pkl 12 lbh FA ni kuar kat pentas...tp pkl 1 pg baru kuar...lama gak la terpacak kat tepi pentas tu nak tgk dia...Hasilnya...aku dpt tangkap gambar dlm jarak 5 meter dgn FA...


Jd la kan....aku dpt tgk pon dah cukup dah...sbb sebelum ni x pernah tgk dia live depan mata...asik jumpa artis yg aku x minat jer....Byk lg gambar dia dlm hp aku ni...tp malas nak upload.


Yg tak thn tu, esknya aku ada kelas kat Bangi pkl 8.30pg...Pkl 7 baru aku terjaga...ngantuk beb sbb balik pon dah pkl 2 lbh...Yb siap bleh tgk bola plak blk tu...

Esoknya lepas antar aku kat lesure mall YB terus g Futsal sampai ptg...sian YB sbb ikut kehendak aku punya pasal dia pon x cukup tido....huhuhu


-aniesa-<<<<-----ensem giler si FA ni

Saturday, May 22, 2010

Corat Coret

Erm....sedang tgk AF8 Final. Dah final rupanya AF ni...aku x pernah tgk AF8 sejak dr awl...last2 ni baru tgk...Mungkin dah hilang aura kehebatannya...

Aku pon sedang menunggu adik ipar aku (Fatin) dtg nak amik tudung...hehehe aku sekarang menjadi pengusaha tudung...so, saper2 nak beli tudung leh contact aku. Blog??? Ada...tp belum boleh dilancarkan lg sbb masih dlm pembinaan...hehehe

Isnin lepas aku terpaksa EL...sbb temankan abah aku pegi IJN. Mulanya adik aku yg nak teman tp abah nak aku yg teman kan plak...Biasa la, aku kan anak abah!!! hehehe...

Nasib baik sampai awl kat IJN, so cepat la juga nak jumap doktor. Tp byk plak kisahnya...nak tak nak abah kena buat operation...Patutnya bulan 4 lepas dia dah kena buat tp masa tu abah x ready lg....Ini pon abah tak nak tp byk sgt saluran yg hampir tersumbat...

31hb ni kena jumpa doktor pakar bedah plak utk set tarikh operate...Semoga abah tak apa2 dan kembali sihat sepenuhnya...Tolong doakan abah saya yer!!!

Tu kisah hari Isnin, hari selasa sampai Khamis aku ada exam KPSL. Biasala, dah keje jd org bwh ni...kalau nak naik sikit kena la exam...huhuhu. Kali ni dah kali ke-6 aku amik exam ni...tiga2 paper x pernah lepas...


Aku x tahu pemeriksa tu nak jawapan yg mcm mana...Rasanya aku dah jwb mcm mana org lain jwb. Exam ni pon bukannya nak kena hafal formula ker aper...siap boleh buka buku cari jawapan...nasib badan la anie oiii

So, utk Isnin sampai Rabu aku mmg tak der kat opis. Hari Khamis lepas exam masuk opis sekejap. Tapi biasala...bila keje dah separuh hari, bukan nak bt keje sgt..hehehe....

Jumaat tgh hari ada aerobik...hehehe berpeluh beb...

Mlm ni ingat nak pegi downtown...ada Fahrin ahmad buat promo Garnier Men...hehehe aku bukan la peminat fanatik dia...tp minat la juga...hehehe

-aniesa- malehnyer esk nak g Bangi

Monday, May 17, 2010

Rasa Rindu Itu

Knp yer? Tetiba rasa rindu pada seseorang...huhuhu...maybe sehari suntuk dgn abah...Sepatutnya aku bekerja hari ni tapi tiba2 semalam abah ckp dia nak aku yg hantarkan ke IJN. Kalau tidak patutnya adik aku nak hantar tp abah aku tak nak plak dia hantar...aku pon..ikut jer la apa dia ckp. Takut dia kecik hati jer....(citer abah aku jap nanti yer)

Apa kena mengena rindu dgn abah??? Sbb teman abah, aku terpaksa EL (bukan terpaksa ikut abah). So aku tak dpt nak jumpa kwn baik aku yg hari ni last bertugas di tempat kita org cari mkn selama 8 thn lebih ini. Baik oo kita org...dr bujang sampai la dah kawen... 8 thn bukan jangka masa yg pendek. Ikut umur anak Kak Rusmini dah darjah 2 tuh...

Disebabkan aku tak dtg hari ni, aku tak dpt nak jumpa dia pada hari terkahir dia bertugas di opis...Sempat chat dgn dia masa aku tgh tugu giliran nak masuk jumpa doktor. Tapi tak per, rabu ni kita org g mkn2...khas utk kwn2 yg 1 batch masa masuk LAN/MQA. Sbb itu aku rindu...

Gambar ni masa kita org bujang...suka sgt sbb masa ni dekat KL Sentral (ada kisah disebalik gambar ini..)

Itu kisah rindu pd kwn baik aku...tapi aku tetap ada rindu utk org lain. Org yg lama aku x jumpa. Masa balik dr IJN aku terus lepak umh adik aku. Masa kat sana mak citer nenek aku sakit tak boleh bangun...huhuu sedihnyer. Aku dah lama tak jumpa dia...Last masa sepupu aku bertunang...(kalau ingat entri pasal ketam)...

Aku rindu nenek aku...tapi aku tak dpt nak balik tgk dia...bila yer??? Mak dgn abah esk baru nak balik tgk...Insya-Allah kalau tak der apa2 halangan teringin juga nak balik. Saper lg yg aku rindu??? Bukan org jer...aku rindu pada sume, rindu pada kenangan lepas yg tak mungkin aku lalui lagi...

Tetiba jiwang di mlm hari....sbb kepala ligat berfikir.Tp x tahu perkara apa.

-aniesa-<<<---kusuTTTT

Sunday, May 16, 2010

2.31AM

Apa la yg aku buat time2 mcm ni? sambil menunggu YB balik (aku tahu dia x bwk kunci umh) tiba2 dtg semangat kreajinan utk mengemas bilik kecil ku ini...

Dulu pernah sekali (sekali means semangat kerajinan) aku kemas brg2 dlm almari dan sememangnya dlm jangkaan aku...lebih byk brg yg x guna dr guna...huhuhu So, mlm ni pon sama (mlm ker pagi?)....Dekat 2 bakul baju yg tak digunakan.

Ini tak termasuk lg handbeg aku yg dekat sebundle (YB kata boleh buka kedai bundle), ada yg aku guna sekali jer dan ada juga yg x pernah aku guna langsung. Nak bg kat org syg, nak jual rasa mcm "ader ker org nak beli?" lg pon handbeg aku bukan jenama terkenal...jenama cap sogo (beli bila sogo sale jer)

adehhh.....panas la plak bila penat mengemas ni, tp seronok juga kemas2 ni. Knp ekk??? Bila aku kemas2 ni akan jumpa brg2 sentimental value...mula teringat balik citer2 lama...(mungkin sbb tu juga brg ni tersimpan).

Sejak menjadi suri kpd YB (wekkkk...sendiri rasa nak muntah plak sbb YB x pernah sebut mcm ni pon) dan student tatkala bulan dan bintang kuar, ada sedikit kemalasan utk ambil tahu hal rumah (dlm bab kemas-mengemas yer). Jgn kata rumah, tempat aku kat opis yg sekecik bilik "termenung" tu pon aku malas nak kemas.

Kadang tempat yg x kemas ni juga buat kita rasa x der mood nak wat sesuatu...Oleh itu aku kena kemas rumah...kemas tpt kat opis aku (baru tersedar). Mood nak mengemas ni pon kena tahu juga. Mcm aku, aku lebih suka mengemas time org x der (rasanya kebanyakan org mcm ni) dan aku lebih suka buat dgn keikhlasan (cehhh....selama x ikhlas ker?)

Ikhlas maksudnya tanpa dipaksa atau disuruh. Aku x suka org arah2 aku buat itu dan ini (arahan kerja lain ekk), sbb bg aku, aku tahu apa yg aku nak bt. Oklah, aku ni dah melalut tang mana ni???

Waktu2 mcm ni ada plak entri motivasi diri...qiamulail kot!!! Kan bagus kalu aku leh buat qiamulail mlm2 mcm ni....hehehe dah la...nati kuar ceramah agama plak. Gud nite!!!

-aniesa-<<<-----kadang2 terasa nak tido jer...

Sunday, May 9, 2010

Peralihan

Mcm tajuk peralihan kuasa plak!!! hehehe...Entri ni mungkin lebih pd sambungan entri aku yg lepas mengenai kau pergi...

Rasanya setiap org akan ada peralihan @ perubahan yg membuatkan kita akn terpikir "lepas ni apa akan terjadi??" Sama la jg kes mcm aku, lepas dah dpt tahu siapa boss baru aku, terasa mcm "masih bersemangatkah aku mcm dulu?" Mudah2an aku akan terus efisyen dlm kerja.

Tp yg membuatkan aku terasa lg...perubahan kpd jalinan ikatan persahabatan. Selama 8 thn aku kenal dgn Rocky kami tak sangka thn ini merupakan thn yg amat bermakna buat dia pd hari kelahiran dia. Buat sahabat aku Rocky, tahniah aku ucapkan. Berbaloi usaha ko selama ini. Jgn lupa kami kat sini....

Aku??? Harapan aku, aku jg akan dpt berubah kpd yg lebih baik!!! Baik dlm pekerjaan, baik dlm persahabatan, baik dlm kekeluargaan dan baik dlm segala perkara yg dilakukan!!!!

-aniesa- <<<<----BERUBAHLAH

Thursday, May 6, 2010

Kau Pergi

Bulan Mei...pembukaan bulan yg mempunyai sejuta rasa...pelbagai kejadian telah berlaku sejak akhir2 ini...Knp???

.........tiba2 aku hilang kata2, layan lirik ini sebagai pengganti kata2 yg ingin aku luahkan...dedikasi khas buat sahabat yg pergi dr sisi ini...(bukan pergi tak kembali, lebih kpd pergi jauh di mata).....

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

-aniesa-<<<<<-------aku doakan mereka berjaya walau di mana berada!!!! My Boss (Nenney), Kak Zura and my best fren Rokiah @ Adiex.

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u