Masa Itu Emas


Monday, September 20, 2010

tragedi ke-2

mmg betul2 dugaan ler raya tahun ni...selepas tragedi kena langgar tu..aku blk ke KL pada isnin petang (13hb) sbb nyer selasa aku dah start keje. Bukan sengaja nak start keje awal..tp aku kena simpan cuti utk jaga abah lepas operate nanti (ini cerita aku bt entri lain)

kalau nak tahu..aku post entri tragedi pertama td dgn entri ini pada 20hb (ari ni) ketika bermalam di IJN. aku jd peneman abah utk operation esk.

Oklah..ni nak citer tragedi ke-2..memandangkan aku dah keje ari selasa..rabu pon aku keje la kan??? tetapi migu yg aku start keje tu mmg x ramai org keje lg...opis pon senyap sunyi jer...selalu aku blk keje aku akan naik bas MBPJ (free) dr opis ke LRT...tp bas migu tu x operasi..yer la cuti raya..kejadian niari rabu yer..

so, aku akan jln kaki dr opis ke LRT ader la dlm 15 minit jln. ari selasa ok lg..tp ari rabu tu aku rasa mcm x sedap ati..asal jln jer aku mesti toleh ker belakang sbb rasa mcm ada org ikut jer..tp aceli x der pon..siap kepala otak ligat pikir kalau ada org dtg dr belakang mesti dia x dpt nak peluk aku dr belakang sbb beg galas (aku pakai beg galas) aku kembung dgn sweter dan bagai2 brg..

nak jd citer sampai LRT star di jamek..aku nak naik tren tu tetiba ada org asak2 aku dr belakang..mcm kita berasak2 nak naik tren ramai2..tp ari tu, x ler ramai..so aku mcm rimas dan aku terus toleh belakang..elok masa aku toleh..pintu tren nak tutup..dan org yg tolak aku dr belakang tu x naik..sekali aku toleh, zip beg aku dah terbuka...then aper lg..check2..HP aku dah kena kebas...

HP tu dah aku baru pakai dlm 2-3 bln...HTC plak tu..asben bg..sadis....selalu aku x pernah letak HP kat zip belakang tu...dan sepanjang aku dr opis..aku tak guna pon HP...dan aku juga pasti aku tutup zip beg aku..sbb aku dah check masa aku nak kuar dr opis...ermmm benda dah nak jd..nak awt camner..

pastu aku bt report dan block no HP aku tu....takut jg apa2 kes...ari Jumaat baru aku g amik sim card baru...still no yg lama..cuma pesan aku pd kwn...sila perkenalkan diri anda semasa call/msg aku sbb no korang2 sume mmg dah x der dlm sim card yg baru yer...

mak aku pesan...kalau rasa x sedap hati nak bt sesuatu perjalanan tp kita kena bt jg..(cth mcm aku td la..x kan aku nak tido opis lak) sedekahkan sedikit rezeki korang dekat benda hidup. kalau kat opis ada ikan ker..kucing2 yg berkeliaran ker...bg la roti yg korang beli (bukan dpt free yer) dgn duit sendiri pd ikan tuh....pastu baca la sikit ayat2 pelindung diri ni...

-aniesa-<<<---ni la namanya penyeluk saku..aku dah terkena

Monday, September 13, 2010

tragedi raya 2010

Lama betoi post ni tersimpan...x sempat nak citer apa2 kat blog nih...
buat sesiapa yg tahu tragedi...x yah ler nak baca..sajer aku nak share citer kat blog plak. ini tragedi raya ke-2...jln kat area umh aku ni tgh dlm pembinaan flyover...so, jln agak sesak dan sempit...dlm kita org slow jer jln tetiba ada kereta dah 'cium' bontot kete aku...
igt kete dia laju..rupanya ada 2 lg kete kat belakang kete yg langgar kete aku tu..sib baik kete aku tak langgar kete depan (kira YB jarak juga la dgn kete depan..)

iswara ni hentam bontot kete aku...


wira yg ini plak yg hentam kete iswara td...


ha...ini punca sebenar. persona ni la yg laju..dia yg langgar wira tu..tu yg berderet2 kena...



yg merah cun melecun ni la kete aku..walau pon sikit tp sakit juga la hati ni...dah la aku baru cat kete.. (dulu kete aku wrna ijau)...huhuhu sadis tul...

apa pon...sume dah settle..tp tugu next entri aku pasal tragedi kedua plak...

-aniesa-<<<----raya ni x der luck ler...

Monday, September 6, 2010

Kemas kemas

Ni bukan nak citer pasal Tabika Kemas...tp nak citer pasal kemas umh aku ni ha...

dekat nak raya ni mmg kena kemas umh..penat ler...aku rasa dekat 5 kali dah aku dok basuh baju dari semalam lg...jap basuh baju kotor yg pakai seharian...jap basuh plak kain alas meja dgn cadar...ni ader lg kain baju nak di basuh...

tu pasal basuh baju..belum kisah nak lipat baju, nak kemas umh lg, nak kemas bilik lg...maklumlah nak balik raya, umh kena la juga beraya...sambil dok update blog ni pon aku tgh basuh baju..jap lg nak lipat baju..

tahun ni raya balik tepeng..yea..tu yg semangat sgt kot kemas umh...hihihi tp aku tak lama cuti raya...selasa (14hb) tu aku dah start keje...x per la nak wat cemner...janji dpt raya bersama mak, abah, adik dan best sekali thn ni ader si kenit Alif (anak buah ku) thn lepas dia kuar lepas raya..tahun ni Alif boleh kutip duit raya...hahaha jgn bapa dia ngap sudah duit raya anak dia.

Trolak aku blk raya ke-3...oklah kan...thn ni persiapan x ler meriah...cuma kali ni dpt duit raya PM bg...dan aku telah habiskan dgn membeli kamera dslr...tp rasa mcm nak cari baju melayu utk YB...tgk la sampai tepeng..beli kat sana.

Aku blk ari rabu mlm nanti....tp kali ni mcm x dpt kasut raya jer (kasut 1 kemestian bt aku) x per aku masih ada masa lg nak cari di taiping...hahaha...

Oklah...x der gambar utk di upload...just nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin bt semua pembaca blog aku ini...jumpa lg..

-aniesa- tgk ler aku upload gambar dr kamera nanti..

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u