Masa Itu Emas


Monday, January 31, 2011

Muffin Tak Jadi

Kenapa x jd???nanti sy story... layan gambar jer dulu...






Sunday, January 30, 2011

Adakah saya sedang membazir?

Huhuhu...bila pikir balik...saya ini mmg 'murah hati' nak bg duit kat peniaga2 kat kedai nun...
Bukan saya jer...YB pon sama...kalau nak sesuatu x pernah pikir 3-4 kali...rasa ada duit...terus beli kalau dah berkenan.

Oleh itu...jgn tiru mcm kami yer...cara perbelanjaan yg betul2 membazir. Dimulakan dgn YB membeli benda kat bawah ni...Dia beli sbb ada jualan murah dekat opis dia tu. Bukan benda ni jer dia beli...aircond yg selama ni dia kata "Tak Perlu" pon dia beli. Haaa inilah akibatnya masa tu ada duit dlm tangan.
Utk elakkan nampak mcm membazir benda ni...so, aku pon wat jg la steamboat utk YB. Sekali tu jer la sejak dr beli migu lepas.

Aior Cond YB x bwk balik lg sbb dia letak kat opis. Dia kata utk umh baru hokey....hihihi (nak pindah ker YB???)

Setelah 2 brg td di beli...diikut plak dgn peel aku skang ni. "benda" ni kalu tunjuk kata riak plak...x per la...aku citer len kali pasal "benda" tu...Skang aku nak citer pasal benda kat bwh ni plak...huhuhu


Akhirnya aku dpt tambah lens kamera aku. Aku dpt duit kutu beli benda ni. Org men kutu nak wat byr road tax...aku beli benda alah ni....nak wat camner..aku mmg suka.



Ermm....aper lg yg aku beli??? x mo la tunjuk sgt. Kang kata riak sgt. Bukan la maksud aku nak menunjuk tp nak share sama2 dgn kwn2 blog. Ni jer mampu nak citer kat blog x seberapa ni...citer pasal anak...x der anak lg pon....nak citer pasal keje...x ler mencabar sgt. leh jer share minat dgn kwn2....

Tuesday, January 25, 2011

Melakar rindu

Lagu ni ada 2 versi...perempuan (yg dinyanyikan oleh Jeslina Hashim) lelaki (Julfekar)
Suka sbb tgk citer Trilogi Cinta kat TV1 setiap ari Ahad-Selasa Pkl 10 mlm. x der mp3 lg..nati nak try search...

Melakar Rindu


Terlalu singkat hubungan ini
Belum pun sempat melakar rindu
Baru semalam mimpi dicipta
Mengapa mendung melanda sukma

( 1 )
Kaulah segalanya maka digubah
Ketika cinta masih di dada
Punahlah jua kini akhirnya

Entah mengapa hati bertanya
Mengapa kasih terlerai kini
Ku tak salahkan dirimu sayang
Lantaran takdir sudah tersurat

( ulang 1 2X )

Punahlah jua kini akhirnya

Saturday, January 15, 2011

Kenduri...kenduri

Banyak betul kenduri masa cuti nanti. Yer la cuti panjang CNY + hari wilayah (buat yg keje dekat KL)

5hb Feb nati berderet kenduri...huhuhu tetiba rasa diri dah tua...sbb apa??? dulu x kisah pon nak g kenduri ker tak..paling2 koman (bhs apa ni ekk) pon mak abah dah pegi. Sekarang bila dah ada family sendiri dan umur yg semakin meningkat benda2 mcm ni kena kisah juga.

Sbbnya masa kenduri ni la nak kenal family yg dah lama x jumpa. kadang2 x pernah jumpa pon ada...ehhh apa yg aku merepek nyer ni?? Disebabkan byk sgt kenduri cuti nanti, ada yg terpaksa aku x bleh pergi...

Apa yg aku boleh kirimkan sebagai pengganti diri adalah doa dan sedikit pemberian....Kat bwh ni ada gambar pemberian aku buat seorang sahabat yg akan bertunang. Akhirnya sampai juga jodoh dia..[kan aku dah ckp...cuma lambat dgn cepat jer]

Apa di dalam kotak tu nanti la aku citer lain...tp hanya ini jer yg mampu aku beri. Gubahan tu bukan aku yg buat...tp ada sahabat lain yg tolong buatkan...cantikkan??? Terima kasih sgt pd sahabat yg tolong wat gubahan ini...

Monday, January 3, 2011

Bahan Uji Kaji

Akibat terlalu rajin semalam...tgn tetiba gatal nak buat uji kaji...(dah ler assignment x siap ada hati buat ujian plak)

Aper yer uji kaji aku?? Sebenarnya dah lama x memasak...so, smlm dgn jayanya buat ikan siakap 3 rasa (siap ada nenas dan decoration lg tp x sempat nak snap gambar...alah nati leh buat lg...pastu sayur bayam tumis air. Yang best...ptg tu buat uji kaji. Aku buat Apam Coklat...

Walaupun aku kureng dgn coklat tp memikirkan 2 anak tekak kat umh ni pon nak mkn sesuatu yg lain juga kan?? so, aku buat la jg. Mana tau sok2 nak buat anak buah ker

Lg pon selalu jer kena perli dgn YB..."asik main masak2 jer" (sbb aku main game cafe world kat fb). Jadinya, aku masak betul2 kali ni..hambik ko

Disebabkan aku x der acuan kuih lompang aku rembat jer guna cawan...hahaha ada beran mcm aku??? Tak per...next time aku make sure guna acuan yg dibenarkan hahaha

Layan gambar dulu...resepinyer lepas gambar ni ekkk...resepi kredit from blog homesweethome






Bahan:- (kuranglebih 16 biji)
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan gula
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1/2 cawan minyak masak
  • 1/2 cawan air
  • 1bj telur
  • 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  • 1 atau 2 sudu besar serbuk koko

Cara-Cara:-

  1. Panaskan pengukus yg berisi air hingga mendidih.
  2. Mix semua bahan2 menggunakan mixer atau nak lebih mudah lg boleh gunakan blender.
  3. Masukkan dlm acuan lompang dan kukus hingga masak lebih kurang 10 - 15 minit. Mudahkan...!

# Sedap dimakan panas2. Apam ni rasa dia cam kek coklat kukus. Padat dan moist.

Sunday, January 2, 2011

2011

Tahun sudah berganjak lg....di mana kita yer??? Azam??? Impian??? Tepuk dada tanya selera (kena ker pepatah ini?)

Selama 5 thn kawen...inilah pertama kali YB bawa aku sambut new year di dataran. Selalunya mlm new year aku kat umh jer...aku bersyukur sbb aku masih berkesempatan menyambutnya bersama suami yg tercinta...huhuhu ayat jiwang sudah kuar.

Oklah..aku tak byk gambar masa kat dataran sbb kamera x bwk..ini pon kamera phone jer guna...

Selamat Tahun Baru (walaupun dah masuk hari ke-2 2011....)

Gambar bunga api...nati la...(ntah bila nak upload)

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u