Masa Itu Emas


Thursday, May 12, 2011

Akan tiba saatnya...

Semenjak 2 menjak ni...kehidupan aku agak bz skit...rasa mcm x sempat nak tarik nafas untuk bertenang untuk diri sendiri. Kadang2 kesian pada diri sendiri...mungkin org lain tgk aku ok...sedangkan dlm benak pikiran ni mcm2 aku pikir.

Aku tau..bukan aku sorang jer yg bz kat sini..kalau aku bandingkan aku dgn org lain..mungkin org lain pon ssh cuma kesusahan yg dilaui itu berbeza. Huurmmmm...Kalau nak tahu entri ni aku simpan dari 12/5/2011...dan aku x tahu bila aku akan publish post ni. Yer la...aku nak taip satu ayat pon satu minggu. Tu menunjukkan aku amat2 bz yg aku x tahu bila akan dpt aku releks utk tarik nafas bertenang.

Adoooiii...dah abis keluhan pd diri...x tahu nak buat apa lg. Blog ni pon ibarat hidup segan mati x mau!!! huhuhu....

Oklah...utk makluman pembaca blog aku yg x seberapa ni, aku sekarang berada di semester terakhir dlm pengajian aku di PKP UKM. Bila bg tau kat org...dia org kata "ha...sekejap jer dah nak abis!!!" tp bg aku "4 thn sekejap ker? rasa nak putus urat kentut terkejar sana sini"

x per la...org kata dlm kesusahan pasti ada kesenangan yg akan muncun. Insya-Allah... Apa yg aku harap sekarang aku dpt abiskan pengajian aku dgn cemerlang!!! Tp...ada plak kwn2 study aku ckp "jom lps ni kita sambung master!!!"

Aiiiyyyaaarrrkkkk.......terbingung aku seketika. Bukan aku x mahu...tp aku rasa biar jer dulu. Aku kesian dgn family aku, suami aku, kerja aku dan yg penting, aku kesian dgn diri aku. KESIAN la kat aku.............

Sejak aku bergelar pelajar part time, aku jarang masak utk suami aku, aku jarang habiskan masa utk mak, abah, dan family aku, aku x der masa nak balik kg aku, aku x boleh nak pegi kenduri sepupu2 aku, aku x der masa nak bergembira bila time hujung minggu....dan aku x der masa utk hidup aku sendiri. Aku x der masa nak bercuti, x der masa celebrate birthday dan aku x der masa nak celebrate anniversary wedding aku sendiri!!!!

Aku x salahkan apa yg aku buat ini (sambung study) tp aku cuma nak korang berfikir sejenak walau apapun yg kita lakukkan kita masa itu mmg x mencukupi. Sekali pun x sambung study mesti masa aku habis utk benda2 lain. Dan sesiapa yg berhajat nak sambung study mcm aku (part time) pikir2 la...korang bersedia ker nak hadapi sume ini? Kalau bujang ok!!! tp yg dah bersuami/isteri dan anak2...THINK twice!!

Bukan nak lemahkan semangat korang, tp perancangan tu mesti ada. Dlm setiap perkara yg kita nak buat, bukan bleh redah gitu jer. Ehh... byk plak aku ngomel...

Aceli aku dah x der idea nak tulis apa lg....so, utk relatekan dgn tajuk yg dah pon aku bg...Akan tiba saatnya, aku dapat menarik nafas lega dlm segala perkara yg ingin aku lakukan. Akan tiba saatnya, aku dpt mengatur masa aku dgn labih baik...

Aku publish post ni pada 12.59PM 21 Mei 2011 (Sabtu) ketika tgk citer hindustan di TV2 (shah sukh khan berlakon)....Daaaaaaaaaaa

Saturday, May 7, 2011

It's NOTHING!!!!

Kadangkala...diri rasa sepi walau sedang berada dikelilingi org...
kadangkala kita rasa serabut sedangkan kita berseorangan...

inilah yg aku rasa ketika ini...jari terus menaip apa kata hati...sedangkan kepala serabut memikirkan pelbagai persoalan. Saya sedang sendiri...seorang...tanpa ada sesiapa menemani...

Kenapa perlu wujud persoalan di dalam persoalan??? masih x paham??? maksud saya kenapa perlu ada "Kenapa/Mengapa"....

saya serabut...x tahu nak pikir yg mana dulu...x tahu nak buat yg mana dulu..x tahu nak selesaikan mana dulu...sekarang yg terlintas...lebih baik tidur dan harapkan persoalan itu terus berlalu...tanpa ada sebarang jawapan...tp setiap kali bila bangun..yg terlintas "kenapa sy perlu lalui hari ini dgn rasa lemah dan x bermaya?"

hurrmmmm...kadang2 sy pikir It's NOTHING!!! argghhhh sy serabut lagi.....

Ya Allah...semoga kau berikan aku petunjuk ke jalan yg benar...Ya Allah..kurniakan aku rahmat dari sisimu, dan berikan aku kemudahan serta pimpinan kepada aku untuk kemudahan agama ku....

kalau boleh aku nak kekusutan ini berlalu bak air sungai yg mengalir...biarkan ia pergi tanpa disentuh lagi....

---SESI LUAHAN TANPA TAJUK---

Thursday, May 5, 2011

cerita basi

Sume dah tahu pasal Anugerah khidmat Cemerlang (APC) 2010 yg telah di adakan pd 21hb April 2011. Kali ni...penerima mmg bertuah sbb menerima anugerah dr YB Menteri Pengajian Tinggi...oklah..layan gambar ni dulu ekkk byk lg gambar tp lambat sgt nak upload....

Ketibaan Menteri

Pasukan Kompang MQA

Penerima APC Bahagian Sains Sosial...Tahniah!!!


Tahniah pd Bab jg..."oh...si isteri tersenyum girang!!!" hahaha

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u