Masa Itu Emas


Monday, October 31, 2011

November is Coming

Sumber : Carian Google

Apa yg istimewanya November pada Cik Anie??? Istimewa kerana ianya bulan kelahiran Cik Anie. Bukan saja Cik Ani yg sambut ulang tahun kelahiran tapi Adik Cik Anie & adik ipar Cik Anie pon sambut hari jadi pada bulan ini. 

Ermmm...certa pasal adik, teringat persiapan pertunangan adik ipar Cik Anie. Ikutkan lagi 2 bulan jer adik ipar Cik Anie nak melangsungkan pertunangan tapi Cik Anie x buat persiapan apa pon lg. Insya-Allah perkara pertama yg perlu Cik Anie & YB buat ialah menetapkan tarikh kenduri.

Tarikh dah ada, cuma nak confirmkan dgn org kg. Balik Raya Haji ni kami akan bincang bersama dgn adik YB sorang lg tuh. 

Susah jg yer kalu jd mak pengantin ni yer!!! hehehe.....Kalu saper yg tgk FB Cik Anie, byk yg Cik Ani "Like" perkara2 yg berkaitan dgn pengantin. Tu la org ckp, mcm Cik Anie plak yg nak kawen.

Tetiba terpikir, mcm mana la dulu mak dgn abah Cik Anie arrangekan kenduri2 ni yer??? Sib baik anak dia ada 2 jer, kalu ramai nampaknya lg pening kepala mak & abah Cik Anie...hehehe...tapi ada jg yg pengantin sendiri uruskan. Bagus pengantin mcm tu tp time Cik Anie kawen, yg Cik Anie tahu pakai baju pengantin pastu ddk atas pelamin bersanding...hahaha teruk betul!!!

Berbalik citer persiapan pertungan adik ipar Cik Anie, buat masa ni belum ada persiapan buat brg hantaran mungkin lepas tarikh dah confirm nati Cik Anie citer yer. Cik Anie bersyukur jg sbb org kg mmg kenal arwah mak & ayah mertua sebelum ini dan alhamdulillah YB pon org kg kenal. Maka urusan utk menetapkan siapa wakil pihak perempuan YB akan uruskan.

Besarnya tanggungjawab YB (tetiba rasa touching) sbbnya dia wali pd adik dia nanti!!! Dah la Cik Anie sebagai isteri pon tanggungjawab dia...kemudian nak melepaskan sesuatu tanggungjawab pd org yg belum tentu mampu melaksanakan tanggungjawab seperti mana dia buat sebelum ini.

Terharu rasa Cik Anie dpt suami mcm ni sbb baru la Cik Anie nampak betapa hebatnya tanggungjawab seorang lelaki. Tambah2 YB plak mak dan ayah dah tiada. Terima kasih jg pd arwah mak & ayah mertua yg mendidik anak2 mereka jd seperti ini.

Ermmmm citer tersasar jauh!!! maap yer...keterujaan Cik Anie jd mak pengantin membuai Cik Anie terpikir benda2 mcm tu. hihihi maap..maap

Apa pon Cik Anie akan cuba menceritakan serba sikit persiapan ini nanti pd entri akan dtg....Skang Cik Anie dah dpt title MAK PENGANTIN MUDA...hehehe blog tak wujud lg...akan dipikirkan jika perlu!!!

Thursday, October 27, 2011

Rumah Oh Rumah

Semalam cuti sempena Deepavali Cik Anie & YB telah pegi ke rumah baru. Kali ni utk buat byrn setelah selesai semua kerja2 renovation.

Alhamdulillah, kami puas hati dgn hasil yg diberi. Sekarang ni kami tgh pening nak pikir cat pulak. Huhuhu.....Ikutkan dlm kepala Cik Anie, nak jer cat umah tu warna merah. Bukan la nak cat keseluruhan warna merah cuma nak wat kat feature wall di living hall tu warna merah. Ok ker???

Apa pon, jom tgk penyudah kepada renovation umah baru ni yer...

Pandangan dari living hall

Walaupun tidak seperti yg aku inginkan tp boleh la...


Bintang2 berkelipan


Design dari YB...redha jer la

Aku dah ckp...jgn letak lg...




Dah mcm bar kedai mkn plak aku tgk!!! huhuhu




Extend lg 4 kaki utk letak dapur




Balkoni rumah ku...yg nampak bumbung tu...bumbung parking


Ada org x suka bintang ini???

Pandangan dari pintu depan rumah

Wall lamp di pasang di bilik ke-2 dan ke-3

Byknyer kipas!!!
Itu lah serba sikit wajak rumah baru Cik Anie. Tak ler hebat mana cukuplah sekadar dpt memberi perlindungan kpd kami.

Oh...mesti tercari-cari kabinet dapur Cik Anie. Cik Anie x buat lg yer...sbb Cik Anie nak ikut design Cik Anie plak kali ini. Apa yg anda lihat dlm gambar kat atas, semua adalah idea YB. So, biarlah kabinet dapur idea dr Cik Anie...

Mungkin idea Cik Anie tak sehebat mana tp janji ada kabinet dapur. hehehe

Buat masa ni pikir nak cat rumah dulu.....tolong bg idea skit warna apa yg cantik???

Team Building

Pada 21 - 23 Okt. lepas Cik Anie telah menghadiri kursus Team Building Siri II di Felda Residences Tekam, Jerantut, Pahang.

Mula2 tu bila dpt memo kena pegi rasa mcm malas jer nak pegi....serius!!! Jauh plak tu... Tapi bila dah pegi dan buat semua aktiviti...Cik Anie suka!! Have Fun betul la...

Hari pertama sampai, mlm tu ada aktiviti Night Treasure Hunt. Esoknya, masuk gua dan bamboo rafting. Seronok la, penat mmg la penat tp kita dpt sesuatu yg baru...Jom lyn gambar kat bwh ni...Sorry la, gambar ni sume dr kamera org, Cik Anie punya gambar dlm hard disk. x bwk pulak....Maaf yer tuan tanah..minta izin di publish kat blog hini....


Peserta Team Building Siri 2

Cik Anie ddk sebelah Kakak yg baju putih tu (Mama Adam)

Felda Residences Tekam

Task pertama; Night Treasure Hunt

Penat yer kak!!!

Kena cari bunga dan daun

Time to check in Gua Kota Gelanggi

Gua Sanding

Hujan la time ni tp dlm gua...




Ok...buat rakit

Ikat..ikat...ikat kuat2 yer..

Jom..kita berlumba


Time to karaoke

Raja Hutan....TEKAM or Terkam!!! hahaha

Jgn lambat atau was2
Itu jer....byk lg gambar tp....biasa la kalu tenet kat umh mmg lembap giler..nk upload bebanyak mmg jd gua batu la tugunyer....

Thursday, October 20, 2011

Tak Suka

Kalau pegi keje naik kenderaan sendiri especially motor perkara yg paling tak suka sekali ialah kalau motor tu pancit. Pagi td masa pegi keje motor Cik Anie pancit. Ikutkan normal la kalau sesuatu kenderaan tu nak pancit.

Motor Cik Anie tu pon bukannya selalu pancit pon. Adalah sekali 2 pancit kat tgh jln. Tapi kali Cik Anie frust skit sbb Cik Anie sampai lambat di opis.

Sebelum2 ni kalau pancit moto tgh jln cepat jer ada org dtg tukarkan tyr moto tu....so Cik Anie masih sempat lg sampai di opis dan punch pon x merah.

Ntah la kenapa kali ni lambat plak org tu siapkan. Dah tu kena sampai RM30!!!! Dalam tahun ni, inilah pertama kali Cik Anie punch merah!!!! Huhuhu tu yg tak suka.

Bila jd mcm tu hilang mood keje. 

Lihat hari semakin cerah...dan jln pon semakin sesak....

Bertungkus lumus org ni tukarkan tyr moto kami...sambil diperhatikan oleh YB

Bertukar!!!

"Tak siap lagi ker bang??"

Tuesday, October 18, 2011

Macam2 Pikir

Sejak akhir2 ni Cik Anie byk sgt berfikir. huhuhu rasa mcm nak pecah kepala pon ada. 


Pasal hal rumah baru pon ada tp tak la byk sgt pastu pikir pasal persiapan pertunangan adik ipar dan mcm2 lagi la...

Kalau ikutkan x perlu pon nak pikir sampai pecah kepala tapi kalu pikir hal persiapan pertunangan tu teruja la jg. Walaupun bukan Cik Anie yg bertunang tp rasa mcm suka jer nak pikir. Berangan tentang tema la, baju la,  hantaran la hishhh dan mcm2 la...

Adik ipar Cik Anie??? Dia byk tanya dgn Cik Anie, so Cik Anie la kena pikir. Cik Anie siap ada checklist tentang persiapan. Dulu masa Cik Anie, Cik Anie x berkesempatan nak buat tu sume. Yer la, skang ni dah mcm2 kan??? Time kita tak dpt janji adik2 dpt sudah la.

Oh...ada yg tanya pada Cik Anie pasal rumah baru tu. Apa lagi kalu tak tanya pasal brp bajet buat tu sume. Serius Cik Anie ckp, bajet tu sume bukan Cik Anie yg buat. Sume YB yg buat. Sbb tu Cik Anie tak kisah dia nak buat mcm pon dgn rumah tu. Kalau Cik Anie punya bajet mmg tak do nyer mcm tu renovation.

Selain dari 2 perkara tu ada la jg Cik Anie terpikir benda lain. Apa dia??? Nanti lah Cik Anie citer lain. Buat masa ni tak penting lg perkara tu.

Kalu bab keje....biasa la, mana keje yg tak der tekanan.

Rasa2 mcm lama dah Cik Anie tak masak2 atau buat uji kaji....Teringin jg nak buat sume tu, tapi nak wat camner kalu dah hujung minggu ke tempat lain!!!

Tak per....kalau ada masa Cik Anie nak buat jg.

Progress Rumah Baru

Semalam Cik Anie pegi rumah baru. Kali ni Cik Anie pegi waktu mlm semata-mata nak tgk lampu yg dah pon di pasang. Kalau tgk waktu siang tak menarik la kan??!!!


Progress renovation rumah baru sekarang dalam 70%. Lampu tak pasang habis lg (dlm bilik dan dekat dapur). Kemudian tak pasang lg siliding window kat dapur tuh.


Semalam YB kata nak kena juga naik dinding dlm minggu depan. Haaaaa Cik Anie ingat thn depan baru nak buat tp dah YB ckp mcm tu, buat jer la.....meh tgk hasil pegi intai rumah waktu mlm.


Itu dia....Cik Anie ingat hari tu mmg nak amik lampu warna biru!!!

Living Hall & Dining Hall

Kipas di bawah cahaya lampu

Rasa mcm nak tukar jer lampu kuning tuh!!!
Itulah serba sikit kisah rumah baru Cik Anie. Rumah kecik jer....tp nak decor ala2 va..va...va...vouge gitu. Semalam YB mcm senyum lebar jer. Puas hati la tuh dpt umh mcm mana dia nak!!!


Oklah, tu jer....

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u