Masa Itu Emas


Monday, November 28, 2011

Persiapan

Salam semua....mata tak ngantuk lg...so nak share skit citer pasal persiapan pertunangan adik ipar Cik Anie. Walaupun hari kejadian lambat lg (sebulan jer lg) tapi kena la buat awal2kan....

Hari tu (19/11/2011) SIL Cik Anie ajak g tempah baju. Dia tempah dgn sorang tailor ni yg telah diperkenalkan oleh sepupu dia. Lupa plak Cik Anie nak snap pic kedai org tu. Tapi info sepupu kami ni (Azmir namanya) tailor ni menjahit pakaian utk butik dekat kedai Amcorp Mall tu (kedainya dkt Ground Floor sebelah bekas kedai cosway).

Azmir ni pulak keje part time dgn kedai pengantin (dia selalu pasang pelamin). Masa kat kedai tu Cik Anie pon risik la jg pasal pelamin mini utk pertunangan. Terkejut mak nok!!! Pelamin jer RM500 belum masuk kos pengangkutan. Cik Anie tanya sekali dgn make-up?? Make-Up jer RM250....Abis....tak ker total kos tu dah dkt RM1000???

So, keputusannya sekarang Cik Anie nak wat pelamin mini sendiri....Cik Anie dah meng'Google' beberapa contoh pelamin....ala...nak wat simple2 jerkkk

meh tgk cth2 pelamin yg Cik Anie berkenan. Maybe akan ada combination sikit masa nak wat nanti...

Kalau boleh nak simple mcm ni...nak tirai belakang tu warna putih

Cik Anie paling berkenan style mcm ni...cantikkan?? simple jer

Kombinasi warna ni mmg menarik tp SIL tak guna warna ni..tp  Cik Anie nak guna paper lantern (bulat2 tu) nati

Ini lg simple...tp Cik Anie tak mo guna kerusi...
Dr keempat-empat pic kat atas tu, Cik Anie igat nak wat style pic no.2 tu tapi kalu tak bleh dpt mcm tu dpt mcm pic no.1 pon jd la...kain sume Cik Anie dah minta tolong mak Cik Anie belikan...cuma skang nak cari brg yg kecik tu jer...bunga, paper lantern...tgk la hasilnya mcm mana nati...

Ok...nanti Cik Anie review brg hantaran yg dah wat pulak!! Citer kat tv dah abis...so, Cik Anie nak masuk tido!! Nite2...

Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah 1433

Wahhh.....Cik Anie penat sgt hari ni...lama jg Cik Anie tak update blog. Bz la hujung2 thn mcm ni. Kat opis cara kat opis bznya...kat umah cara kat umah pulak...huhuhu

Hari ni cuti, Cik Anie dgn YB pegi cat rumah baru...aceli migu lepas pon pegi cat jg bwk abah Cik Anie sekali....hari ni dah siap cat bhgn depan...bilik satu lg jer x cat dgn bhgn dapur...layan jg mengcat ni...penat2 mengcat tu YB kata jom kita g mkn kat umah atas. Jiran kami panggil mkn. Dia wat house warming!!! Bestnya dah dpt ddk umah sendiri....

Cik Anie ni tugu adik ipar jer 'lepas' dulu baru bleh kami pindah masuk rumah baru...x kisah la...mana pon ok!!!

Esok pulak Cik Anie mengikuti rombongan opis pegi sambutan Maal Hijrah di Putrajaya. Ini kali ke-2 Cik Anie ikut sambutan Maal Hijrah. seronok sgt!!!


Apa pon, Cik Anie ucapkan Salam Maal Hijrah 1433 buat semua pengunjung blog ini. Semoga tahun2 berlalu telah memberi 1001 kebahgiaan dan keberkataan Allah SWT dan semoga tahun yang akan dtg dipenuhi sejuta harapan dalam mencari keredhaan Yang Maha Esa.

Tuesday, November 15, 2011

Kursus Lagi

Bila dah akhir2 tahun ni, mula la nak mencari kursus untuk mencukupkan istilah "7 hari bekursus"...hehehe Ikutkan aku dah cukup dah tapi malas nak bantah2 (akukan golongan "penguasa"...saper yg hadir kursus ni mesti tau)

Lagi pon terpikir "kalau x der kursus luar sibuk minta kursus luar...tp bila org dah bagi x mau plak" So, aku tak mau la org kata aku begitu....hehehe

Oklah...kursus kali dinamakan Kursus Pembangunan Fitrah Insan dan Pekerja (3i4STAF) yang telah diadakan di El-Azzhar Camp Banting, Selangor.

Seronok giler...mcm kursus team building jg tapi lebih kepada perpaduan secara Islamic. Penyampaian ceramah pon menarik...byk aktiviti yang dibuat...jom layan gambar (sori gambar tak tersusun mengikut hari kejadian)


Baru pulang menjadi nelayan

dewan deruan ombak

Air pasang....kawasan luar dewan

nak buat apa ni yer???



jom lancarkan roket!!!

hahaha....
terbaekkkk


kamikaze MQA....



juara kampung jer...
tempat lepak2.....teringat menari korea..."jing, kalala piya piya"

bukan main jengket2 yer...




ayuh berkayak


makan tembikai sampai muntahhhh

baru pulang berjuang....ada injured

tempat makan

jom ke laut...tangkap ikan

hasil tangkapan

Monday, November 14, 2011

My Hepi Day!!!

Today is my happy day.....

Pemberian dari suami tercinta....full name ok atas kek tu!!!
Berkongsi kegembiraan bersama adik ipar yang birthdaynya semalam. Kek yg sebelah tu kek adik ipar pemberian pakwe dia...hehehe ok sweet sgt dpt kek beday dr lelaki!!! Nama mesti full name ekkk atas kek???

“ketika cinta itu mati, kau TIDAK perlu mati bersamanya”

Daisypath Anniversary Years Ticker

counting the wonderful day with u